Reklama

Reklama

Film 11. hodina se dotýká onoho zlomového bodu, ve kterém ještě stále máme šanci změnit směrování naší planety. Film zkoumá, jak se lidstvo do tohoto bodu dostalo – jak svým životním stylem ovlivňujeme fungování planety Země a co můžeme dělat, abychom směr, jakým se ubírá, mohli zvrátit. Filmařům poskytli rozhovory uznávaní světoví odborníci i známé osobnosti. Uvidíme v něm i bývalého nejvyšší představitele SSSR Michaila Gorbačova, proslulého vědce Stephena Hawkinga, bývalého ředitele CIA R. Jamese Woolseyho, odborníky na trvale udržitelný rozvoj Williama McDonoucha a Bruce Mau a více než 50 dalších předních vědců, myslitelů a vůdčích osobností, kteří nám zprostředkují šokující fakta a budou diskutovat o nejpalčivějších otázkách naší planety... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

Ťapka 

všechny recenze uživatele

Měla bych dát tři, ale kvůli tématu nadržuju. Podíl na mírné otrávenosti má nejen plouživá forma, ale i děsivý dabing - opravdu musí HBO dabovat i dokumenty, kruci?! ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Rádoby filmová báseň, která až moc spoléhá na významné osobnosti před kamerou jako jsou Gorbačov, Hawking či božský Leo, nepřináší ale absolutně nic nového a působí spíše jenom jako takové devadesátiminutové hrčení a fňukání nad rozlitým mlíkem (nuda). Velkohubá 11. hodina se snaží bohužel neefektivně shrnout všechna témata tak typická pro dnešní "sociální" dokumenty, od globálního oteplování po kritiku konsumerismu čímž zaostává proti oněm specializovaným bratříčkům (třeba obligátní Nepříjemná prada, kritický Zeitgeist a spousta dalších). 45 % ()

celuloid 

všechny recenze uživatele

Leonardo Di Caprio byl pro mne do této doby povrchní libový frajírek . Od té doby kdy jsem spatřil tento film, u mne po intelektuální stránce velice stoupnul. Na rozdíl od jiných svých kolegů využívá také svůj mozek. Nic víc k tomu není třeba dodávat. ()

Matts odpad!

všechny recenze uživatele

Už ten palakát mluví za vše... Naprosto prvoplánově natočený dokument. Tento snímek postrádá jakoukoliv koncepci. Pod obrovskou hromadou krátkých rozhovorů (jejichž vyznění je vždy stejné...musíme začít něco dělat, nebo to nedopadne dobře) a nudným hudebním podkresem je velice těžké přemýšlet nad katastrofickým stavem této planety. Hlavní - a jedinou - zprávu, kterou film přinášel, jsem pochopil v prvních pěti minutách...těch dalších devadesát byl regulerní očistec. Chtěl jsem z kina odejít, nebylo kudy. Leonardo Di Caprio je sice skvělý herec, ale do žádných větších produkčních akcí by se pouštět neměl. Přemýšlel jsem, jestli dám * za dobrý úmysl...ale nedám. Je to příšerné!! ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Souhrn těch nejušlechtilejších (bohužel nereálných/nerealizovatelných) myšlenek, pocházejících z hlav těch nejkompetentnějších lidí. Ve výsledku je to však jen jakási recyklace vykřičníků a pravd (ikdyž s určitýma řečenýma věcma lze polemizovat), které každý jen trochu více přemýšlející člověk zná. A agitka. Nemá smysl se šířeji rozepisovat, rozhodně to však stojí za to vidět. Jen tak bokem bych snad dodal, že vyznění celého dokumentu je spíš smutné, než pozitivní, když objektivně jediné řešení současný planetární šlamastyky má vzhledem k povaze člověka podobu jeho "fyzického omezení". Nakonec - dobře to řekl terminátor, že člověk má v povaze sebezničení. No, nějak to ve mě probouzí chuť zkouknout Dvanáct opic. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Je dosti podivne videt takove mnozstvi nizkych hodnoceni, kdyz vezmu v uvahu, ze se jedna o dokument na dane tema. Nevim, co vsichni cekali, ale ja byl spokojen a ekologie je tema, o ktere by se vsichni meli zajimat, at uz pro sve logicke opodstatneni nebo vedecky dokazana fakta. Proc nepoustet takove veci ve skolach? Ja bych hlasoval pro. Komu se to libilo, doporucuji The Story of Stuff. 90% ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Takové jakoby rádoby zelené tlachání o tom, jak je na tom naše planeta špatně. Užitečné hlavně snad proto, že uvidíte, jak my se tady můžeme zbláznit s třízením odpadu, šetřením energeií, ježděním v supermalých autech, abychom měli supermalou spotřebu ropy a na druhé straně planety zakopávají bordel po tunách do země,jezdí v osmiválcích a z jídla vyhazují půlku a nakonec si zatopí s plasty v kamnech... ()

Xsi odpad!

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tenhle film asi na mezinárodním festivalu dokumentárních filmů, jehož program je tak našlapaný, že vezmou každý čtvrtý přihlášený film, být neměl... Poprvé v životě jsem odešla z kina uprostřed filmu, a nelituju... Používá typické schéma "ukážeme pár přírodních katastrof, potom nějaká roztomilá zvířátka, tygra, ledního medvěda či opičku a pak řekneme, že když se lidi nezačnou chovat rozumně, tak oni i tato zvířátka vyhynou". Nemluvě o tom, že film sdělí svoji hlavní myšlenku v prvních deseti minutách, a potom ji jen dál a dál recykluje, ty chytré mluvící hlavy říkají vlastně pořád totéž, jen pokaždé jinými slovy. A Leonardo kážící nám uprostřed krásné krajiny na kopci pod stromem působí poněkud směšně když uvážíme, že on ani štáb tam asi pěšky nedošli...Padesát minut mi skutečně stačilo... Na druhou stranu, jistá paní to po opuštění sálu hodnotila tak, že to byl moc pěkný film, který by měli dávat v televizi, a ve školách pouštět povinně, aby lidi konečně viděli, jaký je to svinstvo...Jo, jako osvětový film pro problémem ani filmem nedotčeného asi dobrý... ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý dokument ve kterém jsou fakt pěkné záběry z celého světa, o tom jak si lidé neváží planety a znečišťují jí. Štve mě ale moralizování američanů jak se mají lidé k zemi chovat, přitom to jsou právě oni kdo dává planetě největší "kouřovku". ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Tak už i Leo di Kapřík se nechal přemluvit k všeobecnému ohlupování, kdy každý rozumný ví že pravda je někde uprostřed. Ach jo....Zde prezentované názory se v poho dají rozdělit do tří skupin - polopravdivé, dementní trochu a dementní hodně. Ale jistá část západních ekologických čičmundů bude sebevražedně hloupnout až do haleluja. Ať jdou protestovat a žvatlat do zemí, které se o ten svinčík zasluhují nejvíce - Rusko, Indie, Čína, Brazílie....schválně, co to s těmi státy udělá....Jo - ty dva bodíky jsou za pěkné obrázky a hudbu. ()

guri 

všechny recenze uživatele

Vdaka takymto dokumentom sa clovek aspon na niekolko minut (mozno)zamysli nad zubozenym stavom nasej planety. Skoda, ze tento film neobsahuje takmer ziadne nove informacie v porovnani napriklad s beznymi spravami. ()

Hartigan 

všechny recenze uživatele

Jde o agitku z ekologie, kterou nás provází samotný Leonardo DiCaprio, což je na jednu stranu zvláštní vzhledem k jeho datu narození, ve kterém se také najde mnoho jedenáctek. Sám Kapr je zastánce krás přírody, jak si může každý vyhledat na webu. Jeho organizace se snaží finančně zachraňovat slony a jiné živočichy před záhubou, už nějakou chvíli rovněž žije ekologicky, a sám i produkoval vznik celého projektu. Vedle něj promlouvají do duše lidí i jiní experti z oboru, co se spíše než na konkrétní fakta zaměřují na samotný přístup k naší matičce Zemi. Konstatoval bych, že se jedná o základní vhled do problematiky, aby ji pochopilo co nejvíce nezasvěcených. Nebudu tady ze sebe dělat odborníka nebo ochránce, nikdy jsem jím nebyl, ale nad dokumentem "11 hodin" by se měl být přeci jen každý zamyslet. Když už vás nebude zajímat mudrování, tak se určitě nabažíte záběry z přírody, jako z časopisu National Geographic, v kombinaci s hrůznými obrazy na zdevastovanou matičku Zemi a katastrof, které svou sebestředností zapříčinily pouze lidské ruce. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem se obával černobílého levičáckého žehrání na téma globální oteplování, ale je to daleko komplexnější, vyvážené a v některých momentech i hluboce filosofické (you can never get enough of what you don’t really want). ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

Teória je to pravdivá a zaujímavá, ale horšie je už zpracovanie tohto dokumentu, ktorý má problém si udržať pozornosť diváka. Miestami si tú pozornosť drží tak pevne, že neodtrhnete od neho oči a uši, ale večšiu časť filmu sa len mrvíte nudou, stále sa opakujúce frázy ... a popravde myšlienkami ste úplne niekde inde a nevnímate tento dokument. VIDENÉ 1x ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Ambiciozní ekologická agitka... s vypravěčem v podání Leo DiCapria... Výsledkem je slušná podívaná, která potvrzuje, že dokument nemusí být nuda... ()

Mitisko 

všechny recenze uživatele

Dokument je průměrný až podprůměrný, ale na druhou stranu navrhuje zajímavou myšlenku, které se dá vypovědět v jedné větě a to je:"že lidé by měli vyrábět věci, budovy a auta jenom takové které se budou dát 100% recyklovat a energie se bude získávat jenom z obnovitelných zdrojů " a to by lidstvo mělo, ale fakt hodně rychlo dělat. Protože se stavíme k planetě jako rakovina... ()

Reklama

Reklama