Reklama

Reklama

Nina, její přítel Martin, Clemens, jeho přítelkyně Alex a Mona jsou nejlepší přátelé už od dětství. Na jejich středoškolském promočním dni všichni dostanou stejnou sms s textem: “Do tří dnů zemřeš!”. Samozřejmě si myslí, že se jedná jen o hloupý žert od jejich kamaráda Patricka. Až když je Martin nalezen mrtvý v jezeře, uvědomí si, že jim hrozí opravdové nebezpečí. (Negatif)

(více)

Recenze (31)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Taky vás trkla ta „záplava“ českých jmen v titulcích? On je to vlastně klasický neoriginální tuctový slasher, na němž je zajímavé hlavně to, že je rakouský. On se sice strašně snaží vypadat americky, ale ta „jinakost“ (čti neameričnost) z něj jde hodně cítit (např. v tom, že tam spousta postav úplně normálně a často kouří). Připadá mi to takové domáčtější, přirozenější. K tomu samozřejmě mnohem příjemnější, neokoukané a hezké postavy (Nina) :-). Problém je, že paradoxně v okamžiku, kdy začnou umírat lidé, to začne být nuda. Do té doby mě to i bavilo, od té doby čím dál méně. To pomalé vyprávěcí tempo v kombinaci se spoustou zbytečných záběrů, zabřednutím do neoriginality a klišovitosti a vzhledem k zápletce a příběhu neúměrně dlouhou stopáží je ubíjející, unavující a dost uspávající. Více práce tady má náhoda, než posloupná logičnost děje. Nechce se mi natvrdo napsat, že i když se to zpočátku nezdá, nakonec to je hodně okatá kopírka jistého známého filmu z devadesátých let. Jenže co prošlo v devadesátkách, v novém tisíciletí už moc neprojde. Vrah je v pohodě. Sympatický. Charismatický. Bydlí u nás vedle v baráku. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dosti marnej slasher od našich jižních sousedů. Extrémně nenápaditá vykradačka všeho možnýho, sice obstojně řemeslně zvládnutá, avšak takto strašný děj by nebyl lehce sledovatelný ani ve špičkovém technickém provedení. K čemuž má tento film stejně ještě dost daleko. Těžko říct, komu by se In 3 Tagen bist du tot mohlo líbit. Možná tak dětem okolo 10 let, pro něž to bude první horor v životě. ()

Reklama

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Hm, klasický nepovedený vyvražďovák. Máme tu partu teenagerů, kteří sice uspěli u maturity, ale radosti si neužijí, protože je jim tak trochu neosobní formou sděleno, že jejich životy nebudou mít dlouhého trvání. Ti jsou kromě zamyšleníhodných rozhodnutí také tak hloupí, že příčina této šlamastiky jim dojde až po tom, co jich půlka umře. Vrah je pak bez šťávy a po odtajnění i těžko uveřitelnej. Nebylo by to ono, kdyby tu chyběl i hloupý policista, který tomu všemu samozřejmě nevěří a nic neudělá, dokud je pozdě a i potom je ve filmu jen pro nacházení mrtvol nebo zraněných. Vcelku nudný dění pak nezachrání ani ona jistota vražd, protože jejich frekvence je jeden mord za půl hodiny a to je při takhle nezáživným zbytku sakra málo. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Partia priateľov dostane po maturite záhadnú sms s tým, že do troch dní zomrú. Berú to iba ako blbý vtip, no keď jedného z nich naozaj nájdu mŕtveho, zisťujú, že na tom asi niečo bude... Čo však majú spoločné na to, aby ich niekto chcel zabiť? To divák tohto rakúskeho slasheru postupne zistí. Hoci ide vlastne "iba" o ďalšiu variáciu na "I Know What You Did Last Summer" a podobné kúsky, mne sa tento horor veľmi páčil a zaujal ma, či už dejom, hercami, peknými vraždami, slušnou atmosférou a tiež nezvyklým rakúskym prostredím, takže to na mňa celkovo zapôsobilo podobne osviežujúco ako svojho času "Fritt Vilt". ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Rakouský teenagerovský slascher ani na svou dobu vzniku nepřinášející nic významného. Ano, filmaři v Rakousku tímto skutečně dokázali že takové filmy natočit umí také (čeští filmaři by to nedokázali ani omylem), ale co takhle přijít s něčím novým? Film je touto známou šablonou značně předvídatelný až hamba, což kazí veškerý filmový zážitek. Temná atmosféra příběh prostupuje do morku kostí, kamera úžasná, střih směrodatný, děs a hrůza v každé minutě. To tu všechno je, ale pokolikáté už? ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Snímek je v rakouské filmové historii jedinečným dílem. Jedná se o první komerčně orientovanou produkci s neprofesionálním protagonisty, navíc natočenou v regionálním dialektu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v hornorakouském Ebensee a v části města Pindsdorf. Záběry z nemocnice pak byly pořízeny ve Vídni. (Terva)
  • Sabrina Reiter za tento svůj filmový debut získala ocenění Rusalka pro nejlepší debutantku v německy mluvících zemích. Za svou roli získala i Státní cenu. (Terva)

Reklama

Reklama