Reklama

Reklama

Slečna Marpleová opět navštíví atraktivní hotel Bertram uprostřed Londýna, ale po vraždě jedné ze služebných zjistí, že skrytá pravda je temnější, než si myslela. (Viasat)

Recenze (34)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hneď od začiatku je divák vtiahnutý do atmosféry luxusného hotela, kamera pláva pomedzi stoly, kochá sa prepracovaným interiérom, drahými obrazmi a výhradne v tomto hoteli sa odohrá aj celý príbeh. Tentokrát ho budú riešiť až tri bystré mozgy, ak zarátame aj ten policajtský. Zápletiek a zločinov je viac a príbeh je prehnane prekombinovaný, presne tak, ako to mám rád. Riešenie nie je spočiatku žiadne a nakoniec ich je dokonca viac, ale správne pozná jedine slečna Marpleová. Pritom divák má už v priebehu filmu dostatok očividných pomôcok, ktorých by sa mohol chytiť. ()

liberita 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pôsobenie slečny Marplovej v Bertrame zatiaľ nemôžem porovnávať s knižnou predlohou, preto budem film hodnotiť nezávisle od nej. V tejto časti hodnotím pozitívne predovšetkým elegantnú a dobovú atmosféru v Bertrame, spoluprácu slečny Marplovej s Jane stvárnenou sympatickou Margaret McCucheon, ale aj pasáž o prenasledovaní nacistov. Dej je o niečo širší (od "klasických" vrážd cez krádeže šperkov a obrazov, anonymné listy a osoby s druhou identitou) a zahŕňa viac významnejším postáv, než ako je u Agathy zvykom, ale nemyslím si, že by to celkovému dojmu akokoľvek uškodilo. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi povedený díl, asi ten nejlepší a nejsložitější ze třetí série. Je vidět, že i když je to TV film, tak se na ničem nešetřilo a spoléhalo se, že se to vyplatí...a taky že ano. Vyskytuje se zde mnoho detailů, které se během jednoho shlédnutí nedají všechny postřehnout a proto si snad každý na konci řekne: tohle si musím někdy pustit ještě jednou... Zápletka je tak zamotaná, že se musela zapotit i samotná sl. Marplová. Známí a dobře hrající herci jako Polly Walker, Martine McCutcheon a Francesca Annis si své role vyloženě užívají. A Geraldine McEwan se po 12 dílech loučí se sl. Marplovou velmi uspokojivě a svým celkovým postojem a uchopením postavy sl. Marplové určitě zasáhla mnoho diváků a tvůrci budou jen těžko hledat herečku, která by této postavě vtiskla tolik života a energie jako G. McEwan. Velkou zásluhu na tom má i Ivanka Devátá, která se svým hlasovým fondem kouzlila nejlépe jak dovedla. Nejnovější sl. Marplová - Julia McKenzie sice není špatná, ale své předchůdkyni se tedy nevyrovnala, na mě působí dost chladně a nevýrazně. Co dodat, Hotel Bertram mě jako celek nadchnul a potěšil a nemám co vytýkat. Kéž by u nás taky někdo natočil film v takové kvalitě, v jaké se točí TV filmy v Británii. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Domnívám se, že tohle je snad ten nejpřekombinovanější příběh slečny Marplové, který jsem dosud viděla. Jak už píše ve svém komentáři akisha, snad na každého se něco našlo a každý v něčem jel. Ale mělo to spád a romantická vsuvka se mi zamlouvala rovněž. No a vizuálně to vypadalo dobře taky, bylo to takové kostýmně-umělecké drama... Tak se to v mém hodnocení zase pohybuje mezi třemi až čtyřmi hvězdičkami. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně slabší díl s překombinovanou a jen těžko uvěřitelnou zápletkou. Tím pádem zbude jen málo prostoru na vykreslení postav. O některých ani na konci nevíme vlastně nic, jen to, čeho se dopustili. EDIT: Druhé zhlédnutí bylo o dost lepší. Díl je natočen velmi svěže s množstvím barev, hodně střihy, nájezdy kamery a vůbec podstatně moderněji, což koresponduje s pozdějším časovým rámcem děje po 2. sv. válce. To není špatně, ale mám raději klidné staromilštější díly. Překombinovanost je ovšem značná, motivace k vraždění pochybná a, jak jsem již psal po prvním shlédnutí, vykreslení postav poměrně slabé, nemohu jít s hodnocením výše. Hodně dobré 3 stračeny. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle detektivní knihy "V hotelu Beltram" od Agathy Christie. (Terva)

Reklama

Reklama