Reklama

Reklama

Transformers: Pomsta poražených

  • USA Transformers: Revenge of the Fallen (více)
Trailer 1
USA, 2009, 150 min (Alternativní 144 min)

Režie:

Michael Bay

Kamera:

Ben Seresin

Hrají:

Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro, Ramon Rodriguez, Kevin Dunn, Julie White, Isabel Lucas, Matthew Marsden, Michael Papajohn (více)
(další profese)

Sam Witwicky odchází na vysokou školu, kde hodlá v klidu studovat. Znamená to i dočasné odloučení od jeho lásky Mikaely. Jenže v té době se podaří Deceptikonům osvobodit Megatrona z jeho vězení na dně moře a společně s ním na radu vůdce Deceptikonů, pradávného Fallena, začínají svůj boj proti Autobotům a s nimi spojeným lidem. Megatronovi se podaří zničit Optima Prima (vůdce Autobotů) a na radu Fallena pátrá po Samovi a přitom ničí lidská města. Sam se totiž dotknul posledního kousku legendární materie a teď se mu v mozku promítají symboly, které mohou Fallena a jeho bandu dovést k dávnému stroji, kterým vytěží ze Země pro ně potřebný energon (to však znamená zánik našeho Slunce). Sam záhy zjistí, o co Deceptikonům jde (zjistí to od Deceptikona Jet Fira), a vydá se najít matrici, která stroj spouští, dřív než ji najde Megatron. Sama na jeho cestě za matricí doprovází Mikaela, která za ním na kolej dorazila, jeho nový spolubydlící Leo a bývalý výzkumník a agent Simmons... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 663)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Bomby, plechy, šutry... všechno lítá, ani peří to nemá... Chaos, destrukce... no a co... Film, bohužel, na to kolik stál.. a humbuku kolem oproti prvnímu... nemá šmrc... a Megaloman Michael Bay v dalším počinu vyhodí asi 2-3 planety do luftu, neboť ten nemá nikdy dost :-( ... Nééé trojku už nééééééééé.... 50% ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Krystalicky čisté zhmotnění teenagerského mainstreamu v tom smyslu, v jakém ho pro mě představují instituce typu Evropy 2 nebo McDonalds. Oproti jedničce se úplně vytrácí jakákoli zábava a zůstává jen adorace falešných kapitalistických hodnot (Shia nemá Megan díky tomu jaký je, ale protože má cool fáro a přitahuje nebezpečí a vzrušení, jenže ne svým vlastním přičiněním) a infantilní technofetiš. Některé momenty hraničí se sebeparodií, ale bohužel jich není tolik, aby divákovi umožňovaly se nad filmem po celou dobu, nebo alespoň její většinu, smát. Trojkou se už asi radši vůbec trápit nebudu. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Michael Bay se transformoval do vlastního žánru, kde si utvořil vlastní pravidla, jimiž nepohne fyzika, logika, ani samotný Spielberg. Na druhou stranu, nikdo jiný nemá tak dokonale vyšisované vizuály při zpomalených záběrech na pekelně vážné tváře hrdinů, vojenské formace a zapadající slunce, do kterého burácí heroická hudba. Utržený z řetězu, bez kapky soudnosti i citu pro míru to v přepálené stopáži pere do diváka s razancí malého drzého spratka, kterému bohatí rodiče nakoupili spoustu hraček od Harsbra a on už z rozpustilosti neví, co s nima, takže to všude bouchá, rachotí a mezi tím vším pobíhá Shia s Megan, kterým to zase sluší. Uznávám, že snad nikdy jsem se po vylezení z kina necítil tak trapně, že se mi něco líbilo. Ale podruhé už to vidět nechci, ne bez asistence velkého plátna. PS: A i po druhém zkouknutí to překvapivě pořád baví. Sice tím zvráceně dementním způsobem, ale baví. :) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Obnažené robotí genitálie přes celé plátno. Robotí Jar Jar Binks ve dvojím provedení. Optimus "Conan" Prime. Devastátoří remake scény Legolas na Olifantovi. "Mytologie". Oheň prdící a nohy ojíždějící robůtek. Obrovský zrezivělý robot o holi co (pro změnu) vyprdne padák. Teplý mopslík. Zbabělý Megatron. Křemíkové nebe included. Bay se prostě utrhl ze řetězu. Jak taky jinak. Narozdíl od druhých Mizerů se však po tom odtržení vydal úplně špatným směrem. Značně infantilním. Michaele, já chci zpět nasrané politicky nekorektní negry, ne žvatlající pidilidi... ehm, pidiboty! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $402,111,870Tržby Celosvetovo $836,519,699Tržby za predaj Blu-ray v USA $51,497,314 //počet predaných kusov 2,421,259 Tržby za predaj DVD v USA $222,781,215 //počet predaných kusov 10,021,520Akčná Jazda ako Hrom! Áno Michael Bay sa takmer nikam príbeh neposúva, v podstate šablónovo odrapkáva všetko, čo sme videli v prvom filme úplne na novo. V podstate spravil upgrade prvej časti v nadštandardnom lesku, kde je všetko v rámci popcornovej zábavky vyladené na maximum, akcia srší v plnom prúde od začiatku po koniec, keď sa nebojuje tak sa výdatne vtípkuje na plné obrátky(dokonca aj Turturro tu bol znesiteľnejší, takže hluché miesta tu proste nehrozia), k tomu príde výdatná dávka spomalených záberov, či už pri bombastických súbojoch robotov alebo aj pri ladných pohyboch "či už stojacej alebo utekajúcej" Megan Fox(tá je doslova na zjedenie zlatá, aj keď po hereckej stránke umelá ako sa len dá) či "terminátorskej T-X" Isabel Lucas, k tomu pekne ladia zaužívane hudobné robotie motívy od Steva Jablonsky,... no proste blockbastrová pecka roka 2009 spolu s novým Star Trekom. ...ale ak mi toto Bay ponúkne aj na tretí krát už mu to nezožeriem, lebo tu urobil okrem príbehu možné maximum, treba sa už trošku venovať aj príbehovej zložke ináč to nebude mať už žiadny význam, tak ako celá príbehovo prázdna trilógia Pirátov Karibiku. Pripravte sa na vizuálne vyleštený Mega klip. /videl v kine: 95%/ ()

Galerie (163)

Zajímavosti (105)

  • V čase 1:40:19 voják ukáže na mapu a tvrdí, že výsadek provede akci v Egyptě. Mělo se jednat o Akabský záliv. Pomineme-li, že Akabský záliv má na mapě jiný tvar (ve skutečnosti se naklání spíše doprava, na mapě ve filmu jde hodně doleva) a přijmeme, že je to on, stejně zakroužkovaná oblast není Egypt, ale přibližně totéž místo, které vyznačil GPS, tedy někde na hranici Jordánska a Izraele. (Proste..Jana)
  • Megan Fox (Mikaela) nevedela jazdiť na motorke, a preto ju pri natáčaní musel vždy niekto roztlačiť a následne aj zastaviť. (peiton)
  • Před stávkou scenáristů měl scénář pouhých 13 stran, na základě kterých se začaly realizovat veškeré přípravy k natáčení. (PauloZ)

Související novinky

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Na Transformers 3 se už pracuje

Na Transformers 3 se už pracuje

03.10.2009

Michael Bay několik týdnů tvrdil, že si potřebuje od mimozemských robotů odpočinout a než se pustí do třetí části, natočí si „osobnější filmeček“ Pain & Gain. Jenomže Transformers: Pomsta… (více)

Shia a miliardová soudní pře

Shia a miliardová soudní pře

03.12.2008

John Grisham = bestseller. Tečka. Není potřeba se o tom obšírněji rozepisovat. Z knih slavného autora právnických thrillerů se na světě doposud prodalo odhadem asi 235 milionů výtisků, takže na jeho… (více)

Reklama

Reklama