Reklama

Reklama

Bílá smrt

  • USA Whiteout (více)
Trailer

VOD (1)

Policistka Carrie se z osobních důvodů nechala přeložit na vědeckou základnu v Antarktidě. Zvykla si na drsný humor i milostné návrhy mužského osazenstva a spřátelila se s místním doktorem. Nyní se její pobyt na základně chýlí ke konci a ona má odletět po dvou letech služby zpět domů. Venku je v blízkosti stanice nalezen zavražděný geolog. Policistka se rozhoduje, zda se pustit do vyšetřování vraždy, nebo odletět. S pomocí doktora a pilota Delfyho se vydává na opuštěnou sovětskou základnu, kde vrah s cepínem, maskovaný polárnickou výstrojí, zasáhne dřív, než by mohl důležitý svědek promluvit. Vyjde najevo, že geologové objevili ruské letadlo se záhadným nákladem, které zde havarovalo před padesáti lety. Carrie začne prohledávat všechny místnosti na základně. Brzy zjistí, že tajemný náklad - diamanty - je ukryt v těle zavražděného geologa. Začíná boj o život a navíc se blíží extrémně silná sněhová bouře - bílá tma, ve které není vidět ani na krok. Šance na přežití je mizivá. (TV Nova)

(více)

Recenze (365)

POMO 

všechny recenze uživatele

Thriller, v ktorom sa neustále niečo deje, odohráva sa v atraktívnom prostredí a pred kamerou sa mu špacíruje kočka Beckinsale. A napriek tomu nedokáže strhnúť či zaujať. Toto je výtvor štyroch scenáristov? A producenta Joela Silvera? Whiteout pripomína skôr lepší béčkový DVD release, obdobný napríklad Babylonu A.D.. Rutinná zápletka, ploché postavy, ale hlavne že sa tvorcovia hrajkajú s kamerovými filtrami, ktoré robia Antarktídu farebnejšiu než dažďový prales. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Filmu určitě hodně pomáhá prostředí ve kterým se odehrává, z toho mrazu a vichru na mě šla nepěkná deprese. Na druhou stranu spolehnout se, že veškerý napětí a atmosféru odtáhne digitální sníh a digitální vítr je celkem hodně nepoctivý přístup k divákovi. Přece nejsou lepší podmínky pro krimi, než když se odehrává v uzavřeném kolektivu a ještě ke všemu na takovýmhle místě. Napětí jsem však bohužel pociťoval minimálně. Líbila se mě hlavně úvodní scéna, která nás přesvědčí, že Kate bílé spodní prádlo sluší a zadeček má rozhodně lepší než tenhle film pointu. Jak dobrej pamlsek byla úvodní scéna, tak přepálenej dezert je závěrečná venkovní bitka, byla trapná a nepřehledná jak naše reformy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Náhodou je Bílá smrt docela dobrý film, než jak se tady prezentuje. Dokázal mě zaujmout už logem společnosti, která nad filmem držela ochranou ruku. Ještě aby ne, když se jednalo o Warner Bros a ten byl kompletně zamrzlý a zasypaný sněhem. Od toho by ale člověk zákonitostně měl čekat daleko víc, než jsem se ve skutečnosti dočkal já. Ale tak nějak jsem si zvyk, že i od nich kolikrát přichází nesmysly, které nemají ani hlavu, ani patu a člověk se diví, proč do toho ty prachy vůbec cpou. Bílá smrt se tváří solidně. Vždyť je to docela zajímavý kriminálka z prostředí Antarktidy. Ta se snad ani jinak tvářit nemůže. Jeden z průserů je příběh, který se celou dobu táhne jak dědek, když se nocí vrací navátej z knajpy. A ten ještě horší průser je především v efektech, který jsou naprosto trapný a kolikrát bych je přirovnal i k filmu Jezero 3, což je jeden z nejdebilnějších filmů, co jsem kdy v životě viděl a viděl jsem ho čerstvě po tomhle filmu. (Alespoň jsem se u něj ale zasmál). Tady jsem se pro změnu nesmál vůbec, ale ono ani nebylo proč. Kdyby si tvůrci rozmysleli, jestli z toho chtějí kriminálku s efekty nebo přírozenej film o první vraždě na Antarktidě, tak to tak udělaj. Jenže neudělali. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $10,275,638Tržby Celosvetovo $17,840,867Tržby za predaj DVD v USA $3,016,036 //počet predaných kusov 187,138║ Fakt len taká malá priamočiara jednohubka, kde v rámci žánru nebolo ani tak moc čo na pokazenie, takže nič sa tam neodohralo také čo by dej nejak príliš otravovalo ale na škodu že absolútne nič neponúkne tento film na vyše. /40%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoiler. „Odznak je len odznak.“ Mne to sadlo. Mám slabosť pre podobný druh filmov. Silná produkčná záštita Joela Silvera a Susan Downey (Robertovej manželky) vytvorila vhodné podmienky pre vznik solídnej, v dobrom nenáročnej fušky, ktorej najväčšími kladmi sú šarmantná Kate Beckinsale, môj miláčik Tom Skerritt z Votrelca (tentokrát v úlohe doktora), atraktívny mysteriózny nádych, pozoruhodné prostredie Arktídy (kde ak rozbijete pohár s vodou, tekutina zmrzne skôr, než sa stihnete porezať o sklo), mrazivá scéna s prstami ("Si statočné dievča. Už sme v polovici.") a tajomný príbeh, od ktorého neviete, čo máte čakať, čo je super. Identitu človeka, ktorý za všetkým stojí, som síce vytušil v podstate hneď, no potešilo ma, že jeho finálne odhalenie spätne nenarušilo pekný vzťah, ktorý dovtedy mal s hrdinkou (a jeho odchod zo scény pripomína Kill Bill 2). Diváci v tej dobe na mrazivý mysteriózny triler nemali chuť, takže snímka s rozpočtom 35 miliónov ich na celom svete zarobila ledva 12. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Šerifka vyšetřuje první vraždu na Antarktidě. Pátrání po neznámém vrahovi jí stěžuje blížící se bouře a venkovní teploty okolo -50°C... Tak trochu mystery thriller natočil Dominic Sena (60 sekund) a podle traileru sliboval nadějnou zábavu. Ta se ve skutečnosti však změnila na prachobyčejnou detektivku, která nevybočuje z řady podobných titulů. Viděl bych to na slabý průměr, ale bodík navíc daruju za krásnou Kate Beckinsale ve spodním prádle, takže 5/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Teploty kolem -50°C mi nedělají dobře na pleť, sex v mrazáku není mou oblíbenou kratochvílí a ani v obýváku nemám zaparkovaného tučňáka, ale na detektivku z Antarktidy jsem se docela těšil. Nic žhavého to podle očekávání nebylo, ale úvodní nástup agentky Stetkové do sprchy pro mne rozhodně byl slušným základem pro mokrý sen a dobrým důvodem zaokrouhlení hodnocení o několik hvězdných cípů nahoru.. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní thriller, kterej samozřejmě zrovna moc nepřekvapí, protože se tak nějak silně drží thrillerový příručky na zvraty, ale prostředí antarktidy je zajímavý a vděčný pro thriller, obzvlášť pokud tam je bouře, má to pár napínavých momentů a příběh přes tu předvídatelnost neni špatnej, navíc Kate Beckinsale je fajn, obzvlášť když je v prádle, ale jindy samozřejmě taky. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které myslí na diváka, a to Bílá smrt určitě splňuje. Už jen prolog, kde pilot letadla vstane od řízení a jde za svými pasažéry s úmyslem zmocnit se nákladu, který převážejí. Scénárista, který nemyslí na diváka, by nechal ony pasažéry uspat, otrávit, udusit nebo cokoliv jiného, a to by byla nuda, protože potom by příběh mohl během několika minut úspěšně skončit. Ovšem pilot, který vytáhne pistoli a rozpoutá zuřivou krvavou přestřelku, i když ví, že s rozstříleným trupem se zřítí k zemi, to je jiná. Tady je cítit napětí v každé vteřině. Posádka si to rozdává střelbou se samopalů a letadlo se bezmocně řítí k zemi, aby mohl děj pokračovat stejně zábavným, ale bohužel za vlasy přitaženým a hloupým způsobem. Mám totiž na druhou stranu rád filmy, které jsou chytré, a to Bílá smrt určitě není. Chyba bude nejspíš už v komiksové předloze, ale režie k tomu přispívá stejným dílem. Film baví tam, kde ukazuje akční scény, jak se kupříkladu dá rvát a ohánět cepínem ve sněhové vánici s minimální viditelností a s teplotou tak 50°pod bodem mrazu. Jenže logika dostává na frak a konec je taktéž ošizený, protože akční finále přijde s velkým předstihem a ono velké překvapení vlastně až tak překvapující není. Zasadit příběh do Antarktidy je sice na jednu stranu originální, na druhou přináší četná žánrová omezení, protože hledat pachatele v tak malé komunitě by nebyl až tak velký oříšek, kdyby scénárista zachovával výše zmíněnou logiku vyprávění. Celkový dojem: 40 %. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Co Bílá smrt, ale televizní smrt to byla. Málem mě natáhlo, než to skončilo. To si to tak člověk hoví na gauči a čeká, že zapomene na ty lopaty, s kterými se celý den v práci bavil o politice a dá si k lahváčům pěkný film o lásce a vánocích a dočká se jen zmateného sněžení kdesi v Arktidě. "Že prý tam mezi těmi vločkami došlo k nějakejm vraždám," huláká stará z chodby, když myje schody. "Hooovno," řvu z gauče v odpověď, "čumím na to už půl hodiny a zatím tam jen idiot sněg." (Občas s ní mluvím rusky). Tak jsem to vypnul a čuměl na monoskop. A dobře jsem udělal. Tolik sofistikovaného lidského humoru nacpaného do jednoho obrázku člověk jen tak nenajde. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Letadlo bez pilota rozmáznuté volným pádem o ledový příkrov? Zima. Snad mysteriózní thriller? Zima. Nějaké napětí? Samá zima. Vybroušený scénář? Brr! Ukrutná zima. Mrzne vodka a žigulík startuje až napodruhé. Do očí bijící nelogičnosti? Přihořívá.. Zatímco Rosenheim nesmí dát v Obecné škole ani jazyk na zábradlí, rozkošná tvářička Beckinsale odolá bez problému 65 stupňovým mrazům? Přihořívá.. Už žádná objednávka pěti piv v hospodě levou rukou? Přihořívá! Ztráta času? Hoří! Některé filmy by holt měly zůstat u ledu... Všimli jste si, že ti Američané jsou prudérní i v okolí severního pólu? Stačí, aby si Kate vlezla nahá do sprchy a hned ji všichni oslovují "Stetko".. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Tak blbé, šroubované a uměle vykonstruované, až je to vlastně totálně nepředvídatelné... I to se ale počítá. 50% ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Zajímavá myšlenka (námět), co zůsatala využita v půli cesty..... Neberu teď logickou stavbu děje (ta by šla), ale vizuální provedení je takové rozpačité... Na Kate je sice hezký pohled, ale málokdo by věřil, jak může při minus padsáti pěti a výše jen tak hopkat po arktických pláních bez zahaleného obličeje a bezvadně nalíčená a to jen jeden z mnoha postřehů, ktří činí tento film průhledným a nepřesvědčivým... 50% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý námet a veľmi lákavé lokácie južnej zaľadnenej Antarktídy. Prevedenie námetu na plátno však dopadlo pomerne rutinérsky a krásnu krajinu sa tvorcovia rozhodli zašpiniť nepretržitou, hnusnou počítačovou chumelicou. Napätie však vo filme rozhodne nechýba, niektoré momenty boli dokonca celkom nepredvídateľné, záver bol trošku stávka na istotu, ale rozuzlenie celej rozhodne nič nepokazí. Akurát by ma zaujímalo ako by bol niekto schopný v hrubých zimných rukaviciach, ktoré majú udržať teplo aj pri mínus päťdesiatich stupňoch, stláčať spúšť na pištoli. 70%. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy z Antarktidy! Tenhle ne. Tuctová rutina implantovaná do exotického prostředí, plačící logika. Bylo jasné, že Beckinsale se musí svléknout do pěti minut, aby lidi měli chuť koukat se dál. Btw. viděl jsem, jak vypadá antarktická stanice v reálu -- ve filmu to někdo opravdu nezvládl, takové okálové buňky by nestačily ani na naši zimu (aspoň ty přechodové komory mohli naznačit atd.). https://www.youtube.com/watch?v=UdM9sYXmVrY ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Možná jako jediný člověk na csfd jsem četl komiksovou knihu Grega Rucky, ze které film vychází, proto jsem se v komentáři chtěl původně zaměřit na rozdílnosti mezi předlohou a filmovou adaptací. Překvapivě je ale film poměrně dost věrný, hlavně první cca půl hodina je skoro nepozměněná, jedním z největších rozdílů je tak poněkud nepochopitelné zařazení prologu. Film jinak dost odpovídá představě, kterou jsem si v hlavě při čtení komiksu vytvořil a celkově ho považuju za dost zdařilý. Jedním z největších kladů tohoto příběhu o první vraždě na Antarktidě je právě ono prostředí. A to je zachyceno velmi dobře. Příběh je poměrně přímočarý a je to vlastně klasický whodunit - tedy pátrání po vrahovi, navíc na značně omezeném prostoru, jen mezi pár desítkama lidí na Scottově-Amundsenově základně na jižním pólu. Film mě prostě okamžitě vtáhnul a to bez ohledu na fakt, že jsem ho již znal! Závěrečná rvačka je naprosto výborná, koukat se na lidi, kteří se mezi sebou rvou a zároveň jsou připoutaní k lanu byl dokonalý zážitek spojující humor s napětím. Zdejší nízké hodnocení ani poznámky k režii Dominika Seny nechápu. Ta sice je poněkud rutinní a třeba David Fincher by z toho vytřískal víc, ale pořád dost dobrá. Ona ani ta předloha není úplně geniální, navíc co funguje v komiksu nemusí automaticky stejně dobře pracovat i ve filmu. Ale rozhodně to není tak špatné jako to vypadá ze zdejších 53% (dle 406). A to, že středobodem většiny zdejších komentářů je scéna s Kate Beckinsale ve sprše, nevypovídá o kvalitě filmu, ale o pozoruhodných preferencích hodnotících... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zima před oknem, zima za oknem, rozhodl jsem se, že si uvařím teplou polévku a podívám se jak to vypadá na Antarktidě. Bohužel stějně. Atmosféra je asi stejně hustá jako když ve vánici čekám na autobus. Skrz na skrz rutinní příběh nedokázala zachránit ani krásná Kate ve sprše... Bojím se, že Sena už svou KALIFORNII nikdy nepřekoná. ()

Reklama

Reklama