Reklama

Reklama

Kapela přijela

  • Izrael Bikur Ha-Tizmoret (více)
Trailer

V jeden obyčejný den přijíždí  do Izraele z Egypta osm hráčů Alexandrijského policejního ceremoniálního orchestru. Mají zahrát na otevření arabského kulturního centra v Petah Tikva, ale pro chybu v komunikaci odjedou autobusem do Beit Hatikvy, zcela jiného města uprostřed Negevské pouště. Egypťané v policejních uniformách se seznámí s několika místními, kteří se zvědavostí reagují na jejich skupinu, jsou přátelští a obezřetní a během jejich návštěvy jim poskytují útočiště, jídlo, hudbu a společnost. V ten den už nejede žádná doprava do města a v pouštním městečku neexistují žádné hotely, kde by se mohli ubytovat. Majitelka malé restaurace Dina (Ronit Elkabetzová) je pozve, aby zůstali na noc v jejím bytě, v bytě jejích přátel a v restauraci. Následuje zvláštní noc tichých příběhů, přiznání a vzájemného pochopení. (TV JOJ)

(více)

Recenze (61)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Policajti patria internacionálne k neobľúbeným profesijným skupinám. Policajní hudobníci sú na tom iba o niečo lepšie. O malej obľúbenosti Egypťanov v Izraeli a naopak tiež nepochybujem. Takže keď sa Alexandrijský policajný orchester vinou nejakého organizačného lapsusu ocitol bez prostriedkov na nejakom odľahlom mieste v Izraeli, bolo tým rozohrané na celkom dobrý film s možnosťou striedania žánrov. Bohužiaľ z existujúcich možností si tvorcovia vybrali iba nudu a chvála im preto môže patriť iba za to, že nuda netrvala dlho. Tie hviezdičky sú za láskavosť a ohľaduplnosť k divákom a za zaujímavú izraelskú herečku. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Plně samostatná egyptská policejní kapela by měla v Izraeli libými hudebními tóny oblažit své místní arabské bratry, leč osud a komunikační qui pro quo to zařídili jinak. Všech osm členů dobrovolně ztroskotalo v kulturou netknutém městě, ale spíše městečku, které omývá moře leda imaginární. A podvečerní procházku po jeho břehu film ze všeho nejvíce připomíná. Navazování vztahů a předávání zkušeností probíhá jenom za sporadické účasti slov. Ty po špičkách ustupují momentům kouzelně trapného mlčení, jež občas trvají o pár zbytečných vteřin déle, ale současně vyvolávají milé vzpomínky na rané filmy Formanovy a Passerovy. Kéž by napjaté vztahy mezi Izraelci a Araby šlo také v reálu řešit s empatiemi namísto předsudků. 75% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Alexandrijští kovbojové dobývají Izrael. Skvělá svérázně absurdní izraelská komedie svým originálním pojetím humoru překvapivě nejvíce připomínající severské (islandské, finské, dánské atd.) komedie založené na poetice trapnosti a zcela absurdních situacích...v tomhle případě se zjevným multikulturním přesahem... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Takové malé, téměř nevýrazné, obyčejné nic, které uteče jako voda. Ale velmi milé a sympatické. Téměř nic podstatného se zde neděje, dalo by se říct, že snímek ani zásadní příběh nemá. Kapela dojede, pojí, popije, pokecá a další den jede pryč:) Milé dialogy i atmosféra. A Ronit Elkabetz je kočka. "Kvůli tomuhle jsem strávil pět let na akademii, abych hrál pochody někde v poušti?" ()

ripo 

všechny recenze uživatele

O tom, že Arab môže akceptovať Žida a Žid môýe mať rád Araba. Ale zdá sa mi, že to ide len na tej bázickej úrovni. Na úrovni obyčajných, jednoduchých ľudí. Kam zkomponujete politika, dohoda nemôže nastať .... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Drobný, milý, nenápadný filmík o známém úkazu, že lidé, pokud myslí na lidské věci a nikoliv na náboženství, povinnosti k etnickým nenávistem..., se vždycky nějak domluví. Hlavní představitel je ve svém úsporném herectví k sežrání. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Skvělý tragikomický film balancuje na pomozí absurdního dramatu, černého humoru, dokáže pohnout (vkusně bez vydírání) diváka osudem svých postav, které působí reálně. Velmi zajímavý film, jaký jsem už dlouho neviděl, rozhodně mě zaujal, není třeba mluvit, důležitější se vcítit a něco správně udělat... ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

nádherný film, NÁDHERNÝ, ľudský, láskavý, vtipný, plný milého a nevtieravého humoru, plný pochopenia a jednoduchej ľudskej . . . duše . . . veľmi ma to potešilo, pobavilo, dojalo a povznieslo, jednoducho krása - a dve herecké poznámky - generál (vedúci kapely) bol nesmierny sympaťák a Dina - krásna zmyselná žena! ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Takový "malý příjemný" film. Jedna naprosto super scéna polopatistického návodu jak balit babu: "A co teď?", plus několik velmi krásných postav. Natočit toto Holywood, tak to ... DROBNÝ SPOILER ... dotyčná kapela v zapadákovitém městečku rozbalí na plné pecky. Vzhledem k tomu, že se jedná o podstatně komornější snímek, je výsledek též ... jak to říci ... komornější. Sledujeme postavy členů kapely rozdělené na jednu noc a každá prožívá svůj vlastní více méně intimní a více méně zábavný, smutný, vážný nebo banální příběh. Líbilo se mi. Na konci, v titulcích, jsem se pousmál při myšlence, co řeknou případní poslouchající sousedi na to, že se z našeho okna line tradiční arabská hudba :). ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Nechci tomu křivdit, atmosféra je fajn a vtipy jsou zvlášť na začátku povedený, takový nenápadný. Ale čím dál víc to pak je trochu nuda a trochu předvídatelný. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

3/10 Bratří Židé, sory, ale tohle je jedna velká reklama na nudu. Jako kdyby střihač celý film složil z vynechaných nepodstatných scén. Zajímavý námět nevyužitý, nic se tam neděje, jednou se zasmějete a u sledování Vás udrží možná jen sympatická Židovka. A nebo jsem to prostě nepochopil. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Kaurismäkiho poetika strihnutá s Hotelom Bagdad, odzbrojujúce, nostalgické, vtipné, akurát romantické a k tomu s kúskom vysnívanej životnej skúsenosti každého z nás, aspoň malilinko fungujúceho tým, že stáť na mieste proste nie je ono. Mimochodom, najdôležitejšia vec na svete je fakt rybárčenie! ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Skvělá absurdní komedie, která připomene zejména styl Akiho Kaurismakiho a jeho Leningradské kovboje. Výborný je také Sasson Gabai v hlavní roli, jinak jistě všem známý herec z Ramba 3. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Příjemný a uvěřitelně lidský film s velmi charismatickou hlavní představitelkou a dalšími sympatickými herci. Možnosti bezproblémové komunikace muslimského a židovského světa jsou naznačeny velmi implicitně a neskouzávají k laciným a vykonstruovaným poselstvím. Snímek rovněž nepřekypuje prvoplánovitými emocemi, což však neznamená, že v něm nejsou obsaženy. Jen si je musí divák v určitých okamžicích aktivně vytáhnout a patřičně si je interpretovat. Ke kladům určitě patří jak diegetická, tak nediegetická hudba a vzhledem k pomalejšímu tempu filmu také rozumně zvolená stopáž. Ideálním hodnocením by byly 4 a půl hvězdičky, vzhledem k tomu, že tato možnost zde není, budu i přes to všechno s absolutním hodnocením ihned po zhlédnutí filmu opatrný, připouštím však, že se nemusí jednat o konečný verdikt.... S odstupem času jednoznačně za 5*, stále to ve mně doznívá... ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

Tichá, poklidná, ale majestátní řeka, která s každou zákrutou vlévá život do žil. Postavám i divákovi... Krásné! ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Kouzelná scéna balení holky na kolečkových bruslích za pomoci egyptského policisty...docela milý film o ztracených hudebnících egyptské policejní kapely, ale víc to nebude:-) ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Co se stane když kapela z Egypta ,,zakufruje" v Izraeli? Zjistí se, že všude žijí lidé se stejnými nebo podobnými problémy. Příjemný, nenápadný snímek si mě získal. ()

Reklama

Reklama