Reklama

Reklama

Jacko Argyle zemřel ve vězení poté, co byl usvědčen z vraždy nevlastní matky. Dr. Arthur Calgary prokáže, že Jacko byl v době vraždy s ním a byl tedy nevinný. (Viasat)

Recenze (30)

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechtěla jsem spoilovat, ale už to stejně někdo stihnul přede mnou. Vyprávění téhle detektivky je postaveno tak, že každou chvíli je v podezření někdo jiný a všímavější oko si najde motiv opravdu všude, (u skutečného vraha je vodítek taktéž dost a dost), tudíž už není moc velká možnost na konci nějak hodně překvapit. Tady se to podařilo částečně (aspoň u mě), a to pouze velice "zajímavým" a nečekaným vztahem jistých dvou osob. Celkově zajímavá, zcela určitě i nadprůměrná anglická detektivka, ale kvalit takových Poirotů rozhodně nedosahuje. Možná je to způsobeno i výběrem abnormálně nesympatických a někdy i vyloženě divných herců, z nichž mi nevadila snad jedině představitelka samotné slečny Marplové. Jako výplň čtvrtečního večera a zároveň možnost potrápit závity je to ale rozhodně dobrá volba. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušně natočená detektivka, které opět herecky kraluje Geraldine McEwan. Hospodyně v podání Alison Steadman mi ovšem přišla typově špatně obsazená. Zároveň mi připadají příliš zdůrazněná a tudíž podezřelá ta jednotlivá obvinění, která ve filmu padnou. Člověku pak až příliš brzy dojde, kdo je ve skutečnosti vrah a pak si už jen tipuje, zda-li se trefil nebo nikoli. Jinak to ale bylo slušné psycho, zvlášť pasáže s Juliet Stevenson, která místy vypadala, že ráno stejně tak jako tak skočí do jezera nebo pod vlak. Dr Arthur Calgary v podání Philipa Duranta velmi roztomilý... Celkový dolem: 80% Zajímavé komentáře: Agatha, crozet ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi slušně odvedená televizní práce, jako u všech dílů tohoto seriálu. A jen na okraj: pozvat si slečnu Marplovou na rodinné sídlo jako hosta na nastávající svatbě, je přímo nerozumný hazard. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poměrně zdařilé zpracování další z báječných knih Agathy Christie. I Když sl. Marplová by tam vlastně neměla co dělat, tvůrcům se nakonec docela dobře podařilo vložit její osobu do děje. Samozřejmě je tam spousta dalších "vylepšení", které v knize nenajdete, ale na to už si pomalu začínám zvykat... Ze třetí série měla právě tato epizoda nejlepší herecké obsazení: Juliet Stevenson, půvabná Jane Seymour, Alison Steadman, Julian Rhind-Tutt a ostatní. Herecké výkony byly přesvědčivé a až na výjimky se herci do svých rolí hodili. I přes množství postav se dalo v příběhu orientovat, ale odhalit chladnokrevného vraha by se mi bez pomoci uživatelky Aknah zřejmě nepodařilo... ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upozorňuji ty, kteří film neviděl, ať můj comment raději nečtou, neboť je v něm spoiler!!!!!Do komentáře k jednomu ze svých oblíbených filmů (o Horatiu Hornblowerovi) jsem napsala, že mě fascinuje vztah zatraceně přitažlivého mladého muže a stárnoucí ženy...Tak proč mi tady přišel spíše nechutný? Mohlo to být tím, že mladý muž nebyl přitažlivý a zatraceně už vůbec ne. Či tím, že ona měla do krasavice (byť stárnoucí) taky docela daleko... Ale pravděpodobně to bude tím, že v příběhu skloubili motiv ochraňující matky s motivem milující ženy a ten já dohromady nechápu a nemám ráda. Takže proto jen ty tři hvězdy, byť tento díl považuji rozhodně za lepší než např. taková Sittafordská záhada nebo Mrtvola v knihovně. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaskočen velmi kvalitní atmosférou a výměnou podezřelých - byl jsem vždy o krok pozadu:D. Asi nemá smysl neustále opakovat, že je to na velmi dobré úrovni po všech stránkách, tyto 'TV filmy' nemají konkurenci a spousta těch amerických slátanin by se od toho mohli učit. Označuji zatím za jednu z nejlepších Marplových, ale nejhorší je na tom to, že mě zde poprvé štvala samotná Marplová. Byl to hodně složitý případ z pohledu účastníka. Taková starší paní prostě nemůže vydedukovat jak se to všechno odehrálo před dvěma roky. Rozhodně ne tak, jak to bylo podáno ve filmu. ... Vražda kvůli penězům, poprava, svatba, doktor přes zvířata, stopař, adoptované děti. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V originále slečna Marplová není, do tohoto příběhu je ,, nastrčena" ale vůbec to není na škodu. Z příběhu totiž filmaři vykouzlili jeden z mých nejoblíbenějších dílů celé série. ()

July 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrah se sice dá podle svého chování odhalit dlouho předem, ale člověk si stále není úplně jistý a zvažuje bezpočet dalších možností, Agatha mu servíruje stále nová a nová podezření... Další skvělá detektivka podle královny tohoto žánru. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miesto činu je klasicky od sveta odrezané vodou a vrah je vždy prítomný na mieste. Všetci sú podozriví, ja by som asi našiel motív aj dôkaz na každého. No len jeden je vrah a pri klasickom záverečnom posedení pri káve sa to dozvieme. Tento diel premyslenosťou a podaním na Poirota nemá, záverečná reč a odhalenie je na môj vkus príliš bleskové. ()

fruitbueno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na můj vkus je tato Marplová moc utahaná a taková načančaná přesně v místech, kde bych volánky a krucánky a odbočky a jiné cancy nečekala, nechtěla a hlavně: kde nejsou funkční. Největším plusem příběhů ACH je jejich kompaktnost, taková soudržnost a slepenost. Tady se tím trestuhodně plýtvá. Škoda, protože adaptaci dominují skvělé herecké výkony a, jak jinak, bezchybný scénář. ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Filmový přepis detektivek Agathy Christie má své docela limitující, z žánru plynoucí hranice. Nicméně na této epizodě bych pochválil režii - dobře vedla herce a v některých momentech působila až autenticky (dialogy). Jinak Geraldine McEwan rozhodně není pouhou "typickou hereckou představitelkou slečny Marplové." ()

jarvis 

všechny recenze uživatele

Marplová má pro mě osobně jednu velkou nevýhodu- ať už jde o příběh sebelepší, v hlavní představitelce pořád vidím tu příšernou jeptišku z Padlých žen:(. a neodpustím si ještě komentář k zdejším komentářům (teda jednomu): proboha, ženská, používej slovo SPOILER!!! zrovna u detektivky je to opravdu na místě ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je smutné, když o adopci rozhodují peníze, nějací chytrolíni spíše než obětavá láska k dětem. Pak to může mít kolosální následky. Zajímavé herecké obsazení, já mám rád Geraldine McEwan,Jane Seymour a Burn Gormana (úžasný v seriálu BBC Ponurý dům) Dobré, smutné citát : Nic se nevyřeší, dokud se to nevyřeší správně (Joseph Rudyard Kipling) ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Adaptovat klasiku za každou cenu moderně? Zdá se, že u slečny Marplové jsou režiséři posedlí tématem poslední doby - lidskou sexualitou... co naplat, že Agatha rozhodně nepsala o lesbicky orientovaných vražedkyních (epizoda Vražda v knihovně); mám za to, že ani v tomto díle nebyla gerontofilie jejím záměrem... ale autorka míní, doba mění. Škoda. Jinak je totiž Geraldine McEwan vynikající představitelkou slečny Jane. ()

Reklama

Reklama