Reklama

Reklama

Lady Tressilianová pořádá ne moc ochotně večírek ve své vile v Devonu. Slečna Marplová, její stará kamarádka ze školy, je fascinována příběhem o dítěti, které kdysi spáchalo vraždu, ale nikdy je neodsoudili. (Viasat)

Recenze (34)

jasanka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knihu jsem nečetla, takže film hodnotím jako samostatnou záležitost. Pěkné zpracování, dobře vystižená atmosféra. Myslela jsem si, že jsem snad poprvé poznala vraha téměř na začátku. A opět jsem se spletla. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Bol som usadeny k tejto krimi manzelkou.. V povodnej knihe "Nulta hodina" sa ta dotierava babka trajbalka, pani Marplova, vraj vobec nenachadza a cloveku tu dost lezie na nervy, ako velavyznamne od strikovania uhadne na prvy pokus kryci manever krycieho manevru, ktory poplietol nielen policiu, ale i divaka. Napr. z nahodnej zmienky o smradlavej rybe, o ktorej sa zmieni vlastnicka psika, ktory jej nahodou skoci na strikovanie, jej okamzite docvakne, ze vrah siel lanom v noci do okna. No lebo mal lano. A to mal predsa z pristavu. Lebo tam bola tiez mrtva ryba. Lebo ta smrdela ako ten psik. Ktoreho muselo dievca umyt. Nez skocil do strikovania.. Babke to akoze fakt pali, asi z toho strikovania. Furt dakde smejdi a vzdy vie viac, nez fizli - ti su z nej spolu s divakom namraky, ale napokon pochopia, ze trajbalka je jasnovidec, a tak ju zapoja do vysetrovania a i do rozuzlovacieho prednesu, kde sa vrah celkom vynervovany z jej vypravania nervovo zruti a vsetko nasrate prizna. Babka ako krimi-hrdina. Moja stara mama mala v laske taketo krimi smaky, tak tomu davam 2*, ako spomienku na nu. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už z úvodní rozhovoru Miss Marple s Frederickem Treevsem tuhla v žilách krev, částečně rekapituluji : V detektivce to všechno bývá obráceně vždycky to začne vraždou, ikdyž ta vždycky bývá přece na konci všeho. V některých případech jistě … Že v drtivé většině případů se k vraždě schyluje celé roky, příčiny a údalosti svedou jisté lidi na jisté místo a jistou chvíli … všechno směřuje k určitému bodu a najednou to bouchne. Nultá hodina, všechno směřuje, směřuje k Nulté hodině a tam to bouchne. Nultá hodina Náramné Zápletka jako vždy dokonale vystavěná ! ()

Tanmut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předloha patří k mým nejoblíbenějším, ale tady zásadní indícii vynechali (Marplová jde do komory) a nechali si ji až k odhalení. Výborná detektivka, která zcela ztratila původní kouzlo. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řemeslně skvěle odvedené, Saffron Burrows zatraceně pohledná a vůbec, vše je tip ťop. Už si bez těchhle britských detektivek ani neumím představit běžný týden. V TV se vlastně dívám už jen občas na zprávy a na dobré detektivky (Poirot, Murplová, Vraždy v Midsomeru, Vraždy v Oxfordu). ()

hany83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoli v knižní předloze slečna Marplová nevystupuje, podařilo se tvůrcům poměrně nenásilným způsobem ji do příběhu naroubovat. Nultá hodina patří mezi mé nejoblíbenější Agathiny knihy,takže stoprocentně spokojená ani být nemůžu:) Jako staré "konzervě" mně prostě chybí v příběhu inspektor Battle,vše kolem Anguse a "takovéhle věci jsou na nás seslány, aby nás zkoušely...nevím,jaký jiný smysl by měly..." Nicméně alespoň jsem pro jednou docela slušně spokojená s hereckými představiteli (kromě slečny Marplové:)), ovšem koho napadlo nechat dabovat Grega Wise Václavem Rašilovem, to by mě zajímalo:( A co nechápu, je proč se oproti knize v příběhu pana Trevese mluví o hochovi, tím se značně zužují podezřelí. ()

Leník 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knižní předlohu neznám, ale pro mě jedno ze slabších děl. Zápletka poněkud přitažená za vlasy a překombinovaná, zároveň příběh postrádal napětí a připadal mi tak nějak odfláknutý. Navíc mi žádná postava nebyla příliš sympatická, snad s výjimkou lady Camilly vyhulující v posteli doutníčky... ()

unclejack 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Idylické prostredie anglického prímorského letoviska naruší vražda... Páči sa mi obsadenie , Marplová bola do príbehu zaradená nevtieravo , prekrásna krajina a príjemná atmosféra. Keby bolo takých spracovaní Agathy Christie viac , neurazil by som sa. ()

Sebi236 

všechny recenze uživatele

Docela vydařená epizoda. Sympatičtí herci a i hudba. Příběh je sám o sobě skvělý. Vrah samozřejmě nepředvídatelný. Četl jsem knihu a změny mi tak výrazné nepřišly, někdo tu psal, že jsou stejně hrozné, jako u Sittafordské záhady, což mi nepřijde, chybí tu maximálně tak jedna postava. Celá ta čtvrtá série je hodně vydařená. ()

sarah.cs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně povedený díl, jednu dobu jsem zívala, že je to nuda, protože jsem vraha odhalila velice brzy, pak mi spadla brada, protože ona osoba jím nebyla a já musela tiše smeknout nad tím, jak i můj důmyslně "odhalený" vrah vrahem nebyl... :D ()

Reklama

Reklama