Reklama

Reklama

Transformers: Pomsta poražených

  • USA Transformers: Revenge of the Fallen (více)
Trailer 3
USA, 2009, 150 min (Alternativní 144 min)

Režie:

Michael Bay

Kamera:

Ben Seresin

Hrají:

Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro, Ramon Rodriguez, Kevin Dunn, Julie White, Isabel Lucas, Matthew Marsden, Michael Papajohn (více)
(další profese)

Sam Witwicky odchází na vysokou školu, kde hodlá v klidu studovat. Znamená to i dočasné odloučení od jeho lásky Mikaely. Jenže v té době se podaří Deceptikonům osvobodit Megatrona z jeho vězení na dně moře a společně s ním na radu vůdce Deceptikonů, pradávného Fallena, začínají svůj boj proti Autobotům a s nimi spojeným lidem. Megatronovi se podaří zničit Optima Prima (vůdce Autobotů) a na radu Fallena pátrá po Samovi a přitom ničí lidská města. Sam se totiž dotknul posledního kousku legendární materie a teď se mu v mozku promítají symboly, které mohou Fallena a jeho bandu dovést k dávnému stroji, kterým vytěží ze Země pro ně potřebný energon (to však znamená zánik našeho Slunce). Sam záhy zjistí, o co Deceptikonům jde (zjistí to od Deceptikona Jet Fira), a vydá se najít matrici, která stroj spouští, dřív než ji najde Megatron. Sama na jeho cestě za matricí doprovází Mikaela, která za ním na kolej dorazila, jeho nový spolubydlící Leo a bývalý výzkumník a agent Simmons... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 663)

POMO 

všechny recenze uživatele

Absencia citu pre mieru a dobrý vkus Michaela Baya v kúzelnom, uhladenom svete prvých Transformers?! Transformeri zažívajú podobný posun ako Bad Boys. Producent Spielberg sa vytratil, Bay sa utrhol z reťaze. Jednotka bola skvelou vďaka niekoľkým príjemným, s mierou namixovaným aspektom: vizuálna oslava krásy Megan Fox, jej iskrivé zbližovanie sa s hanblivým Shiom, postupné oboznámenie sa s prďáckymi robotmi, z ktorých každý mal v scenári svoje miesto, vzbudzoval úžas a sympatie. Film sa nikam neponáhľal, vychutnával si každú scénku a jediné, čo ho trochu oslabilo bola neprehľadnosť finálnej akcie. V dvojke sa už Megan so Shiom (v rovnako neprehľadných akciách) iba vyhýbajú explóziám a na rad prišiel humor typu malý robotík sa psíčkovo honí na Meganinej kozačke (!). Robotmi sa doslova plýtva, potenciál ich individualizmu je pochovaný, niektorí sú dokonca otravní (“dvojičky” sprevádzajúce hrdinov). A keď aj nejaký robot konečne nadchne, je razom zosadený z trónu jeho veľkými oceľovými varlatami, spod ktorých John Turturro vysielačkou privoláva námornú pechotu (!!). Toto proste nie je smer, ktorým som chcel vidieť sa Transformers uberať. O celkovej roztrieštenosti scenára, v ktorom je dej iba tenúčkou nitkou pre neustále akčné orgie, ktoré už po dvoch hodinách proste NEMÔŽU uspokojovať, nehovoriac... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Divím se, že ještě nikdo ve zdejších filmových vodách nezatoužil zasurfovat si na komerční vlně. Takový Merkur a Merkur 2: Pomsta pokažených s Vašutem v roli utahovače matic a Simonou Chytrovou v roli manželky režiséra, by svým nevyčerpatelným námětem zajisté vydali i na další nekonečný seriál pro členy klubu Planety opic (viz. TV Nova). Ti totiž bezpochyby tvoří cílovou skupinu této stupidní, dvouhodinové hračkářské reklamy. Zdá se, že američtí soudruzi jsou schopni vyplodit scénář k podpoře prodeje téměř čehokoliv. Co bude dál? My little flesheating Ponny ve 3D? Return of killing Frisbee? Revenge of the Playstation III? ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Dvojka Transformers je lehkým zklamáním. A to především proto, že Bay dostal volnou ruku, neovládl se a trochu to přepískl. Jistě, akční scény jsou technicky dobře zvládnuté (ačkoli jsou občas nepřehledné), ale je jich příliš mnoho, takže při finální bitce už má člověk tendenci zívat nudou. Filmu by prospělo výraznější krácení, a to o dobrou půl hodinku, pak by tahle Bayova egomaniacká show byla stravitelnější. Hlavně v závěru snímku znatelně dochází dech, a to po stránce akční i té komediální. I tak ale druzí Transformers stojí za zhlédnutí, přestože nudné chvilky se oproti jedničce dostavují až příliš často. (70 %) ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Transformers II jsou vlastně hrozně hloupí (přičemž vynikající jedničku za hloupou nepovažuji, ta si s hloupostí námětu o robotech jen dost uvědoměle pohrávala), téměř všechny scény mimo ty akční (které jako čisté atrakce moc narativně zajímavé být nemohou) jsou co do vyprávěcí motivovanosti dost pochybné (postavy se objevují a mizí bez nějaké jasné logiky, některé prostě jen naznačují neschopnost vyprávění poskytnout informace nějak elegantněji) a je to nesnesitelně infantilní/pubertální (ty polohy se střídají). Shia LaBeouf je ale VYNIKAJÍCÍ a ta role v Indym je skoro symbolická, protože LaBeouf představuje přesně ten typ postav dříve typických pro Harrisona Forda: charismatičtí, sebe ironičtí a občas trochu bezohlední sympaťáci, kteří nezřídka dostanou na budku, ale vítězí hlavně mozkem a výslednou ochotou vrhnout se nakonec do sebešílenější situace. Transformers II mě ale přes všechnu tu demenci (která však pro mě rozhodně nespočívá v tom, že je to o robotech měnících se v auta a zpět! jak říkám, jednička byla úžasná) a pochybnou režii (je to skutečně velmi nekonzistentní film) celou svou metráž bavili. A hlavně mě děsí pomyšlení, že ačkoli měly oba filmy srovnatelné rozpočty, Terminator Salvation vedle druhých Transformerů vypadá jako nezávislý film za pár šupů. A navíc mnohem, ale mnohem pitomější a nezábavnější. Jakkoli totiž sebeironie není samospasitelná a u některých patetických scén jsem si nebyl jistý, jak moc to má být legrace a jak moc ne (občas je film téměř konstantně několik minut zpomalený), i tak jí mají Transformers ve srovnání se čtvrtým Terminátorem na rozdávání. A taky mají toho Shiu LaBeoufa! ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Lamentovat nad tím, že je a) ve světě Transformerů a b) ve světě Michaela Baye něco hloupého, je jako stěžovat si na pravidla hry poté, co ji začnete hrát. Jenže Bay najednou ta pravidla mění, tak i my si můžeme stěžovat. Směsice kovu a přefiltrovaých zvuků se slévá v jednu nenápaditou hromadu bez života, kde je všeho moc a už se tam nevejde film. Tatam je příjemný náboj předchozího dílu, tatam spousta pěkných nápadů. Zbyla jen hromada perverzních fórů a klasická bayovská fetiš, zabalená do líbivé, ale nudné omáčky. Vždycky dám přednost střídmější jedničce i s jejími méně přehlednými souboji - alespoň se tváří jako velkolepé vyprávění a ne jako velkolepý sestřih velmi drahých triků, který paradoxně nechává diváka totálně chladným. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Velmi stručně: příliš mnoho věcí, které by měly být dobré. Výsledek: strašná nuda. Částečně za to může i to, že se za k produktům hračkářského průmyslu domýšlí seriózní mytologie. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

To někdo odhodil scénář ke třetím Lovcům pokladů a chytli se toho tvůrci Transformers? Bay dokonale definuje „zbytečné pokračování“. Zatímco třeba druzí Mizerové byli drzejší a o poznání jinde (a tudíž jejich existence má smysl, ať už jde o film jakkoli rozporuplný), dvojka Transformers sérii neposouvá, spíše je úkrokem zpět. Akce je sice o něco přehlednější, je však zoufale nenápaditá a obyčejná (což by se v případně filmu, kde se perou obří roboti, asi stávat nemělo). Atmosféra nulová (i zmatené čtvrté Téčko má v sobě víc napětí) a děj v podstatě neexistuje. Ještě nikdy nebilo tak do očí, že je Bay výborný představitel Hollywoodu pro mladé, ale opravdu špatný režisér. Emoce i stavba děje nula, jen na sebe se kupící opakující se záběry + sem tam nějaká vykrádačka z minula. Shia LaBeouf je rozhodně tahoun a Megan Fox to nejžhavější zboží, ale to je asi tak všechno. Jednička mě iritovala a bavila zároveň, dvojka se bohužel nezmohla ani na jedno. Prošla mnou a nezanechala jedinou stopu. Snad krom myšlenky, že boj strojů v lese vypadá imho dost divně (asi tak divně, jako kdyby se Hobiti procházeli po Manhattanu). Na body si může Míša podat ruku s McG, 2,5*… ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Není snadné určit, kde přesně se stala chyba. Proč totéž napodruhé již není totéž. Zpětně se mi jeví, že dvojka obsahuje nestřídmé množství těch chutných ingrediencí, jichž bylo v jedničce tak akorát: sexy záběry Megan Fox, souboje robotů, přihlouplé vtipy… . Všeho příliš a chuť žádná. Sytí budou odcházet nanejvýš hledači filmových odkazů (kdo viděl Matrix a quadrilogii Indiana Jones, v Bayově vykradeném univerzu nezabloudí) a robofilové, jež si užijí výstřednosti typu robo-karate nebo robo-nebe. 60% Zajímavé komentáře: Douglas, Cervenak, Marigold, Eddard, Triple H, ScarPoul, El Loco, mcb, Orthank, tomas.malo ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Megan na motorce, Megan objížděná kamerou, Megan zpomaleně běží, Megan v lehkých šatičkách...podruhé stejná řeka, ubylo patosu, přibylo nudy, já to přetrpěl snad lépe, než díl první, což se fakt divím. Točit trojku? Nápad hodný blázna. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Stoprocentní koncentrát jednoho umělce. U jiných režiséru bych tleskal, ale tohle je Bay ... toho zvládám jen naředěného. Všechno bouchá, všichni jsou krásní, všichni jsou Američané ... a ještě ke všemu ten humor, ten humor !!! Nadržení psi, zhulená matinka, dementní robotí dvočata... Dvě hvězdy dávám za triky, jinak je to pro mě odpad. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Někdy méně znamená více, protože tolik výbuchů v tak krátké době nevyprodukuje ani člověk, který má velké zažívací problémy. A ještě něco. Někdo by měl Megan Fox říct ať nenosí ty těsné bílé rifle, protože ono je sice fajn umět rozpálit i slunce, ale kdo tady pak má snášet ty tropický vedra. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný, obludne zdurený popcornový nádor, ktorý sa vymyká akýmkoľvek merítkam vkusu a snahám o racionálne hodnotenie. Buď dáte odpad alebo absolútne hodnotenie. Buď dovolíte Bayovi, aby sa vám vyhoncoval na nohe a napchal vám do ksichtu svoje obrovské devastátorské gule, alebo sa pokúsite vnímať to ako bežný film a do 30 minút vás zabije predimenzovanosť a stupidita (VŠETKY dialógy pozostávajú len z pátosu a sexuálnych narážok). Ten film je tak neopísateľne zlý, až je vlastne geniálny, a tak imbecilný, že sumár stupidity všetkých filmov Uwe Bolla a firmy Asylum sa krčí v jeho tieni. Je dokonca imbecilnejší ako výraz na tvári Megan Fox... nie, dobre, to kecám, nič nie je debilnejšie ako výraz Megan Fox. Odpad alebo plný náklad. Čokoľvek medzi tým sú bludy a bláboly alibistických sráčov. A nič nie je viac mimo misu ako prirovnania k Spider-Manovi 3 a King Kongovi. Bay totiž predtým nenatočil Spider-Mana 2 a Pána prsteňov. Vždy vyrábal (slovo tvoriť v jeho súvislosti nepoužívam) tento neodolateľný megahollywoodsky megahumus. Rozdiel je len v tom, že sa tentoraz definitívne odtrhol z reťaze. Jednotka stála rozkročená medzi príčetným rodinným "spielbergovským" dobrodružstvom a bayovským šialenstvom. K dokonalosti jej chýbalo, aby sa vybrala výhradne jedným smerom. Dvojka to urobila. Niektorých to zaskočilo. Mňa nie. Kráľovsky som sa bavil. A po druhej projekcii, keď mi prestane vibrovať prvá signálna sústava, dám jednoznačne odpad. Dovtedy čistých 10/10. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Michael Bay se transformoval do vlastního žánru, kde si utvořil vlastní pravidla, jimiž nepohne fyzika, logika, ani samotný Spielberg. Na druhou stranu, nikdo jiný nemá tak dokonale vyšisované vizuály při zpomalených záběrech na pekelně vážné tváře hrdinů, vojenské formace a zapadající slunce, do kterého burácí heroická hudba. Utržený z řetězu, bez kapky soudnosti i citu pro míru to v přepálené stopáži pere do diváka s razancí malého drzého spratka, kterému bohatí rodiče nakoupili spoustu hraček od Harsbra a on už z rozpustilosti neví, co s nima, takže to všude bouchá, rachotí a mezi tím vším pobíhá Shia s Megan, kterým to zase sluší. Uznávám, že snad nikdy jsem se po vylezení z kina necítil tak trapně, že se mi něco líbilo. Ale podruhé už to vidět nechci, ne bez asistence velkého plátna. PS: A i po druhém zkouknutí to překvapivě pořád baví. Sice tím zvráceně dementním způsobem, ale baví. :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $402,111,870Tržby Celosvetovo $836,519,699Tržby za predaj Blu-ray v USA $51,497,314 //počet predaných kusov 2,421,259 Tržby za predaj DVD v USA $222,781,215 //počet predaných kusov 10,021,520Akčná Jazda ako Hrom! Áno Michael Bay sa takmer nikam príbeh neposúva, v podstate šablónovo odrapkáva všetko, čo sme videli v prvom filme úplne na novo. V podstate spravil upgrade prvej časti v nadštandardnom lesku, kde je všetko v rámci popcornovej zábavky vyladené na maximum, akcia srší v plnom prúde od začiatku po koniec, keď sa nebojuje tak sa výdatne vtípkuje na plné obrátky(dokonca aj Turturro tu bol znesiteľnejší, takže hluché miesta tu proste nehrozia), k tomu príde výdatná dávka spomalených záberov, či už pri bombastických súbojoch robotov alebo aj pri ladných pohyboch "či už stojacej alebo utekajúcej" Megan Fox(tá je doslova na zjedenie zlatá, aj keď po hereckej stránke umelá ako sa len dá) či "terminátorskej T-X" Isabel Lucas, k tomu pekne ladia zaužívane hudobné robotie motívy od Steva Jablonsky,... no proste blockbastrová pecka roka 2009 spolu s novým Star Trekom. ...ale ak mi toto Bay ponúkne aj na tretí krát už mu to nezožeriem, lebo tu urobil okrem príbehu možné maximum, treba sa už trošku venovať aj príbehovej zložke ináč to nebude mať už žiadny význam, tak ako celá príbehovo prázdna trilógia Pirátov Karibiku. Pripravte sa na vizuálne vyleštený Mega klip. /videl v kine: 95%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Bay rád stupňuje. Takže dvojka je větší, explozivnější, infantilnější, blbější, lobotomizovanější... možná o chlup vtipnější. Kurci a Ortzman vypálili většinu inteligentních ran ve scénáři startrekovského prequelu, v tomhle hasbrovském mišmaši jim tak nezbývá než opravdu třeskutě dementní zápletku naředit slušnými gagy a sebeparodickými hláškami. Což je fajn, jinak by mi Pomsta plecháčů přišla opravdu nesnesitelná. Ono i takhle sledovat dvě a půl hodiny destrukce, zmatečné akce a huhlajících míchaček na beton představuje solidní záhul na nervovou soustavu. Obzlášť proto, že narozdíl od jedničky už to není kulervoucí, ale jen okoukané. Moment překvapení je ten tam, takže dochází na emmerichovský recept "když už nevíš coby, vyhoď do vzduchu co největší lán světa". Božský Míša mi tentokrát na závěr přichystal svůj tolik milovaný patos v surovém stavu, za což mu děkuju a posílám plechovou pusinku. Vím, že milovníci Baykovin z toho budou slintat blahem, pro diváka, který má krom tuny ocelového brnění rád i malou špetku mozku zůstává letošním blockbusterem Star Trek. A nic na tom nezmění všechna ta Bayova NEJ. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dáte si roboty, nádherně sexy Megan Fox, pár in/exteriérů třeba z Armageddonu, hodně infantilního humoru v doprovodu dokonalých efektů? Dvojka Transformerů je stvořená přesně pro vás. Budete ignorovat vše, co Michael Bay na tomhle filmu nezvládl a přepálil a užijete si hromadu hloupé (a více humornou než sci-fi) zábavy, uvařenou speciálně pro "chytré" americké publikum. Tohle je totiž reklama na Ameriku se vším, co ji definuje, včetně US army v plné kráse. Michael Bay a jeho ™, tělo Megan, sympatický Shia, lepší hudba než v jedničce atd. Nepřítomnost napětí nebo atmosféry, podporované "primitivním" příběhem, je jen smutným důkazem, že Bay umí akci, ale to je tak vše (i ty hromady výbuchů už působí jen na efektivně na oko a smysl nemají). Krom toho film je tak nechutně předimenzovaný nejen potenciálem a délkou, ale i "skvělými nápady", z nichž většina smutně končí v propadlišti dějin (devastator, kdo? Fallen a jeho 5 minut slávy? Můj toaster má raketomet? Ano, šukající psy a roboti už nejsou tak funny jako před lety..., my nevykrádáme terminátora). Scénář na mě působí, jako by ho sepsal nějaký pisálek od Hasbra a hodil na stůl Bayovi s velkou sumou peněz... Jinak si velkou část filmu nedokážu vysvětlit. Přes všechny zmíněné vady na kráse jsou Tr2 zábavným filmem plným (někdy) zábavné a (někdy) přehledné akce, která potěší a pro pochopení/orientaci vám budou stačit mozkové buňky 4letého děcka. Doufám, že na dvd vyjde "only action cut" bez těch všech "řekni to... ne řekni to ty.... proč to nechceš říct" dialogů (mimochodem kdo říkal, že Terminátor má tupé dialogy?). Do krajnosti předimenzovaný megafilm. Peter má King Konga. Bryan Supermana. Michael Transformers 2... teď už jen, aby James Cameron všem vytřel zrak... Více zde. PS:Umpalumpa nevyužit:) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ehren Kruger, Roberto Orci, Alex Kurtzman .. Pueriliter orgia. Na papíře strašná hovadina - na plátně (nad)průměrně přetrikované scény 101000100110 "na drogách." Asi největší plus filmu je změna kameramana (Ben Seresin), který s obrovským citem snímá (precizně, přehledně, !) scénu pro ony vizuální ILM orgie (které jest prakticky jedinou, navýsost dobře hodnocenou součástí). Megan Fox tímto obsazuje až druhou pozici v potěšeních a rovná se jim jedině výborný Shia LaBeouf... Jinak ovšem nemá druhý Transformers víc čím zaujmout. Chybí jakékoliv napětí, strhující stavba děje, zanedbané jsou emoce a dětinsky slabě je zahrnut i humor. Vyprávění navíc není soudržné, postrádá logiku, ani roboti nebudí zájem. Michael Bay si protentokrát vzal zdánlivě dostatečně obšírný krajíc, ale maže ho, na nudné mytologii stavěným, recyklovaně transformovaným pamlskem, podobným těm, který ve většině svých předešlých filmů (Armageddon, Pearl Harbor, Transformers dokonce, ...) již předvedl. Mnohdy lépe resp. účelněji a bez servítek. ___ Veskrze zbytečný film. Neúplných 50%. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Akcne sceny k UNUDENIU! Prilis dlhe, prilis akcne, prilis neprehladne, proste celkovo toho bolo prilis. Nemozem ale povedat, ze by som sa nudila stale, pretoze vtipnych scen tam bolo tiez dost, ale absolutne som sa stracala v robotoch, velakrat som netusila, kto je kto, kto s kym kde bojuje a preco vlastne :) Musim povedat, ze stravickovana pani mamicka bola uzasna a vtipne konverzacky v tomto filme z neho robia aspon ten priemer... ()

woody 

všechny recenze uživatele

Jako komedie, kde banda robotů zničí polovinu Egypta a zabijí tisíce lidí je to dobrý... Ale příště chci raději Bad Boys III než varlata z demoličních koulí... ()

Související novinky

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Na Transformers 3 se už pracuje

Na Transformers 3 se už pracuje

03.10.2009

Michael Bay několik týdnů tvrdil, že si potřebuje od mimozemských robotů odpočinout a než se pustí do třetí části, natočí si „osobnější filmeček“ Pain & Gain. Jenomže Transformers: Pomsta… (více)

Shia a miliardová soudní pře

Shia a miliardová soudní pře

03.12.2008

John Grisham = bestseller. Tečka. Není potřeba se o tom obšírněji rozepisovat. Z knih slavného autora právnických thrillerů se na světě doposud prodalo odhadem asi 235 milionů výtisků, takže na jeho… (více)

Reklama

Reklama