Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prostřednictvím tohoto dokumentu sledujeme jednoho z nejprovokativnějších kritiků druhé poloviny dvacátého století. Charles Bukowski je velkou osobností a vy jej buďto milujete, nebo nenávidíte. Tento snímek, určený především pro věrné fanoušky odhaluje některé podstatné střípky z Bukowského tvorby, postojů a života. (Devadesát Dva)

Recenze (40)

Makky 

všechny recenze uživatele

Obranná hradba zatrpknutého cynika Chinaskiho je prelomená a náhľad priamo do Hankovej obývačky poodhaľuje a skvele dopĺňa udalosti a životné zvraty známe z kníh. Je to skvelé pojítko a fanúšik má výbornú príležitosť si chronologicky utriediť, čo a ako sa dialo. Fanúšikovské nadšenie známych osobností je milé rovnako ako celý tento dokument, ktorému nevadí ani dlhšia stopáž. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Z akademických sračiek do neprikrášlenej reality. __ Prežil si toho naozaj veľa. Od hrubého týrania otcom, cez pokročilú formu akné, až po finančnú krízu a nie príliš vydarené žitie na okraji vtedajšej spoločnosti. Bukowski je naozaj zvláštna persona, ktorá si zo svojej minulosti dokázala zobrať ponaučenie, psychicky sa obrniť voči okolitým názorom spoločnosti.. a ako sám povedal: „Svět patří těm, co se neposerou. __ Naozaj solídne spracovaný dokument, ktorý aj cez svoju skoro 2-hodinovú dĺžku diváka nenudí. P.S. Pokiaľ si myslíte, že o "Hankovi" viete už naozaj všetko, tak vám hovorím - neviete! Veľkú časť stopáže totiž tvoria autentické zábery z jeho života + rozhovory obsahujúce nemalú radu poriadne tvrdých otázok na telo. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jo, dobrej dokument. Bukowski je bourák, o tom není pochyb a v tomhle dokumentu se to jenom potvrzuje. Potvrzuje všechno, co si o sobě napsal ve svejch knihách. Ale v podstatě se o něm dovíte, že to není takovej mrzout a vůbec ne nepříjemnej člověk, protože působí fakt charismaticky, obzlášť s flaškou v ruce, chch. ()

popelka595 

všechny recenze uživatele

Buka čtu od svých nácti let, kdy jsem jej tajně brala svýmu staršímu bráchovi, a stále se k němu ráda vracím, cituji ho a doporučuji všem, kdož dokáží ocenit spisovatele s duší aneb "svět patří těm, co se neposerou." Nebudu tedy vůbec přehánět, když řeknu, že dokument o Hankovi byl pro mě balzámem na duši.. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Jaká je vaše definice lásky? Láska? To je něco jako...znáte tu ranní mlhu, když se probudíte než vyjde slunce? Trvá jen chvilku a pak se vypaří. Láska je prostě mlha, která se vypaří s prvním zábleskem reality." ...Mohla bych ho poslouchat celé dlouhé hodiny. Dívat se na něj, nahlížet do jeho duše, být zase o krok blíž k jeho osobnosti. Zajímavým momentem tady bylo, když začal vyprávět o svém vztahu k otci. Peklo s velkým P. A on to vše definoval s inteligencí jemu vlastní. To jak vnímal lidi a věci kolem sebe, jak se nebál je rozebrat do hloubky mě k němu dodnes přitahuje. Hned při prvních záběrech na jeho tvář jsem se začala usmívat a pak už si jen vychutnávala vyprávění o ženách, chlastu, lásce, sexu, životě. Bylo to fascinující jako sám Bukowski! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama