Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Gavin (Mathew Horne) je z Essexu a Stacey (Joanna Page) z druhé strany Velké Británie – z Walesu. Půl roku si každý den volají a nyní mají mít první schůzku, na kterou oba berou svého nejlepšího přítele (přítelkyni), kteří si úplně nepadnou do oka. Jak to všechno dopadne? Seriál plný britského humoru a narážek na rozdíly mezi Walesem a Anglií. (Erico)

(více)

Recenze (7)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Gavin a Stacey je takový zastrčený seriálový klenot. James Corden mě jako komik baví a tak nějak náhodou jsem se dostal i k tomuhle sitcomu a jsem za to rád. Je tady sice takový specifický humor, který nabízí v Anglii tolik oblíbenou trapnost a je třeba chvilku si zvykat, ale pokud se vám bude líbit, tak si Gavin & Stacey musíte zamilovat. Nabízí úžasně jiné postavy (Smithy, Nessa nebo Bryn), perfektní hlášky a rozhodně nenudí. Není třeba víc. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

(Ale Tomáši, jak tomuhle můžeš napařit plnou palbu? Vždyť je to příšerná citová ždímačka, Gavin se Stacey zněj napříč druhou sérií jak zaseklej gramofon a navíc se tu chodí spát v dresu Tottenhamu!) Jo, musel jsem svést lítej boj se svym svědomim, abych Gavin & Stacey povýšil na pětihvězdičkovou záležitost. Nicméně stalo se; a vězte, že ta poslední hvězda je známkou jedinečnosti. --- Totiž Gavin & Stacey se nedá pouze sledovat, Gavin & Stacey se žije. I přes svou krátkou životnost tenhle britcom budí dojem rodinný ságy (v tom dobrym slova smyslu), vytváří si (na komediální seriál nikterak běžnou) identitu "svýho diváka" a někoho takovýho potom nechává nenuceně sympatizovat/soucítit s naprosto každym charakterem, z nichž žádnej nepůsobí zbytečně (osobně jsem si třeba přes menší prostor hrozně oblíbil Micka). --- Za to teda přirozeně může taky jeden z nejdokonalejších castingů sitcomovýho nebe. Každej jednotlivej herec jako by se pro danou roli narodil a dýchal pro ni (předevšim Joanna Page je Stacey a Stacey je Joanna Page, to je vidno i z doprovodných rozhovorů apod.), ze všech aktérů sálá na každym kroku nadšení z toho, že jsou součástí projektu, a ne náhodou potom komická složka nejlíp funguje při společných scénách všech protagonistů. Což je pozoruhodný (a oceněníhodný) tim spíš, uvážíte-li, že zápletku všech sérií tvoří problematický splývání dvou tolik rozdílných rodin z odlišných koutů Británie. --- Ve stručnosti řečeno představuje Gavin & Stacey nikoliv třeskutou, ovšem zato příjemnou a konzistentní vztahovku, která svou jemnou ztřeštěností a nekonvenčnim klišébijectvim odráží realitu daleko věrnějc než takový přemoudřelý Coupling. Crackin' ! ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Po Romans Empire je tu hned Gavina Stacey, dalsi sitcom s mladym Mathew Horne-m. Na rozdiel od surealnej posahanosti Romans Empire, Gavina Stacey ma byt realistickejsie vyzerajuca romanca, humorna ale aspon trocha realna. Nie je to Sice How do you want me, ale potesi. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Gavlár, good mounin' ... Opravdu svěží vítr na poli britských seriálů. Štěstí, že dramaturgie BBC přemluvila duo Corden Jonesová k přepsání původně jen 30 minutové povídky do formátu 6-ti dílného seriálu. Ten si pozvolna získával respekt a třetí sérii už pravidelně sledovalo na BBC 1 více než 10 miliónů diváků. Další řady už sice nebudou, ale možná se dostane na druhý speciál. _ Shut it , You Slaagh (aneb resuscitace od Boosh zapustila kořeny i zde). ()

pierre_k 

všechny recenze uživatele

Přestože asi nepatří mezi špičku UK seriálů, jedná se o velice příjemný počin. Do čtyřech hvězdiček mu cosi chybí, nicméně cítím, že ve druhé sérii může ještě překvapit a být lepší. Pro ty, kdo znají čtvrtou řadu Teachers a líbila se jim, bude i tento seriál více než koukatelný. ()

Reklama

Reklama