Reklama

Reklama

Prořezávání révy

(festivalový název)
  • Jižní Korea Podonamureul beara (více)

Obsahy(1)

Student katolického semináře Soo-hyeon prochází těžkým obdobím rozhodování mezi pokračováním v cestě ke kněžství či pozemskou láskou k dívce Sue, kterou právě opustil, avšak nikoli citově. Návštěvu nemocné matky využívá k tomu, aby Sue vyhledal, ta jej ovšem odmítá. Přesvědčivý rektor zvrátí Soo-hyeonovo následné rozhodnutí opustit seminář návrhem na provedení duševní očisty v klášteře. Opět nalezený klid pochybujícího mladíka bere za své v okamžiku, kdy na mši spatří novicku Helenu, jejíž podobnost se Sue probudí tlumené city. Chladná tonalita záběrů korejské krajiny i klášterních interiérů dokonale souzní s asketicky strohou, přesto sugestivní režií, přibližující mladíkův vnitřní konflikt a jeho strach z nejdůležitějšího životního rozhodnutí. V hlavní roli vycházející hvězda korejského filmu Seo Jang-won, jenž si odbyl herecký debut snímkem Bez odpuštění, uvedeným na loňském MFF Karlovy Vary. (MFF Karlovy Vary 2007) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

molotov 

všechny recenze uživatele

Prunning the Grapevine rozhodně není klasický asijský film a už vůbec ne normální korejský film. Už jenom svým náboženským tématem se liší od většiny filmů a jeho zpracování má mnohem blíž k artu než k normálnímu komerčnímu filmu, se kterým toho opravdu nemá moc společnýho. Je mi jasné, že kromě pár teologů se pro něho asi moc lidí nenadchne, včetně mě. Jen na pár místech působí film uvolněně a mladě, jinak je celkem chladný. Ale dané téma by se dalo těžko natočit jako komerční hit, otázka víry u nás (asi i v Koreji) moc lídí nezajímá. Filmu by rozhodně pomohlo zkrácení, byl by potom snesitelnější. Ale o špatný film nejde, spíš je o nečem, co většinu z nás nezajímá. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

PetrPan2 to vystihl naprosto přesně, jen s tou výjimkou, že se tenhle film nebude líbit ani těm, kteří mají rádi poeticko-lyrické příběhy s rozpolcenými hrdiny (počítám se mezi ně). Kdybych si nepřečetla, o čem film je, asi bych ani nepochopila, že se hlavní hrdina rozhoduje mezi službou bohu a životem s dívkou. Děj veškerý nijaký, postavy nudně zahrané a nezajímavé. Film o náboženství a složité volbě s tím spojené jde natočit zajímavě i pro člověka nevěřícího, ale tady se to hodně nepovedlo. Nejnudnější film, co jsem viděla ve Varech. A to soutěžil o hlavní cenu! To je snad sranda, NE? ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Letos jsem byla poprvé na festivalu v Karlových varech a tento film byl můj první, co jsem tam viděla... Určitě to byla chyba, protože se mi vůbec nelíbil, na pár minut jsem při něm usnula a nakonec dokonce odešla asi deset minut před koncem... Určitě mi to dalo to, že jsem zjistila, že se mi asijské filmy nelíbí a nebaví mě. Herecké výkony: Nic extravagantního, průměrné. Kamera: To už bylo o něco lepší, některézáběry a podobně jsou hodně dobré. Děj: Nuda! Mladý člověk se rozhoduje mezi tím být mnich, nebo zůstat se svou láskou. Film mě jednoduše zklamal. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

To se vám takhle jeden korejec modlí a rozhoduje se mezi láskou k Bohu a láskou ke sličné korejce a protože se né a né vyžvejknout tak mu dá korejka kopačky, rozhodne se vdát za jiného korejce, ale protože ten je taky debil tak si to rozmyslí a spáchá sebevraždu... no hlavní korejec se dál modlí a modlí až potká jeptišku, která se podobá jeho zesnulé korejce.. a hádejte co... špatně... začnou se spolu modlit. A to celé trvá dvě hodiny... Těm z vás kdo mají rádi poeticko-lyrické příběhy jehož hrdinové jsou vláčeny osudem a rozpolceností svých citů se to bude líbit. ()

Reklama

Reklama