Reklama

Reklama

Matka

(seriál)
Československo, 1975, 8 h 20 min (Minutáž: 48–65 min)

Hudba:

Luboš Fišer

Hrají:

Antonie Hegerlíková, Petr Kostka, Naďa Konvalinková, Jaroslav Moučka, Jiřina Štěpničková, Milada Vnuková, Petr Svoboda, Božena Böhmová, Oldřich Vlach, Petr Haničinec, Dáša Neblechová (více)
(další profese)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Devět dramatických zastavení revoluční cesty našich předchůdců, z jejichž bojů a obětí vyrůstala historická vítězství i úspěchy pracujícího lidu. (oficiální text distributora)

Recenze uživatele sator k tomuto seriálu (1)

Matka (1975) 

Nejenže se to nelíbilo divákům ale i soudruzi byli zděšení,chybělo málo a Moskalyk už si nic nenatočil... Dcera režiséra Pavlína Moskalyková že uvedení seriálu byla veliká ostuda, že si z něj dělali legraci diváci, soudruzi zkousli,ale časem se přidávali i členové strany. Do jaké míry to bylo způsobeno vetchým scénářem který napsal specialista na komunistickou tématiku Dvořák a do jaké míry se jednalo o záměr Moskalyka, který se tím chtěl vyvléknout z podobných projektantů už nikdo nezjistí. Nicméně Moskalyk byl po odvysílání seriálu  pozván na kobereček k vedení Československé televize kde dostal  výpověď.Jen díky pohotovosti vedoucího odboru zahraničního vysílaní to nakonec dopadlo tak že Moskalyk byl odsunut do Belgie kde režíroval tři televizní adaptace a po návratu se na výpověď jaksi pozapomnělo. ()

Reklama

Reklama