Reklama

Reklama

Bílá smrt

  • USA Whiteout (více)
Trailer

VOD (1)

Policistka Carrie se z osobních důvodů nechala přeložit na vědeckou základnu v Antarktidě. Zvykla si na drsný humor i milostné návrhy mužského osazenstva a spřátelila se s místním doktorem. Nyní se její pobyt na základně chýlí ke konci a ona má odletět po dvou letech služby zpět domů. Venku je v blízkosti stanice nalezen zavražděný geolog. Policistka se rozhoduje, zda se pustit do vyšetřování vraždy, nebo odletět. S pomocí doktora a pilota Delfyho se vydává na opuštěnou sovětskou základnu, kde vrah s cepínem, maskovaný polárnickou výstrojí, zasáhne dřív, než by mohl důležitý svědek promluvit. Vyjde najevo, že geologové objevili ruské letadlo se záhadným nákladem, které zde havarovalo před padesáti lety. Carrie začne prohledávat všechny místnosti na základně. Brzy zjistí, že tajemný náklad - diamanty - je ukryt v těle zavražděného geologa. Začíná boj o život a navíc se blíží extrémně silná sněhová bouře - bílá tma, ve které není vidět ani na krok. Šance na přežití je mizivá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

peiton 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo a preto nerozumiem tým negatívnym reakciám.Všetkého bolo tak akurát,stopáž,dejová linka v poriadku,k môjmu prekvapeniu uveriteľné a dokonca scenáristi si neodpustili a neukrátili nás ani od záverečného prekvapenia.Plus okrem iného to bol neskutočne mrazivý zážitok znásobený už len tým faktom,že zimu z duše nenávidím.Arktická zima,kopa snehu a mrazivý vietor sa mi dostal cez obrazovku až pod kožu.A len tak na okraj tá krehká Kate Beckinsale tam nemala vôbec čo robiť..Nehodiace sa prečiarknite! ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Přestože se Bílá smrt odehrává v dost nevšedním prostředí Antarktidy, které tím pádem zvyšuje atraktivitu celého projektu, režisér Dominic Sena jej vůbec nedokáže zužitkovat. Není schopen zprostředkovat podstatu bílého přírodního živlu, a tím pádem ani nevytváří respekt hraničící se strachem, který by filmu neměl chybět, aby na diváka skutečně zapůsobil. Takhle z bílého neznáma činí jen obyčejné kulisy. Nevadilo by to, kdyby podobným způsobem nedrhnul i scénář. Přestože se snaží stavět na klasických pravidlech detektivní zápletky s vraždou a zároveň je do jisté míry porušovat, ve výsledku ani příběh o první vraždě na Antarktidě (jak slibně a velkolepě to vlastně zní) nevzbudí zájem a pozornost publika sebehloupějšího. Kate Beckinsale působí v roli policistky na Antarktidě jako pěst na oko, ale její schopnosti nalézat vysvětlení je skoro paranormální. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zima před oknem, zima za oknem, rozhodl jsem se, že si uvařím teplou polévku a podívám se jak to vypadá na Antarktidě. Bohužel stějně. Atmosféra je asi stejně hustá jako když ve vánici čekám na autobus. Skrz na skrz rutinní příběh nedokázala zachránit ani krásná Kate ve sprše... Bojím se, že Sena už svou KALIFORNII nikdy nepřekoná. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Co Bílá smrt, ale televizní smrt to byla. Málem mě natáhlo, než to skončilo. To si to tak člověk hoví na gauči a čeká, že zapomene na ty lopaty, s kterými se celý den v práci bavil o politice a dá si k lahváčům pěkný film o lásce a vánocích a dočká se jen zmateného sněžení kdesi v Arktidě. "Že prý tam mezi těmi vločkami došlo k nějakejm vraždám," huláká stará z chodby, když myje schody. "Hooovno," řvu z gauče v odpověď, "čumím na to už půl hodiny a zatím tam jen idiot sněg." (Občas s ní mluvím rusky). Tak jsem to vypnul a čuměl na monoskop. A dobře jsem udělal. Tolik sofistikovaného lidského humoru nacpaného do jednoho obrázku člověk jen tak nenajde. ()

DominikV 

všechny recenze uživatele

Ano, film je solidně natočený a má své klady i zápory. Kate Beckinsale coby ústřední hrdinka hraje docela přesvědčivě, ale co je hlavní, v beranici jí to neobyčejně sluší (do toho ještě nepočítám, když ukáže svou dokonalou postavu ve spodním prádle :-D ). Atmosféra je docela nabroušena a to jí ještě podporují tajemná zákoutí Antarktidy a samozřejmě ledová bílá bouře. Co se ale týče vraždy a vyšetřování, nastává malý zádrhel, nemluvě o ,,šokujícím" odhalení, na ktéré byste si mohli vsadit milion už v půlce filmu. Sečteno pdtrženo: průměr. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Předlohou pro film by stejnojmenný komix Grega Rucka a Steva Liebera z roku 1998. (Chatterer)
  • Dominic Sena je fanúšikom románu "Whiteout", predlohy, podľa ktorej bol natočený film. Keď sa dozvedel, že produkčná spoločnosť Dark Castle Entertainment nadobudla práva na sfilmovanie, osobne požiadal prezidenta spoločnosti o príležitosť zasadnúť na režisérsku stoličku. (misterz)

Reklama

Reklama