Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Měla velké srdce a v něm tolik lásky pro všechny. Velké srdce ale vězelo v ještě větším těle… Dvaadvacetileté potrhlé slonbidlo Georgy sdílí byt s promiskuitní kráskou Meredith a jejím ještě lehkovážnějším přítelem Josem. V podkrovním studiu domu rodinného dobrodince Jamese Leamingtona, bohatého zaměstnavatele jejích rodičů, učí děti hře na klavír a tanci. Georgy v tomhle domě prakticky vyrostla, bezdětný James jí byl často druhým otcem, a teď jí právě nabídl, aby se za úplatu stala jeho milenkou. A dá jí na to i smlouvu! Georgy přitom ještě nikdy neměla chlapce... Dívka se však místo toho sblíží s Josem, který se co nejdřív musí oženit s těhotnou Meredith. Ta zase nejeví zájem o dítko, a Georgy se tak stává náhradní matkou! (dopitak)

(více)

Recenze (8)

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Britský černobílý snímek ovlivněný francouzskou novou vlnou, svým vyzněním nepotěší militantní feministky. Film proslavil Lynn Redgrave, ve vedlejší roli zaujme začínající Charlotte Rampling. Myslím, že větším hitem než film samotný byla stejnojmenná titulní píseň zpívaná nezaměnitelným hlasem Judith Durham. Více než film tak lze doporučit australský folkrock: https://www.youtube.com/watch?v=2XR34gwnFMI Produkce: Columbia Pictures Corporation ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Charlotte Rampling byla krásná, mrchu krkavčí matku tu vystřihla výborně -- ve dvaceti letech! Nedivím se, že Vanessa Redgrave roli Georginy odmítla, vedle Ramplingové by se jí nedobře vedlo, ale její sestřička Lynn, protože je tak nepůvabná a zemitá a komicky ustanovená, tam padla výborně a neměla se za co stydět. Bates se trochu předváděl, ale patrně to souviselo s rolí, a Mason byl skvělý v momentech, které by jiný herec zvládal těžko -- třeba chvíle, kdy je mu oznámeno, že jeho paní neodešla, ale zemřela -- ten jeho výraz! Směs úlevy a zmatku a překvapení, smutek ovšem poněkud schází. A samozřejmě -- bylo mu tehdy 57, hrál devětačtyřicetiletého, ale vypadal spíš na 65. Ale to, s jakou samozřejmostí, byť zahořklou, bral narážky na svůj věk... A nikam nepospíchal, jako by tušil, že to mladý maso, o které tak stál, za ním jednou doputuje samo. Výtečný biják, nejenom pro holky. Sakra takhle dobrý filmy se dneska nějak netočej, nezdá se vám...? Jo, Muriel se vdává, to bylo na lehce podobný vlně. ()

Reklama

Houdini 

všechny recenze uživatele

Oscar 4 nominace: Herec VR - James Mason, Herečka HR - Lynn Redgrave, Kamera ČB, Píseň - "Georgy Girl" . . . . . . . . . Zlatý Medvěd - výběr ()

danecek24

všechny recenze uživatele

24. Zlatý Glóbus za rok 1966 - cena (1) - *Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Lynn Redgrave + nominace (5) - Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Alan Bates, Nejlepší filmová píseň - "Georgy Girl" - Hudba Tom Springfield, text Jim Dale, Nejlepší zahraniční (anglicky mluvící) film - Velká Británie, Objev roku (herečka) - Lynn Redgrave, Objev roku (herec) - Alan Bates ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Moc divný film, u kterého dost není jasné, jak se máte tvářit. Oscarová nominace pro Masona je podle mě nadsazená, ovšem ústřední píseň je moc dobrá a taky Lynn Redgrave hraje výborně, zejména v hudebním výstupu na večírku je neporazitelná. Alan Bates výrazy a mimikou trochu připomene Jirku Hrzána. Film právem spadá do kitchen sink realism. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama