Reklama

Reklama

Hlavními hrdiny filmu jsou Roger Ferris, který pracuje na Blízkém východě jako agent CIA, a jeho nadřízený Ed Hoffman. Po bombovém útoku v Manchestru v Anglii dostane Ferris za úkol najít Al-Salima, vůdce teroristické organizace odpovědné za výbuch. Problém je, že Al-Salim je velmi opatrný muž, který nepoužívá žádnou elektroniku. Přitom by stačil jediný hovor přes mobilní telefon a CIA by ho hned našla. Ferris i Hoffman mají stejný cíl, ale jiné metody. Mladý agent je zvyklý operovat přímo v terénu, je schopen vyjednávat a pohybovat se v zónách, ze kterých se dostane živý málokdo. Hoffman, který řídí každý jeho pohyb, je jeho pravým opakem - arogantní byrokrat, který málokdy opouští Washington, všechno vyřizuje po telefonu. Lži a podvody mu nejsou cizí a hlavně, pro úspěch mise je ochotný jít přes mrtvoly. Zatímco se Ferris spojí se šéfem jordánské rozvědky Hánim Salámem, který mu pomůže, pokud v něm vzbudí důvěru, Hoffman řídí některé části operace bez jejich vědomí... (TV Nova)

(více)

Recenze (891)

Pavel_Pan 

všechny recenze uživatele

Pan režisér dokáže strunu napnout, rozeznít a nepovolit. Za různá patetické proč a proti čemu v pozadí nemohu dát plný počet. ()

transbeskyd 

všechny recenze uživatele

Nechci, aby mi na netu řezali hlavu, takže jestli se to posere, tak mě zastřel..Celkem platný pokus o sondu do prostředí boje s terorismem a zvědavé nahlížení pod její pokličku s veškerou technikou co je k mání.Leo více než méně přesvědčivý agent v terénu a dost americký a cynický Rasl. A pro zpestření nevinný románek s domorodkou, kolem níž se pak odehraje zásadní závěrečná zápletka. Vyšel mi z toho slušně odvedený thriller, který ale mohl jít víc do hloubky postav.Prostor a hlavně čas na to byl. Body zvedám za skvělou hudbu a Mike Pattona na konci. ()

Quendi 

všechny recenze uživatele

I když všechno odsýpá v jakž takž akčním tempu, tak mi tu narozdíl od podobné Zelené zóny chybí trochu osobnější rovina. Ať se totiž na plátně dělo cokoliv, tak mi hlavní hrdina byl vcelku ukradenej a spíš než za jeho přežití jsem se modlila, aby to nebylo moc nechutný. Mám-li říct zásadní rozdíl mezi Mattem Damonem a Zelenou zónou nebo Leonardem DiCapriem a Labyrintem lží, tak je to ten, že na Labyrint se už nikdy nepodívám. ()

Ferenzo 

všechny recenze uživatele

Průměrný dojem na mě udělal tento film,jelikož byl opravdu dobře rozjetý,zkazil mi to až příliš americký konec,které čím dál víc nemám rád. Jinak je to hodně dobrý špionážní drama,plné muslimů,teroristů a prachu :) Nebudu mít filmu za zlé to,že se s filmy na téma terorismus vs. USA roztrhl pytel,protože je přeci jenom z roku 2008. Hudba mohla být lepší. 75%. ()

konysua 

všechny recenze uživatele

Špionážní thriller jsem viděl i lepší. Tento těží hlavně ze skvělého obsazení, ale nijak výjimečný není. 7/10 ()

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľmi vydarená vec z prostredia tajných služieb. Film má šťavu, zápletka uveriteľná a Leonardo DiCaprio spolu s Russellom Croweom svoje role perfektne podávajú. Rozhodne stojí za to. ()

Bobris 

všechny recenze uživatele

Žasnu nad tím, jak se Dicaprio ponoří do každé role, vymáčkne z ní maximum a oscaři jakoby neexistovali. Já ale doufám že ho nikdy nedostane, bojím se totiž, jestli by to nemělo na jeho herecký talent negativní vliv. Ale dost o něm, Mark Strong je zde tak mrazivý, že chcete aby odešel ze scény, ale hned jak odejde, tak chcete aby se zas vrátil. Neuvěřitelný výkon v takto malé roli. No a prase Crowe? Ono hodně lidem jeho výkon může připadat nevýrazný, jenže jeho zpodobnění hnusné, bezcitné, "power-hungry" krysy je prostě přesné. Takhle si ty lidi představuji celý život - jednou je nenávidíte, pak vám do ucha pošeptají pohádky a jsou to vaši nejlepší kamarádi, dokud zas nejsou, manipulanti sviňský. Osobně sem se ve filmu bál akce, buď že jí tam nebude dost a nebo naopak moc (v podobném Kingdom jí bylo například málo), ale tady sem dostal tu přesnou dávku, roli špióna si Dicaprio vychutnal. Upřímně nevím, co mě na tomhle filmu vadilo, nenudil sem se, ani ta dějová linka s hezkou sestřičkou mi nevadila, ale jakoby ten film mohl být ještě větší než je, něco mu chybí, ale nedokážu říct co. Ridley je borec, měl by se těmto filmům věnovat častěji, informovat svět o hnusech tohoto světa, na historický filmy bych už kašlal. 80% ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Film z oblasti blízkého východu, achjo, jak já to prostředí nemám rád. Všude samý písek, pleny na hlavách, každej má bradku a všichni jsou přičmoudlý, přesto jsem si dokázal vybudovat aspoň nějakou citovou vazbu k postavě Rogera Ferrise, která je Leem DiCapriem zahrána opět skvěle, avšak sám sebe si v jeho kůži teda představit rozhodně nedokážu. Zato postava, kterou hraje Russell Crowe, mi přišla fakt vtipná, protože takhle nějak si vážně představuju typickýho agenta CIA, kterej se do terénu nehrne a radši sedí vyžranej doma a peskuje ostatní. V některých místech možná trošku nedotažené, ale jako celek velmi nadprůměrný akční thriller. ()

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

lehce podprůměrné. Bavit mě to jakž takž začalo zhruba od půlky...první polovinu jsem se nudil. Film se nese ve vážném tónu, přitom ale působí dost nereálně (docela blbá kombinace...). Není v něm nic zajímavého ani překvapivého. Hlavní dvě postavy jsou podle klasické šablony (poněkud cholerický workoholický agent, děsně osobně zaangažovaný a posedlý dopadením hlavního padoucha, kterého ale frustrují idioti okolo, nejvíc ale jeho vždy povýšený cynický amorální vedoucí - byrokrat), zbytek postav je vytvořeno sice originálněji, ale je to spíš na škodu: lepší šablona, která alespoň trochu funguje (když se to vezme s nadhledem, tak DiCaprio i Crowe oba hrají dost dobře, taky dialogy jsou celkem fajn), než naprosto nevěrohodné a za vlasy přitažené chování "originálů". Romantickému intermezzu je věnováno zcela zanedbatelné množství prostoru a možná to je hlavní důvod, proč vůbec nedávalo smysl (docela výrazně působilo jen jako záminka, aby teroristi měli na agenta nějakou páku), hlavně mi nedává smysl, aby Arabka našla zalíbení v cizím Američanovi během podání dvou injekcí očkování...resp. hned poté, co jí řekne, že se rozvádí, takže ten prsten, jenž měl minule na sobě, nic neznamená. Ledaže by to byla fakt hodně nadržená a silně nonkonformní Arabka :-) Celkově: 40% ()

kedu 

všechny recenze uživatele

Proč nic z toho, co je ve filmu není pravda? Protože to být pravda nemůže. A protože nemůže být pravda, musí to být vymyšlené. Lépe řečeno vycucané z prstu. Film je po formální stránce natočený správně, herci hrají vcelku dobře, hnusáci jsou hnusní, pravda je vidět z dálky a arabům se nevyplácí věřit - ať žije láska. No pozdrav půnbůh, jen by mne zajímalo, kolik toho scénárista musel vyšňupat, než to slátal:-) ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Crowe a DiCaprio, tihle dva film hodně nadzvedli, Crowe ve filmu bídáka a Caprio v roli klaďase. Nemůžu si pomoct, ale film mi hodně připomíná Krvavý diamant, ale tohle je lepší už proto, že za kamerou seděl Ridley Scott. Film je hodně zajímavý z hlediska reality, jak i Američané dokážou dělat arabům schválnosti, filmu nemám co vytknout, protože opravdu slušně natočený snímek. ()

Ostra 

všechny recenze uživatele

Labyrint lží vás na začátku ani nenechá nadechnout a už se do konce nezastaví. Bohužel to tvoří nesnadno prohlédnutelný chaos, ve kterém postavy občas mizí pomalu dříve, než se objevují. Finále je sice v určité míře příjemně zvratové, ale vzhledem k podobné nátuře celého filmu dost předvídatelné. To všechno ale převyšují herecké výkony, které z toho dělají příjemnou, ale jen lehce nadprůměrnou akční honičku. ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

O neco slabsi nez "Kralovstvi", ale porad prevelika kvalita. Stokrat muzu rikat ze DiCaprio je pokrytecky dement, ktery nam bude kazat o zelene planete a globalnim oteplovani, aby potom odprejskl soukromym tryskacem na nejakou mega obri jachtu, ale je to Pan Herec. Tyhle ty akcni thrillery o proradnych teracich me opravdu hodne bavi, procez volam: "Jen houst!" ()

subic 

všechny recenze uživatele

70% snímek na hraně 3-4 hvězd, protože zejména jeho délka je ubíjející, druhá třetina hodně ztrácí dech. Přesto jde asi o nejlepší film o agentovi CIA na blízkém východě, teroristech a všem, co s tím souvisí. Navíc v něm je zejména hned na začátku a potom ke konci uvedena spousta pravd o islámu a jeho výkladu a hlavně o jeho infiltraci do naší západní kultury. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Páradný thriller s občasnou parádnou akciou aj keď škoda, že vo finále kde sa vyslovene žiadala chýbala. To je však asi jediná výtka. P.S. Crowa mám rád ale v tejto úlohe by som ho najradšej rozsekal do žrádla pre psov. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Celkom slušná špionážna dráma, ktorá vystihuje dnešnú situáciu v boji proti terorizmu. Príbeh ma zaujal, lenže niektoré pasáže mi prišli dosť ukecané a zmätené. Takisto príliš natiahnutá stopáž, ktorá mohla byť o polhodinu kratšia. Moje hodnotenie je medzi 3/4*, ale dávam 3, pretože film mal aj dosť nedostatkov a miestami som sa aj nudil. Taktiež záver mi prišiel trochu lacný a očakával som viac. Vyzdvihnem skvelú hudbu a bezchybný herecký výkon DiCapria, ktorý posúva tento film o látku vyššie, ale to je tak vo všetkých filmoch kde hrá. ()

Související novinky

Ridley Scott míří do televize

Ridley Scott míří do televize

09.10.2018

Ridley Scott (Labyrint lží, Marťan) je dalším filmovým režisérem, který si poprvé vyzkouší režii seriálu. Natočí sci-fi drama Raised by Wolves, které získalo objednávku rovnou na celou sérii od… (více)

Gladiátor ze Sherwoodu?

Gladiátor ze Sherwoodu?

01.03.2009

O projektu, který se původně jmenoval Nottingham, jsme už psali několikrát. Prošel podivuhodným vývojem. Na začátku byl scénář Ethana Reiffe a Cyruse Vorise, za který studio Universal zaplatilo… (více)

Ridley Scott válčí s mimozemšťany

Ridley Scott válčí s mimozemšťany

14.10.2008

Vlažné tržby Labyrintu lží, který se o víkendu umístil až na třetím místě zámořského komerčního řebříčku, naznačují, že pokud chce pan Ridley na stará kolena natočit ještě nějaký hit, bude si muset… (více)

Zásadní zvrat v Nottinghamu

Zásadní zvrat v Nottinghamu

29.09.2008

Tak tenhle klep si zaslouží samostatnou novinku. O projektu Nottingham, který má obrátit legendu o Robinu Hoodovi naruby, protože tradičně padoušský šerif z Nottinghamu (Russell Crowe) se stane… (více)

Reklama

Reklama