Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní film vznikl v brněnském studiu v roce 1972. Scénář napsal režisér Rudolf Růžička na motivy nedopsané hry Maxima Gorkého "Jakov Bogomolov". Příběh je situován do prostředí ruské šlechty na počátku 20. století. Postavy aristokratů se ve svých bezstarostných životech nudí a hledají rozptýlení. Neuvážená snaha o vytržení ze stereotypu ale jen zkomplikuje mezilidské vztahy. Krásná Olga (N. Divíšková) hledá východisko, jak zachránit své manželství, aniž by ublížila svému manželovi (J. Dušek) nebo milenci (J. Bartoška). (Česká televize)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Addams-SK

Addams-SK (hodnocení, recenze)

Nina Divíšková v hlavní roli televizního filmu z prostředí ruské aristokracie na počátku dvacátého století (1972).
Dále hrají: J. Bartoška, J. Dušek, Z. Fišárková, K. Heřmánek a další. Scénář a režie R. Růžička
Televizní film vznikl v brněnském televizním studiu v roce 1972. Scénář napsal režisér Rudolf Růžička na motivy nedopsané hry Maxima Gorkého Jakov Bogomolov.
Příběh je situován do prostředí ruské aristokracie na počátku dvacátého století. Nuda, prázdnota, řešení pseudoproblémů, hledání smyslu života, který je v šedi konvencí stereotypní a smutný, poznamenává mezilidské vztahy i mezi nejbližšími. Pocit naplnění a radosti přichází až s poznáním, že je nutná nějaká činnost.
Hlavní roli Olgy, která intuitivně hledá východisko jak zachránit své manželství, ztvárnila Nina Divíšková, její partnery Jiří Dušek (manžel) a Jiří Bartoška (milenec).

Reklama

Reklama