Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Drama z produkce BBC je v podstatě pokračováním příběhu o doktoru Jekyllovi a panu Hydeovi. Je rok 2007 a doktor Jackman čelí své druhé osobnosti s pomocí moderní technologie (GPS, diktafon, atd.), ale i to se zdá být málo. Musel opustit rodinu, aby je uchránil, a navíc po něm pase tajemná organizace, která existuje jen proto, aby jej zkoumala. Pan Hyde totiž může být dalším krokem v evoluci... (Kessler)

(více)

Recenze (61)

novoten 

všechny recenze uživatele

"Oh, DADDY!!" Steven Moffat je mistr scénárista a Jekyll pak jeho vymazlené dítě. Hned první desítky minut vyloží na stůl spoustu triumfů a stejně si tvůrci schovávají v rukávu mnoho dalších. Ze seriálu se od prvních minut stává dokonale strhující podívaná, která střídá černohumorné průpovídky s nervy drásajícími momenty a v čele všeho stojí nezastavitelný James Nesbitt. Ať už jako poctivý doktor Jackman nebo jeho nespoutané alter ego, bere jeho výkon dech v každé replice a ostatní (nejvíc překvapivě bezchybná Gina Bellman) mu vydatně nahrávají na každou slovní smeč. Nízký počet epizod je při téhle kadenci nápadů a zvratů vyloženě k dobru, přestože se díky němu jedná spíše o minisérii. Povinný zážitek pro všechny milovníky mysteriózna. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem vetsi masakr, ale kvalitni serial to je. Akorat se obavam, ze si tvurci tak nak zazdily moznost pro druhou serii a tech 6 dilu bude vse. Pribeh je rozhodne zajimavej, proste presne udelany, ze cloveka zajima, co bude v dalsim dilu. S tim taky souvisi fakt, ze vlasne dily na sebe primo navazujou, akorat obcas se zda, ze ne, pac vidime treba nejaky flashbacky, ale proste to je tak, ze kdyz clovek neuvidi nakej dil, tak je v riti. Trochu me zklamal pan Hyde, jelikoz vypada prakticky stejne, akorat machruje a vetsinou ani nezabije, ale jen vyhrozuje. Ale par zabijackejch akci se najde. Co se tyce Jamese Nesbitta, tak jako Jekyll je v pohode, takovej dokturek a fotrik od rodinky, ale nic moc extra, ale jako Hyde je neskutecne hyper mega krutej a charismatickej. Dalsi plus je, ze dily postupne gradujou a na zaver nas ceka par super odhaleni. Ale na 5* to neni, je tu par hluchejch mist. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál se skvělými hereckými výkony a rychlým dějem. Ďábelská hlavní postava v podání Jamese Nesbitta nepůsobí ani trochu nuceně, ani trochu nevkusně a ani trochu epizodně. Na televizní podívanou opravdu zdařilé. Rozumně britský počet dílů zaručuje pořádné zhuštění děje. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

James Nesbitt je maestro, jeho ztvárnění pana Hydea vám zaručeně vykloubí čelist, ale sám celou show opravdu neutáhne, zvlášť když mu pod nohy hází klacky sám scénárista a tvůrce seriálu Steven Moffat (který měl zůstat u komedií) a skoro bez výjimky celý casting, včele s opravdu neuvěřitelně strašnou Ginou Bellman. Tfui! Za těch pár chvilek, kdy záběry ovládne Nesbittova monstrózní herecká kreace jsem ochoten prohlásit seriál sledovatelným. Zbytek je zmar. 40% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První tři díly o něco slabší, ale druhé tři díly nezastavitelné. Po dějové linii špičkové a já se začal šíleným způsobem bavit. Neviděl jsem bohužel předchozí seriál, ale vůbec nevadí. Za to překvapení skvělé a rozdvojení osobnosti mě překvapilo. Závěrečný díl už je pastva pro oči, jen škoda že nebudou další. Uvítal bych je s otevřenou náručí. Seriál, který doporučuji.. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Neskutečný nářez. Hned první díl nasazuje hodně vysokou laťku, která se ještě zvýší s příchodem Hydea na scénu. A drží to další čtyři díly. Pátý s šestým malinko zaostává a nebýt finální scény, málem bych řekl, že na závěr se tu vyměklo. Jako celkek je to výborná podívaná, která mě zaujala o fous víc než Sherlock (a není divu - přestože chemie mezi protagonisty funguje v obou sezónách, druhé díly mají z jakéhosi důvodu o dost slabší příběh než první a třetí). Na toho chlapa Moffata si fakt musím dát větší pozor... Navíc, skvělé obsazení, od Nesbitta přes Bellman až po tu v psychologii vytrénovanou zdravotní sestru;) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

"Mám ráda Jamese Nesbitta a líbí se mi práce Stevena Moffata." Tak tuhle mantru jsem si zejména u posledních dvou dílů série opakovala jak budhistický mnich u modlitebního mlýnku. Protože na stále delší a delší chvíle ta věta přestávala být pravdivou. _____ Bezbřehá fantazie je pro autora výhodou, ale pokud se u nekomediálního seriálu zvrhne do směšnosti, je jen na překážku. Jekyll je fantasmagorické dílo, ale i v rámci žánru by měla platit pravidla "uvěřitelnosti". Tady je ale Moffat převálcoval se vkusem a taktem nosorožce trpícího úporným průjmem. KOUSEK DĚJE Takže tu máme mamku procházející zdí, zlou korporaci už století žijící z jednoho člověka, zradu přátel nejbližších, klon viktoriánské služebné a moře dalšího legračního balastu, kterému ty rozšklebené Nesbittovy upíří zuby už dodávaly jen nechtěně parodickou třešničku na příšerně přeplácaném dortu. A přitom jakoby scénáristovi některé figury překážely, takže se jich na dlouho zbavoval. Třeba zdravotní sestra pracující pro Jekylla i pro Hydea byla důležitá pro uvedení do děje,ale pak už pro ni moc práce nebylo - takže pryč s ní, aby se zase mohla zjevit až na konci. To samé platí o dvojici lesbických detektivek - byly zbytečné a tudíž na dlouho odsunuté. ____ Je to nezáměrně směšné dílko, které promrhalo původně dobrý nápad víc prokreslit charakter pana Hydea. Tři hvězdy jsem tomu dala jen kvůli Nesbittovi (i když někdy trestuhodně přehrává), zasloužilo by si to jen dvě. /7. 4. 14./ ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Moffatovi ide karta. Chytilo ma to v prvej minúte a to vôbec nepreháňam. Hutné, skvelé dialógy, podmanivá hudba a hlavne skvelý Nesbitt (bez neho by to vôbec nemalo zmysel). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nesbitt je démon a troufám si říct, že v historii není lepšího Hydea. Ty jeho přechody byly fantastické. A vyhovovala i stránka příběhová. Nejsem sice fanouškem všudypřítomných tajných organizací, které si jdou napříč historií za svým cílem, ale tady to sedělo a vlastně to ani nemohlo být jinak. Moffat při psaní scénáře evidentně přemýšlel. Výhrady tak mám akorát k první polovině série, kdy některé díly díky kolísavému tempu maličko haprovaly, ale další tři díly to plně vyvážily a vše korunovala nečekaná pointa, která mě vyloženě dostala. 85% ()

Anchi 

všechny recenze uživatele

Opravdu bezkonkurenčně geniální příběh o 'džíklovi' (tehdejší výslovnost mi přijde děsně k popukání). Fakt jsem nevěřila, jak pan Nesbitt zvládá hrát dvě naprosto odlišné osobnosti s tak přirozenou grácií, v prvních chvílích jsem přemýšlela nad tím, jestli to nejsou dva různí lidé. Jako mr. sexy pants má dokonale famózní grimasy, hlavně ten úsměv šílence! a jakožto dr. Jackson se tváří jako hodný tatínek od rodiny, tak trochu ňouma. První 3 epizody jsou bez chybičky, od 4. začíná trochu pokulhávat scénář v některých případech logického myšlení. Ale shrnuto a podtrženo - potřebuju další díly!!!!! ()

zahubicku 

všechny recenze uživatele

James Nesbitt je v podání Hyda fenomenální ! Avšak hodnotu seriálu strhávajá nelogické chování některých postav. Viz.: Claire(Gina Bellman) v posledních pár epizodách.... ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Moffate Moffate, co mi to děláš? Mám dojem, že jsi snad chtěl docílit, abych pocítila stejnou dualitu jako hlavní anti(hrdina) této minisérie a pokud ano, tak se Ti to skutečně povedlo. Protože jedna stránka mé osobnosti by Tě nejraději pěkně sepsula za roztříštěnost děje, některé nelogičnosti v rámci příběhu a obsazení Giny Bellman, která mně občas pěkně štvala ( hlavně ve třetí části, pak se to trochu zlepšilo). No a ta druhá stránka byla uchvácena hudbou, fantastickou atmosférou, několika dechberoucími scénami a samozřejmě famozním výkonem Jamese Nesbitta, bavily mně obě jeho polohy a to do té míry, že i přes všechny ty zmíněné nedostatky jsem sjížděla dychtivě další díly a teď, když jsem to komplet dokoukala, mě mrzí, že toho není víc, protože mi tento poněkud nebezpečný pán, zalezl pěkně pod kůži. Vím, že jsi v současnosti zaneprázdněn jako hlavní scénárista Doctora Who, ale jestli se v budoucnosti rozhodneš po vzoru Jekylla a Sherlocka vzkřísit další fenomén anglické kultury ( takhle narychlo mně napadá třeba Robin Hood nebo Jack Rozparovač) a převést ho do jednadvacátého století, budu u toho. Možná Ti budu zase spílat i velebit Tě zároveň, ale ujít si to rozhodně nenechám. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Moffat poprvé tak, jak ho známe dnes. V Jekyllovi pro BBC poprvé zmodernizoval literární klasiku (i když spíš vytvořil pokračování), do které napěchoval ideální souhru mysteriózního thrilleru a průpovídkové komedie a navrch přidal herecké eso. Jenže stejně jako titulní postava má tento na první pohled perfektní koncept i svoji stinnou stránku. Bez rozpočtu a kvalitního castingu tak Jekyll trpí podobně, jako třeba Daviesův Torchwood, a po pár minutách je jasné, že si Moffat s omezenými možnostmi ukousl příliš velkého sousta. Ruku v ruce s po všech stránkách over-the-top scénářem jde i Nesbittovo občas až příliš expresivní herectví, a nejednou se tak dá jen stěží ubránit kyselým úšklebkům místo autory zamýšleného smíchu nebo šoku z dalšího z kvanta zvratů. Ačkoliv tak mezi novější britskou konkurencí Jekyll značně ztrácí na dechu, je spolu s prvními řadami restartovaného Doctora Who nenapodobitelnou předzvěstí dnešní špičky televizní tvorby. ()

Pirabin 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi seriály, co mají skvělej scénář a výborný zápletky, kde do poslední chvíle nevíte, která bije, Jekyll je něco pro vás. Brilantní britská záležitost do poslední minuty! ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

6 dílů a dost, skončilo to v pravou chvíli, čekal jsem trošku více akčních scén, ale na druhou stranu se mi dostalo více thrilleru a hororu. Vyníkající hlavní hrdina zvedá minimalne o 2*. Perfektní hudba. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Michelle Ryan. Ona byla původním důvodem, proč jsem se na to začal dívat (a proč jsem to dodíval). Vídáme ji hlavně v prvních dvou dílech a pak zcela nesmyslně se odsune do pozadí... Nesbitt neni špatný, ale nějak mi do té role přesně neseděl. Obličej na to má, chování už je jiná věc. Určitě se jedná o seriál kvalitní, ale popravdě, jediné, co mě na něm zaujala, jak jsem řekl, je Michelle. Gina Bellman mi celou dobu byla protivná jak zaseklá čočka v oku. Hlavně má přišerný hlas... ()

Reklama

Reklama