Reklama

Reklama

Hlavními hrdiny filmu jsou Roger Ferris, který pracuje na Blízkém východě jako agent CIA, a jeho nadřízený Ed Hoffman. Po bombovém útoku v Manchestru v Anglii dostane Ferris za úkol najít Al-Salima, vůdce teroristické organizace odpovědné za výbuch. Problém je, že Al-Salim je velmi opatrný muž, který nepoužívá žádnou elektroniku. Přitom by stačil jediný hovor přes mobilní telefon a CIA by ho hned našla. Ferris i Hoffman mají stejný cíl, ale jiné metody. Mladý agent je zvyklý operovat přímo v terénu, je schopen vyjednávat a pohybovat se v zónách, ze kterých se dostane živý málokdo. Hoffman, který řídí každý jeho pohyb, je jeho pravým opakem - arogantní byrokrat, který málokdy opouští Washington, všechno vyřizuje po telefonu. Lži a podvody mu nejsou cizí a hlavně, pro úspěch mise je ochotný jít přes mrtvoly. Zatímco se Ferris spojí se šéfem jordánské rozvědky Hánim Salámem, který mu pomůže, pokud v něm vzbudí důvěru, Hoffman řídí některé části operace bez jejich vědomí... (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (891)

Arx 

všechny recenze uživatele

Stokrát omýlaná věta, že Ridley Scott neumí natočit španý film se opět potvrdila. Labyrint lží těží hlavně s výborného obsazení Leonarda DiCapria a charismatického Marka Stronga. Russel Crowe dostává ve filmu velmi málo prostoru. Hraje opět dokonale ale působí spíše jako takový zábavný doplněk filmu. Jeho role ve filmu je z 80% starání o rodinu a z ní pramenící komické situace. Labyrint lží je zkrátka film DiCapria. Jeho naprosto sugestivní a lehce uvěřitelný výkon je to co zvedá film a jen díky němu je těch 128 minut přepálené stopáže přípustných. Jde totiž spíše o konverzační film a k tomu potřebujete herce, který dokáže upoutat. O akci se postará až závěrečná půlhodinka, kdy dojde na lámání chleba. Při scéně, kdy DiCapria mučili jsem naprosto oněmněl a v kině zavládlo hrobové ticho. Co řící závěrem? Ridley Scott opět natočil skvělý film ale bohužel pro mě nepochopitelně přetáhnul stopáž a jde spíše o konverzační film, který místy postrádá akci. To je bohužel také důvod proč dávám "jen" 4 hvězdičky. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tradične poňatý, viac než solídne nakrútený špionážny thriller, ktorému ale chýba exotika Spy Game, či hi-tech coolovosť Enemy of the State na to, aby sa stal hitom. Body of Lies zachádza priamo do epicentra aktuálnej témy islámského terorizmu a robí to v sprievode perfektnej akcie. Ale hoci strieda lokality ako na bežiacom plátne a dej napreduje slušnou rýchlosťou, stále máte pocit, že sa repetitívne vrtí na jednom mieste. Asi preto, že všetko mimo špionážne machinácie je v ňom tak nejako navyše a nedotiahnuté (snaha vykresliť rodinné zázemie postavy Russella Crowa, snaha vykresliť DiCapriov vzťah k miestnej holčine). A záver by to tiež chcelo iný. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Svižné, napínavé, ale trochu nedopečené. Oceňuju cynickej pohled na svět špionáže, kdy i ti hodní jednají podle hesla účel světí prostředky a neštítí se docela svinskejch metod. Úvodní naháněčka s vrtulníky je dobře a realisticky natočená, DiCaprio pálí ze škorpióna (holt zbraně jsou u nás prvotřídní) a tahaj mu cizí kosti z ruky. Ale od té chvíle film (resp. scénář) občas působí nedodělaně (Ferris si významně schovává kousek kosti aniž by to dál v ději figurovalo, Ferris si v nebezpečné oblasti nabrnkává známost o níž nic neví) a zkratkovitě (Al-Saleem se nechá okecat a chytit teda hodně primitivně). Naštěstí dynamika děje a herci (především Strong) to zachraňují tam, kde by mozek diváka mohl začít klást nepříjemné otázky. Takže ve výsledku čtyřka, i když hodně s odřenýma ušima a já na starý kolena (jeho starý kolena) začínám mít Scotta skoro rád. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $39,394,666Tržby Celosvetovo $115,097,286Tržby za predaj DVD v USA $23,027,049 //počet predaných kusov 1,154,429Ridley Scott sa opäť vŕta v háklivej téme a okrem vŕtania do kresťanských praktík ako tomu bolo u aj u Kráľovstva nebeského sa vŕta aj v špinavých praktikách CIA. Samozrejme že všetko je podávané tak aby z toho nebol len akčný rezanec plný krvi a výbuchov a aj preto sa tento film stáva pre široké publikum neatraktívny, lebo dialógy, vyjednávania a hádky medzi agentmi CIA nemusia byť moc pútavé, aj keď sú podané asi v čo najreálnejšej rovine, kde nechýbajú podrazy a klamstvá pri každom kroku v rozbehnutých akciách. Celý dej tu je v opratiach Leonarda DiCapria a ten tu je hodený doslova do vriacej vody a musí sa naučiť v takejto nepriazni podmienok plávať a aj keď sa v konečnom dôsledku stáva len poslíčkom silných článkov vychádza z tohto boja víťazne... Jedine čo tomuto filmu chýba je dlhšia minutáž, teda podrobnejšie scény ktoré by ešte o niečo lepšie vykreslili určité podnikané akcie agentov, taktiež toto zrýchlené tempo je najviac cítiť v závere filmu, kde sa dej rozbehne na plné obrátky a všetko sa odohrá 2x rýchlejšie než by sme čakali, podobne ako tomu bolo u American Gangster. Verím že vyjde Directors Cut, kde to bude vynahradené. V každom prípade sa jedná o strhujúci film, plný napätia, rozoberajúci zaujímavej témy zo zákulisia agentskej agentúry, keď príde na akciu tak je fakt na čo pozerať, nechýba taká "zdravá / neprehnaná" brutalita a hlavne výborné herecké obsadenie, ktoré nekončí len pri menách ako Crowe a DiCaprio. Scott z tohto filmu opäť vyťažil možné maximum a bez nejakého vtierania divákovi, podáva film v kráse jemu vlastnej. __Z určitej časti by sa film mohol označiť ako súper filmu bratríčka Tonyho Scotta Verejný nepriateľ, v niektorých veciach sa jedná o podobnú osnovu ale v žiadnom prípade nejde o žiadne kopírovanie. /videl v kine: 95%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Syriana v komerčnějším hávu. Labyrint lží je oproti ní sice srozumitelnější, širšímu publiku přístupnější, ale zárověň neméně aktuální, ani trochu hloupý, trefný či snad hůře zahraný. Ridley zas a znovu potvrzuje, že v důchodovém věku chytá třetí slinu a neztrácí nic ze svého talentu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (32)

  • Klíčové výbuchy nebyly vytvořeny digitálně, ale byla použita skutečná trhavina. (HellFire)
  • Jeden z vystřižených záběrů měl zdůraznit vzájemnou nedůvěru mezi Němci a německými muslimy. Jednalo se o mnichovské policisty podezřívavě si měřící muslimské nádeníky na ulici a opětovaný nedůvěřivý pohled oněch dělníků. Část této scény se zachovala, když Ed Hoffman (Russel Crowe) popisuje velení, v čem mají arabští teroristé nad Západem navrch (nevyužívají moderní technologie), jen již nevidíme policisty a nenajdeme žádný náznak toho, že se jedná o Německo. (Othello)
  • Mark Strong (Hani) zpočátku roli odmítal, protože jeho manželka byla právě těhotná. Změnil názor poté, co jej sama povzbudila, aby práci přijal. (Spidey3)

Související novinky

Ridley Scott míří do televize

Ridley Scott míří do televize

09.10.2018

Ridley Scott (Labyrint lží, Marťan) je dalším filmovým režisérem, který si poprvé vyzkouší režii seriálu. Natočí sci-fi drama Raised by Wolves, které získalo objednávku rovnou na celou sérii od… (více)

Gladiátor ze Sherwoodu?

Gladiátor ze Sherwoodu?

01.03.2009

O projektu, který se původně jmenoval Nottingham, jsme už psali několikrát. Prošel podivuhodným vývojem. Na začátku byl scénář Ethana Reiffe a Cyruse Vorise, za který studio Universal zaplatilo… (více)

Ridley Scott válčí s mimozemšťany

Ridley Scott válčí s mimozemšťany

14.10.2008

Vlažné tržby Labyrintu lží, který se o víkendu umístil až na třetím místě zámořského komerčního řebříčku, naznačují, že pokud chce pan Ridley na stará kolena natočit ještě nějaký hit, bude si muset… (více)

Zásadní zvrat v Nottinghamu

Zásadní zvrat v Nottinghamu

29.09.2008

Tak tenhle klep si zaslouží samostatnou novinku. O projektu Nottingham, který má obrátit legendu o Robinu Hoodovi naruby, protože tradičně padoušský šerif z Nottinghamu (Russell Crowe) se stane… (více)

Reklama

Reklama