Reklama

Reklama

Matka

(seriál)
Československo, 1975, 8 h 20 min (Minutáž: 48–65 min)

Hudba:

Luboš Fišer

Hrají:

Antonie Hegerlíková, Petr Kostka, Naďa Konvalinková, Jaroslav Moučka, Jiřina Štěpničková, Milada Vnuková, Petr Svoboda, Božena Böhmová, Oldřich Vlach, Petr Haničinec, Dáša Neblechová (více)
(další profese)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Devět dramatických zastavení revoluční cesty našich předchůdců, z jejichž bojů a obětí vyrůstala historická vítězství i úspěchy pracujícího lidu. (oficiální text distributora)

Recenze uživatele sportovec k tomuto seriálu (1)

Matka (1975) odpad!

K tomuto zmetkovému seriálu se dá těžko co říci. Plakátové žvatlání prostomyslných postav, autorským voluntarismem dobře vědoucích, že 25. únor 1948 přijít musí, protože je to "vědecky" dáno, odzbrojí i ty, kteří v zásadě sdílejí výchozí myšlenkový půdorys tohoto dramatického zvratku. V živé paměti mi zůstává volání statečného komsomolce, ztělesněného Preissem, který - a řada ostatních s ním - tu neměl co hrát, jak, vlečen gestapem, zoufale volá "Maminko, pomoc". Scéna, která měla být tragickou, je scénáristickým i režijním neumětelstvím, pouze směšně trapnou. Podobných potěšení tento paskvil nabízí ještě více. Je tu jedno štěstí: tato takékvalita v předlistopadové produkci byla zastoupena spíše výjimečně než typicky. A bylo lze se jí s úspěchem vyhýbat. ()

Reklama

Reklama