Reklama

Reklama

Film 11. hodina se dotýká onoho zlomového bodu, ve kterém ještě stále máme šanci změnit směrování naší planety. Film zkoumá, jak se lidstvo do tohoto bodu dostalo – jak svým životním stylem ovlivňujeme fungování planety Země a co můžeme dělat, abychom směr, jakým se ubírá, mohli zvrátit. Filmařům poskytli rozhovory uznávaní světoví odborníci i známé osobnosti. Uvidíme v něm i bývalého nejvyšší představitele SSSR Michaila Gorbačova, proslulého vědce Stephena Hawkinga, bývalého ředitele CIA R. Jamese Woolseyho, odborníky na trvale udržitelný rozvoj Williama McDonoucha a Bruce Mau a více než 50 dalších předních vědců, myslitelů a vůdčích osobností, kteří nám zprostředkují šokující fakta a budou diskutovat o nejpalčivějších otázkách naší planety... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

...aneb jak podat zajímavé informace nezajímavou formou. Nejzajímavější na tom všem pak byly záběry na přírodu po celém světě spojené s hudbou od islandských Sigur Rós. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

11. hodiny jako konkurent Inconvenient Truth opravdu příliš neuspěje. Některé okamžiky, některé myšlenky a názory jsou zajímavé a vynikající, ale většinu času dokument dojíždí na průměrnost a nezajímavost. Pár měsíců po shlédnutí si prakticky nepamatuji jediný argument nebo nápad, který autoři v dokumentu uvedly a to je oproti zmiňované Nepříjemné pravdě velká smůla. Chtělo to více inovace a nápadů, které by obyčejně pojatý dokument vylepšili na méně zapomenutelné dílo.... Ani DiCaprio tomu totiž nezabrání. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Bohužel nenápaditě natočená slabá agitka nehodná svého závažného a hlubokého tématu. Nezklamala mě, protože jsem o moc lepší záležitost nečekal, ale takhle se skutečně film ani dokument informující o závažných problémech nedělá. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokomunent, který nutí k zamyšlení a vězte, že je pravdivý !! Opravdu bychom měli změnit myšlení a zacházet se vším trochu jinak !! Tenhle dokoment dupuručuji VŠEM ! Správně by se na něho měl podívat každý, ať ví, v jakém to světě opravdu žije ! A pokud Vás tahle tématika opravdu zajímá a chcete opravdu změnit svět, doporučuji taktéž knihy od Donalda Walshe, např,: trilogie Hovory s Bohem, Přátelství s Bohem nebo knihu Tak se změň !! Dopřejme si lepší život a neberme přírodě ten její !!! ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Strhující dokumentaristická práce pojednávající o zkáze modré planety našima vlastníma rukama? Ani ne. Jde spíš o selanku schématických záběrů, ve kterých se střídají nudné grafy, ještě nudnější vědci a NAPROSTO nevyužitý DiCapriův kukuč. Pusťte si radši skvělý trailer. Řekne všechno podstatné a nepřipraví vás o víc než dvě a půl minuty života. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší film, ktorý vyvolá divákovi silné mrazenie pri pohľade na budúcnosť našej Zeme. Škoda, že natáčanie takýchto filmov nevyvoláva žiadnu odozvu pri riešení týchto problémov, a pripomína hádzanie hrachu o stenu. 80%. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Sice ne-umění, ale pořád lepší a hlavně prospěšnější film než např. díla populárního nihilizmu (WANTED, DEXTER apod.). ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Obehraná písnička, kterou všichni umíme zanotovat zpaměti. Aby se přestala hrát, muselo by řešení téhle situace být na někom jiném, než na lidech. Jestliže jsme v roce 2007 měli 11. hodinu, co se za těch pět let změnilo? Nalijme si čistého vína, naprosto drtivou většinu lidí nezajímá, jak to tady bude vypadat za 500 let. Těch nějakých sedmdesát, co nám současníkům zbývá, to jistě vydrží, a pak... Ať třeba tají ledy, že? Jestli je něco šílenějšího než alibismus, tak týmový alibismus. Nutno ale říct, že tento dokument není natočen takovým stylem, který by měl šanci někoho výrazněji oslovit nebo snad vystrašit... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument není špatný, ale jak říkal Albert Einstein, nic uvnitř systému s problémem není schopen ho vyřešit. Biosféra je opravdu nemocná. Mám pocit že žiji mezi choromyslnýma lidma, kteří jedou do pekla na horské dráze a jízdu si chtějí pořádně užít. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Jasne, ako to tu tak vidím podľa komentárov, tak viac katastrof do dokumentu, viac a zaujímavejších hercov a vačšiu šou! Toto sú presne prednosti kvalitného dokumentu! Neviem či populácia tak strašne hlúpne, alebo som divná ja...Netvrdím, že dokument bol najlepší na dannú tému, aký som kedy videla, ale rozhodne obsahoval veľa informácií a faktov, ktoré určite stoja za šírenie. Som rada, že v súčasnej konzumnej spoločnosti stále sú takí, ktorí niečo podobného natočia. Je mi ukradnuté, či je to preto, lebo sa chcú cítiť či prezentovať lepšie. Podstatné je, že to aspoň pár jedincov snáď donúti k zamysleniu a zmene životného štýlu. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

To je sice všechno moc hezké, ale stejně se moc dobře ví, že řešením je jen vychcípání lidského druhu. Dokud tu budem, tak si budem škodit. Však ona si s náma už příroda nějak poradí. Samotný dokument se tak pro příliš dlouhých devadesát minut nesev duchu "můžeme si za to sami". Filmem se to nijak nevytrhne. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá téma, nezaujímavo podaná narozdiel od Nepríjemnej pravdy, určená je len pre určitú skupinu ľudí, ktorý sa o to aktívne zaujímajú, a nie pre všetkých, nezachráni to ani Leo DiCaprio, ktorý podporuje tento dokument, výborné zábery ale o ničom podané... ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle by dokumentární film ve věku supermoderních špičkových snímků BBC, National Geographic ad. neměl vypadat. Neberu ani omluvu, že 11. hodina je primárně zaměřena na diváky environmentálními "moudry" dosud nepoznamenané, protože i informace, které každý minimálně poučený divák slyšel už stokrát, se dají podat záživněji, výživněji a živěji. Zkrátka tomu chybí scénář, dramaturgie, chytrost...stoprocentní pochvalu si zaslouží jedině překrásná vizuální stránka, jenže to nestačí. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Dokument na velmi závažné téma vlivu člověka na planetu Zemi, trpí neskutečnou neschopností tvůrců natočit film který by v devadesátiminutové stopáži dokázal udržet divákovu pozornost, což je strašná škoda. Snaha nahustit do hlav lidí co nejvíc informací je zde zcela kontraproduktivní, když po půl hodině už ztrácíte zájem, protože se jaksi nedaří vizuálně zaujmout, a to je u filmu velké mínus. Fakt škoda, protože informace ve filmu obsažené jsou hodně alarmující. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: ScarPoul vyhrává cenu za nejblbější věcný komentář v historii ČSFD (sorry všichni rozpocet ? trzby celosvetovo ?, hudba, atd.): ''chyba dotik autenticity ktorý by nas prinutil hlbsie sa zamysliet nad daným problemom''? Tobě chybí základní dotYk jazykovým vzděláním a přesto se odvážíš veřeně publikovat svůj psaný text. A ve filmu ti chyběl dotik autenticity? Co se takhle podívat z okna, otevřít noviny, pustit TV zprávy? Pořád nic nevidíš? Tohle není akční film, ale dokument. A hodně povedený. Škoda jen, pro mě, zbytečných Leonardových monologů, ale chápu, že jména táhnou a dokument, který má zasáhnout co největší skupinu lidí, známé jméno, kterým se bude zaštiťovat, prostě potřebuje. ()

lilina133 

všechny recenze uživatele

Po vynikajúcom traileri a úžasnom plagáte, pri filme nastáva isté sklamanie...Možno je to za to, že ja na dokumenty až tak nie som, ale...rozprávanie vedcov, začne po chvíli nudiť, a keďže zaberá skoro celú minutáž je to škoda...Chcelo by to trošku ozvláštniť, prípadne prihodiť DiCapriove šteky a zábery z reality, lebo tieto dva "elementy" držia inak dosť suchý dokument nad vodou...Mohlo to byť oveľa lepšie...Škoda tvorcovia, škoda Leo, možno nabudúce, ale zámer bol dobrý a to sa musí ceniť tiež, hlavne u takého Lea DiCapria, ktorý ako hollywoodska star na niečo takéto nie je odkázaný, ale aspoň nám ukázal svoju lepšiu tvár:-)) ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Čakal som kompilát všemožných srdcervúcich záberov na ničenie prírody, zdravia aj civilizácie, ktoré budú moje ekologické cítenie valcovať ako hurikán. Dostal som výpovede vedcov a aktivistov, ktoré sa snažia predovšetkým informovať, donútiť k zamysleniu aj ľudí, ktorým je problematika životného prostredia ukradnutá, alebo si to aspoň myslia / alebo na to nemyslia vôbec / alebo vôbec nemyslia . . pokúšajú sa zapôsobiť nielen na emócie, ale v prvom rade na zdravý rozum. Nepopieram pritom ani trochu, že je to všetko tendenčné a zamerané jednostranne, ale . . ( a to je hodne veľké ALE ! ) - čo je na takejto jednostrannosti zlé ? Uškodiť nemá čomu a pomôcť môže - málo aj veľmi. Ak patríte k tým, čo si myslia, že kríza nášho životného prostredia je iba výmyslom ekológov alebo nafúknutou bublinou, či niečím, čo potrebujeme aby sme mohli živiť náš prirodzený pocit viny - a ja dúfam, že vás takých veľa nie je - aj tak by ste mohli uznať, že triedenie odpadu, čistá energia či humánny prístup k prírode aj sebe samému ničomu neublížia. Kašľať na tendenčnosť alebo filmárske kvality ! V tomto prípade ide čisto len a len o otázku postoja ! Buď ste za, alebo ste ignoranti, alebo ja neviem . . - a to sa vám pritom nemusia pri takýchto filmoch tlačiť slzy do očí ! Stačí trocha vnímavosti a súdnosti, aby ste si uvedomili základné skutočnosti. Leonardo DiCaprio ma už dávno presvedčil, že nie je len fešáčik na plátne, ale aj skvelý herec. Teraz však viem, že je aj vynikajúci človek . . http://www.nekultura.cz/film-recenze/11-hodina.html ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem viděla až druhou polovinu dokumentu, ale ta mě 'nadchla'... Teď si nejsem úplně jistá, jestli bych měla tento snímek hodnotit tak dobře, když jsem ho neshlédla celý, ale zkrátka mě dostal do kolen... To, že jsme zkázou planety Země a že příroda udělala největší chybu když dovolila vývoj tak nebezpečného druhu jako je člověk zní sice krutě, ale o to víc pravdivě... Na tom, že na každém z nás záleží něco bude a je čas s tím něco dělat - to je to, co si člověk má odnést.... ()

Reklama

Reklama