Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Drama z produkce BBC je v podstatě pokračováním příběhu o doktoru Jekyllovi a panu Hydeovi. Je rok 2007 a doktor Jackman čelí své druhé osobnosti s pomocí moderní technologie (GPS, diktafon, atd.), ale i to se zdá být málo. Musel opustit rodinu, aby je uchránil, a navíc po něm pase tajemná organizace, která existuje jen proto, aby jej zkoumala. Pan Hyde totiž může být dalším krokem v evoluci... (Kessler)

(více)

Recenze (61)

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Moffat si v Jekyllově případě nehrál na nic překvapujícího či šokujícího, co se dějové stránky týče, většina zvratů i zdánlivě překvapivých identit postav je dlouho dopředu odhadnutelná. Ale o to tu nejde. Ne, dal nám pouze a přesně to, co jsme chtěli (i když jsme to třeba nevěděli), a to dokonale ďábelského Jamese Nesbitta. Protože on JE Jekyll. Totiž Hyde. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Moffat jako scénárista je velmi zajímavý. Získal si mne Sherlockem, tak jsem byl zvědavý na jeho předchozí dílo a vůbec né špatné, jako takové pokračování příběhu Jekylla a Hydea v současnosti. Bez Nesbitta by to bylo sotva poloviční. Jako úchylný Hyde je famózní. A doufám, že poslední scéna je spíše jen takovým vtípkem na konec, jinak by to předchozí děj trochu srazilo. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Cha! Skvělej seriálek, kterej skvěle využil své předlohy a zamotal ji v podstatě jako prequel k samotnému ději. Ke konci to trošičku chátralo myšlenku, že pan Hyde je nejzlotřilejší lotr ze všech sviní, ale logiku to mělo. Nechybí překvapivé momenty. Ale co je hlavní, tak James Nesbitt a jeho dokonalá přeměna z doktora na pana. Všech 6 dílů jsem dal na jednou, tak moc mě to chytlo a nepustilo, jenom jednou a to kvuli sexu, takže to se dá pochopit. Je to inteligentní, promyšlený a originální seriál, kterej stojí za to vidět. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Po tom konci jsem musel říct Schejbalovi, aby mě pořádně profackoval, protože tohle mi mělo docvaknout. A abych nezapomněl donést nějaké to dřevo do zdejšího lesa, tak Nesbittův výkon je místy doslova dech beroucí (A komentář zakončíme obligátním: See what I did there?). ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další geniální moffatovina, která mě absolutně strhla a ze které jsem nadšený. Díky Doctorovi Who toho chlapa miluju i nesnáším najednou, ale tohlo tomu chlapovi stejně jako moderní Sherlock, naprosto sedlo. Zajímavá zápletka plná zvratů, napětí, v ději se stále něco děje, flashbacky jsou naprosto strhující a ten zbytek taky. James Nesbitt je jako Tom Jackman fajn, ale jako Hyde je naprosto geniální a dokonalý a jeho herectví je taktéž nesmírně strhující. Toho chlapa žeru a ta lahůdková dvojrole mu sedla a je vidět, že si jí vychutnal opravdu se vším všudy, jelikož to hydeovské řádění je neskutečná radost sledovat. Ostatní mu sice taktéž skvostně sekundují, ale Nesbitťák prostě strhává veškerou pozornost na sebe a ty geniální, geniální, geniální scénáře mu v tom nesmírně pomáhají. Škoda, že mě Moffat kvůli Doctorovi střídavě sere a zase dělá radost, tady mě naštěstí ani trochu nezklamal a tak jediným mínusem téhle strhující jízdy s velmi zajímavě vybudovanou mytologií je jen to, že má jen šest dílů, obzvlášť, když se to díl od dílu zlepšuje a hlavně třetí a čtvrtý jsou neskutečně bombová nálož, která se jen tak nevidí. 100%. PS: Víc (takových, třeba i) rolí pro Jamese Nesbitta! ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Oj, to je škoda, atraktivní a moderní (nejen dobou, kdy se odehrává) look klasického příběhu je zabit... Docela dost nedostatků nemůžu přenést přes srdce, aby se mi minisérie líbila. 1) Vedlejší postavy. Pane Bože, kdo je psal? Ať se podívám na kteroukoliv, tak trpím skrz naskrz. Soukromá detektivka, její asistentka/přítelkyně, plukovník (který drží zásadně pistoli u pasu ve stylu Bogarta a filmů ze 40. let :-) ), psycholožka, "záporák v obleku", jeden charakter horší než druhý. 2) James Nesbitt. Chápu, že je na něm celý seriál založen, ale od okamžiků dokonalosti se dokáže propadnout do bídy, kdy neskutečně přehrává. 3) Scénář. Snaha šokovat, překvapovat a mít zvrat na každé třetí minutě je zbytečná. Navíc absolutní vážnost v kombinaci se směšnými postavami moc neladí. 4) Hudba. Jeden krátký motiv opravdu nevystačí na 6 hodin filmového materiálu. A tak dál se dá pokračovat do rána... 50 % ()

Molir 

všechny recenze uživatele

V soucasnosti odehravajici se horrorove ladeny sequel Jekylla & Hydea. Miniserie z produkce BBC, IMO hoooodne povedene, hodnoceni zatim po trech dilech (ze sesti?), pokud to bude nadale postupne gradovat stejne sikovne, tak to bude bez diskuze na plny pocet. BTW autorem scenare je drzitel Huga 2006 v kategorii "kratka dramaticka forma" (serialova epizoda) Steven Moffat. ()

pugs 

všechny recenze uživatele

"Je koniec. Máme vašu rodinu, pán Hyde." - "To, čo máte, je šesť chlapov so zbraňami. Dajte mi ich mená a zabijem ich v abecednom poradí." Ako už iste aj niekto iný písal, seriál si môžeme rozdeliť na dva časti - prvé a druhé 3 diely. Narozdiel od druhej časti (tj. druhé 3 diely) sa prvá časť krásne pomaly tiahne. Vytvára dokonale temnú strašidelnú atmosféru (predsa britskú), v ktorej sa našťastie viac hovorí ako strieľa. James Nesbitt sa prekonáva. Zmenami osobnosti, ktoré dokáže zahrať, naozaj tvorcovia seriálu vyšvihli tento 6-dielny výtvor do nebies. Pomaly sa v troch dieloch dozvedáme ako Tom Jackman objavil v sebe Hydea a ako sa naplánoval vlastný život. Uvidíme jeho plán prežitia, neprezradenia sa, rozvrhy zmien. Je pripravený na všetko, až na to, čo ho čaká v druhej časti seriálu. Druhú časť seriálu by som žánrovo pomenoval "dramaticko-akčná", kde sa scenáristi a vôbec výrobcovia nebránili použiť streľbu a pár klišovitých scén. Mimo iné, seriál je veľmi zábavný, takže tomu by som dodal tiež +. Humor určite k pánovi Hydeovi patrí. Pravdepodobne humor pochádza z pera, mne neznámeho, Steve Moffatta, ktorý údajne písal komédie. Naozaj o ňom neviem nič a toto je moja prvá skúsenosť s ním. Takže... toto napísal veľmi dobre, dobre odtočené, kamerové triky sú výborné, no občas to začína byť nuda a niekedy to ani nič nerieši. Nijaký posun v deji. Za najväčšie mínusy považujem hercov a to konkrétne Patersona Josepha, ktorý, ako skonštatovala aj postava generála v seriáli, lezie dosť na nervy už od začiatku - humor sa mu skrátka nedarí a druhá je postava manželky hraná Ginou Bellman, ktorá bohužiaľ veľmi zle a nepresvedčivo sekunduje Nesbittovi. Hodnotenie je 8/10. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Ted jsem to dokoukal a musim uznat ze kdybych to mel hodnotit po prvnich 3 dilech tak by to bylo za 5 ale nemuzu si pomoci dalsi 3 dily to dost rychle stahnou dolu. Jeden fakt je ze natocene to je vyborne a pribeh taky neni spatny kdyz teda pominu zaver. Jen mam takovy pocit ze se z nametu dalo vyzdimat neco vic. Dobre napady postupne unikaji stranou a ke konci uz to jsou jenom sama klise ktere tu uz byly mnohokrat jen v jinem podani. Konecne rozhreseni je totiz natolik stupidni ze jsem si nakonec myslel ze koukam na neco jineho nez jsem koukal na zacatku. Za zkouknuti to sice stoji presto doufam ze dalsi dily nevzniknou protoze by to pohrbilo i to posledni co tomu jeste zbylo. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh je umiestnený do súčasnosti natáčania, 2007, UK (S01E05 obsahuje aj 1886, Edinburgh s pôvodným Jekyllom). Dr. Tom Jackson, posledný žijúci potomok Jekylla/Hyda, má 41, ženu a dvojčatá a len posledného polroka pociťuje svoje temné alter ego. Divák sa dozvedá aj o tom, že jeho predok Jekyll umrel ako Hyde v 43 rokoch, čím aj táto mocná postava získava kus smrteľnosti a napätia. Jekyll sa kvôli Hydeovi dostáva do konfliktu s manželkou, pretože na svoje premeny si vyhradil iné miesto, aby Hyde o jeho rodinnom zázemí nevedel a z domu tak odchádza, pol dňa sa nevracia a vyvoláva tak podozrenia o nevere. Okrem toho ide po ňom tajná služba a jeho nurse, ktorá mu pomáha zaznamenávať a krotiť Hydea, tiež pred ním niektoré fakty skrýva. Príbeh sa pohybuje v očakávaných dejových líniách: premeny – rozdielne správanie sa alter eg a postupné čoraz častejšie nedobrovoľné premeny Jekylla na Hyda, delenia sa Jekylla v jednom momente o vedomie s Hydeom, snaženie sa Jekylla o vyliečenie sa. Hyde tu je skoro až spravodlivý chlapík, je síce rozmarný, so skoro neukojiteľnými chuťami, no do konfliktov sa mieša, až keď ho niekto vyprovokuje alebo ohrozuje, vtedy však užíva silu nadmerne. Seriál je zaujímavý výkonom Jamesa Nesbitta, pri ktorom sa tešíte na obe skvele zahrané alter egá. Zaujímavý je aj jeho nemesis, trochu šialený agent tajnej služby, porušujúci kvôli jeho chyteniu pravidlá a jeho nurse, ktorá zaujme od druhej epizódy, kedy sa odkrýva jej tajomstvo (potom už nemá dosť kvalitných scén). Násilné a znepokojivé scény sú zobrazené zmätočne dynamickou kamerou s čiastočne rozmazaným obrazom a fungujú na diváka znepokojivo. Čo sa týka akcie, tvorcovia hrali na bez prehry, čiže sa im nepodarilo ani vyhrať. Z akcie totiž nevidíme samotnú akciu, ale len jej dôsledky, čo je možno na rozpočet seriálu a danej doby dobre, aspoň dojem nekazí nejaký digitál. Dojem však trochu kazí nudná hudba, ktorej tvorcovia spotrebovali príliš veľa. Pretože ide o moderný seriál, postavy sa snažia hláškovať a byť cool, čo nie vždy vychádza. Nešetrilo sa našťastie na kvalitnom scenári, ktorý obsahuje kvalitné postavy, vývoj príbehu a napätie, čo robí vo výsledku rating slabšie áčko. Oplatí sa pozrieť pre každého fanúšika tejto postavy/postáv. ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě že je tu vynikající scénář a bravurní režie, skvělí ko-herci, ale hlavní místo na jevišti patří samozřejmě Jamesi Nesbittovi. Jeho Jekyll a především Hyde je prvotřídní poctou Lonu Chaneyemu i předchozím kvalitním variacím na stevensonské téma. Mohu jen doporučit. ()

Yoss 

všechny recenze uživatele

Výborný schizofrenik James Nesbitt, ktorý sa snáď pre postavu Jekylla a Hyda i narodil. Démonický Hyde má v podaní Severoírčana ozaj gule a občas mi z neho išiel aj mráz po chrbte. A čo ma potešilo tiež, bol príbeh s nápadom, originálne spracovanie stokrát prepratej témy. Toto by si možno zaslúžilo aj ďalšie pokračovania. Prídu nejaké? ()

xtraper 

všechny recenze uživatele

Je mi líto po prvních třech dílech jsem byl rozhodnut, že je možné hodnotit na 4 - 4,5* druhá polovina, ale byla bohužel trochu vyčichnutá, časté časové přesuny, tomu také mnoho nepomohly. No James Nesbitt byl skvělý, předvedl muže tisíce tváří, proto díky němu výsledek 3* je spravedlivý :-) ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Tak doktor Jekyll/Jackman nám smskuje.Nevím co na tom má ...a sorry to už sem psal jinde.Mám hrozně rád tenhle klasický příběh,který jak si všiml i Sommers ve své slátanině Van Helsing,patří vedle takových legend jako je Dracula a Frankenstein (ne nezná ho tolik lidí jako tyhle dva).Možná ho mám tak rád proto,že sám sem náladový zmrd až je to hnus.Hlavním tahounem téhle minisérie je jednoznačně Nesbitt a jeho Hyde a i když je škoda,že ho nepustili ještě trochu víc ze řetězu,párkrát to moc pěkně a vtipně rozjede.Největším průserem sou pak vedlejší postavy,které sou tak vedlejší jak to jen jde,postrádají hloubku,zajímavost a charisma a dost často sklouzávají k (nevtipné) komedii a sebeparodii.I přes skvělého Hydea (ale fakt to chtělo větší brutálek) sem měl skoro problém dokoukat těch 6 dílů.Seriál si mě nijak zvlášt' nezískal,ale poslední díl a rozuzlení vše celkem příjemně zachránilo.On je tu Hyde (a nevím jestli je to dobře) něčím víc než jen temnou stránkou doktora Jekylla a příběh taky není jen prosté zasazení do současnosti (možná příjde i Stevenson).Průměrný seriál s nadprůměrným hlavním představitelem,''Vím to,protože to ví Tyler'',ale to je zas jiný magor.PS:a Michelle Ryan taky žádný striptýz nepředvedla,takže jen 3. ()

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Grandiozní převedení jedné z mích oblíbených knih do seriálové formy. Moffat je velmi dobrý scénárista a i když mu tu scénář někdy drhne nemůžu jinak než zatleskat. Není to žádná nekonečná série. Tady se jde hned od začátku pěkně z ostra a dobrá kvalita se drží po celou dobu. Za tak krátkou dobu se v seriálu stihlo vystřídat opravdu velký počet žánrů: Od hororu, akci ,romantiku až po tarantinovskou konverzačku či černou komedii ( jo jo Hyde má pár hlášek kterým jsem se chutí zasmál). K herců nemám výhrady. Tahoun Nesbitt je jednoduše dokonalej a jako Hyde geniální. Gine Bellman jsem věřil každý pohled a k tomu je půvabná. Nejpříjemnější pohled byl na krásnou Michelle Ryan, která je malou ozdobou a svou roli zvládá docela slušně(osobně bych ji dal víc prostoru na úkor detektivek). Jekkyl je vynikající seriál a i když se nakonec nedostává do mé TOP 10, kam měl po prvních třech dílech našlápnuto, pořád je to seriál který mi nějakou dobu uvízne v paměti. Jen tak dál Pane H… teda Moffate. ()

Reklama

Reklama