Reklama

Reklama

Dívka z Pekla - Futakomori

(série)
  • Japonsko 地獄少女 二籠 (více)
Animovaný / Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Psychologický
Japonsko, (2006–2007), 10 h 50 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

Hiroši Watanabe

Kamera:

Šin'jo Kondó

Hrají:

Mamiko Noto, Takako Honda, Takajuki Sugó, Akeno Watanabe, Hóko Kuwašima, Iššin Čiba, Džun'iči Suwabe, Masaja Onosaka, Majumi Asano, Nana Mizuki, Šigeru Čiba (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Nenávist je věčná a vždy se najdou lidé, kteří se chtějí pomstít. Enma Ai se svojí pekelnou trojkou má tedy i ve druhé řadě práce až nad hlavu s odvaděním hříšných duší do pekla. Jenže pomsta je subjektivní záležitost a ne každá z odvedených duší si peklo opravdu zaslouží. Pomsta není spravedlnost. (Beldaran)

Recenze (7)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vše se dál nese ve stejném duchu jako předchozí série. Pár příběhů je dobrých, ale většina nudí. Pozitivem je, že se něco dozvíme o minulosti členů "pekelné jízdy" (ostatní postavy jsou hrozné). A právě jejich minulost zachraňuje Jigoku shoujo: Futakomori od dvou hvězdiček. Hodně slabé ***. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To samé co první série. Jen se snažili přidat trochu víc provázanější příběh, do pekla přibyla nová postava, Ai lehce vyměkla a některé díly jsou věnovány minulosti sidekicků. Jinak je seriál opět epizodický a znovu se pořád dokola omílá jedno a to samé, takže kromě konce se na jednotlivé epizody můžete dívat prakticky v libovolném pořadí. Animace pořád pěkná, nový soundtrack opět nádherný, stejně tak opening s endingem. 6/10 ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

a právě zde nastala ta fáze které jsem se obával.... zneužívání. Kdy prakticky každý ať z hecu může poslat i nevinného člověka do pekla.... Což přivedli tvůrci do absurdních extrémů v následující řadě... kdy už jsem děj sledoval jen proto že to bylo pokračování. SPOILER Myšlenka nového života a obětované mučednické smrti... byla zajímavá a kde koho chytla za srdce, ale na první sérii to prostě nemá. :) Na druhou stranu jsou jsou únosy případy, zločiny a následky mnohem více propracované a už né tak klonovité. To že Aii ztratila trochu ze své krutosti a své nedobrovolné cestující už tak netrápí, (ostatně v pekle si krutosti užijí víc než dost) ani neřeším. Ale pořád v tom nedělá moc velké rozdíly měří všechny jedním metrem. Ostatně, peklo nezná slitování. Ale Aii by občas měla být ve svém schvalování v určitých situacích mnohem víc zdílnějiši. V podstatě mi bylo i některých těch hříšníků i docela líto... Jako že z takovou by jsme se nejspíš dočkali pekla všichni. Nebo alespoň polovina, zatímco ta druhá by vyfásla to cool tetování. Jako že do něj možná půjdu taky... :D ()

Lucretius 

všechny recenze uživatele

Za tenhle seriál je odpovědný člověk, který režíroval výborné Koi Kaze a výrazně se podílel na neméně kvalitním Haibane Renmei. Druhá série naštěstí udržuje stejnou formu jako první a neupadá k hloupým vysvětlovačkám. Je vidět, že se autoři skutečně snažili, svázanost formy zjevně není dána leností, ale ukázkou orginality a schopnosti nepostavit zábavnost na ději, ale na detailech a atmosféře. Druhá serie mi příjde ještě o kus propracovanější. 4-5 a těšim na Omoriho další díla. Uketorinasai. Anata ga hontouni urami wo harasite to omottara, sono akai ito wo tokebaii. Ito wo tokeba, watashi to seishiki ni seiyaku wo kawashita kotoninaru, urami no aite wa, sumiyaka ni jigoku ni nagasareru wa.Tadashi... ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako už bolo spomínané, druhá séria sa nesie v obdobnom duchu ako prvá, aj keď sa tu nájde zopár zmien. V prvom rade je to akési poľudštenie Aiiných spoločníkov, nie len vyzradením ich pôvodu ale aj ich "aktívnou" účasťou a súznením, empatiou s obeťami. Seriál tak aspoň trochu oživuje svoju priam nudnú schematičnosť. Ale už v spomínanom obdobnom duchu kvalita kolíše diel od dielu, doslova sa takmer miestami prepadá. Až tak, že som mal v pláne od seriálu upustiť. Našťastie som to pretrpel a dostal sa ku koncu. Práve konečné "susedské šialenstvo" je asi najväčším ťahúňom druhej série, kedže sa stavia proti schéme a svojim osobitým postavením prináša príjemnú zmenu. Keby stálo samo o sebe druhá séria by si zaslúžila rozhodne vyššie hodnotenie. A vzhľadom na predošlé diely je to výsledné ťahané hlboko dole. ()

Reklama

Reklama