Reklama

Reklama

Hollyoaks

(seriál)
Velká Británie, 1995, 4 215 x 25 min

Režie:

Alan Grint, Andrew Gunn, Micheal Brayshaw, Bruce Webb, Jim Loach, Stewart Svaasand (více)

Kamera:

Mark Hamilton

Hrají:

Nick Pickard, Andrée Bernard, Sarah Jayne Dunn, Elize du Toit, Jeremy Edwards, Ali Bastian, Sylvester McCoy, Julie Buckfield, James Corden, Amanda Clapham, Jessica Fox, Jeff Rawle, Hannah Tointon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Britský seriál, který se vysílá už od roku 1995. Skládá se z příběhů, které jsou většinou na sebe různě propojené.
Hannah Ashworth se v patnácti letech přistěhovává se svou rodinou do Hollyoaks. Je to zpočátku bezstarostné a velmi veselé děvče. Má své dvě nejlepší kamarádky Sarah a Nancy. Začíná se jí rýsovat vztah s velmi plachým Johnem Paulem. S pomocí svých přátel s ním začíná chodit, ale nedlouho poté, co se spolu poprvé vyspí, se s ní John rozchází s tím, že se mu moc líbí její kamarádka Sarah. Ve skutečnosti přitom bojuje se svou homosexualitou k příteli Sarah, svému nejlepšímu kamarádovi Craigovi. Vánoce a Silvestra tráví Hannah osamoceně a právě na Silvestra se začíná z frustrace přejídat. I když s ní po vánočních svátkách začíná John Paul znovu chodit, je jejich vztah nadále komplikovaný a Hannah bojuje s bulimií. Na jednom večírku Johna přistihne, jak se v opilosti líbá s Craigem, a i když se snaží vztah zachránit, John Paul se s ní rozchází se slovy, že je gay, a nedlouho po té začíná chodit s klukem. Pro Hannah je to velmi těžké období, ale to nejtěžší ji ještě čeká. V bezmocném období, kdy přestává svou bulimii naprosto zvládat, poznává modelku Melissu, která jí nabízí pomoc. Tak začínají děvčata společně hladovět. (ČSFD)

(více)

Recenze (3)

Eseter 

všechny recenze uživatele

Ehm. Ano toto je skutečnost. Dávám tady této soap opeře pět hvězd, plný počet. Celý můj hodnotový systém se nejspíš zbortil a s ním i mé divácké snobství, protože mám vážně daleko k tomu, abych ještě dál předstírala, že jsem posh. Ne nejsem a už na to všechno kašlu. Naplno tady přiznávám, že jsem klesla tak hluboko a sledovala Hollyoaks. Nedovedu si představit, že bych se dívala na něco podobného z české produkce, ale buďme férový, v Česku by něco podobného asi nevzniklo. Hollyoaks je údajně soap opera zaměřena především na mladší diváky a témata, na které se zaměřuje, jsou opravdu rozmanitá, ať už domácí násilí, menšinová sexuální orientace, šikana, a dokonce je věnován prostor postavě, která je transgender, což mě opravdu mile překvapilo. Já ale hromadu těchto příběhů a postav zažívající všechno tohle ani pořádně neviděla, protože jsem sledovala jen jednu dějovou linku, a to tu, která se týká Brendana Bradyho a Ste Haye. Nejvíc oceňuju opravdu silnou a velmi dobře ztvárněnou reprezentaci LGBT+. Navíc příběh BB a Ste je ten nejromantičtější a nejvíc srdcervoucí, co jsem viděla a nevím, jestli kdy ještě uvidím něco tak nádherného a frustrujícího zároveň. ()

Reklama

Galerie (50)

Reklama

Reklama