Reklama

Reklama

Film 11. hodina se dotýká onoho zlomového bodu, ve kterém ještě stále máme šanci změnit směrování naší planety. Film zkoumá, jak se lidstvo do tohoto bodu dostalo – jak svým životním stylem ovlivňujeme fungování planety Země a co můžeme dělat, abychom směr, jakým se ubírá, mohli zvrátit. Filmařům poskytli rozhovory uznávaní světoví odborníci i známé osobnosti. Uvidíme v něm i bývalého nejvyšší představitele SSSR Michaila Gorbačova, proslulého vědce Stephena Hawkinga, bývalého ředitele CIA R. Jamese Woolseyho, odborníky na trvale udržitelný rozvoj Williama McDonoucha a Bruce Mau a více než 50 dalších předních vědců, myslitelů a vůdčích osobností, kteří nám zprostředkují šokující fakta a budou diskutovat o nejpalčivějších otázkách naší planety... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Směs ekologických tytyty s jedním rozhřešením: Všichni umřete! To vím i bez vás. Jediní, kdo mluvili věcně a rozumně byli indiáni... ()

Proditor 

všechny recenze uživatele

Ekologicky agitující dokument, který obsahuje sice zajímavé myšlenky a teorie, ale bohužel v nezáživné formě. Zpracování mohlo být lepší, dané téma by si to zasloužilo. ()

marrrrian 

všechny recenze uživatele

Síce som to pozeral na dvakrát, lebo prvý raz som pri tom zaspal (a druhý raz skoro tiež), je to aj tak určitá osveta, ktorá tu je potrebná a ktorej je málo, možno je aj utláčaná do pozadia... A čo na tom, že Leo odrapoce svoje vety a tvári sa citovo zasiahnutý - aj tak každý vie, že časť z toho, čo kritizuje, ho živí. To je všetko jedno. Povedal čo mal, ostatní účinkujúci povedali svoje tiež. Bol tu vyjadrený oprávnený strach o budúcnosť a pár skvelo sformulovaných, podstatných myšlienok, ktoré sa o slovo časom prihlásia. Nebol zámer človeka fascinovať, ale mu niečo oznámiť. A to tento dokument dokázal. ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Chvíľu to trvá, než si dokument a divák vyjasnia o čom vlastne chcú hovoriť a ktorým problémom majú začať. Postupne nám však čakanie na ústredný problém vynahradí kopou zaujímavých hostí - STEPHEN HAWKING!!!!!! , ohromujúcimi zábermi na prírodu Zeme alebo Leonardom, ktorý sa očividne do ekológie vyzná. Nie, 11.hodina a jej spracovanie s nádhernými grafickými pomôckami a číslami, pred ktorými neutečieme si nezaslúži byť v modrom pásme - myslím samozrejme na vzostup do červenej sféry. ()

Jevablo 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnotit. DiCaprio je samozřejmě otřesně nepřesvědčivý, ale spíš mi vadil ten intenzivně vtíravý manipulativní způsob vyprávění. Prostě pravda je jen jedna, my ji máme a vy ne, tak držte tlamu, teď vám to vysvětlíme... ()

MAL1 

všechny recenze uživatele

Více než hodinové konstatování o něčem, co už všichni dávno víme. Nic nového, nic závratného, nepodloženého. Dokument, ve kterém se každý vědec opakuje a tak vzniká dojem, že v celém filmu koluje jediná věta, řečena jinými slovy. Nezaujalo, nezapůsobilo, ale zato unudilo k příjemnému spánku. ()

Reklama

Reklama