Reklama

Reklama

Slečna Marpleová řeší svůj doposud nejzapeklitější případ, když dostane od přítele, zesnulého pana Rafiela, instrukce, aby prošetřila případný zločin, ale sama neví, o jaký zločin jde. (Viasat)

Recenze (41)

Sairina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vedle skvělé Geraldine McEwan se tentokrát objevuje můj oblíbený herec Richard E. Grant v roli Raymonda Westa, který výborně doplňuje místo "Dr. Watsona". Zajímavý propletence různých lidí, kteří spolu cestují na záhadný výlet vás zaujme. Podezřelí jsou všichni, kromě slečny Marplové, jejího synovce a detektiva. Jen konečné rozuzlení mi připadalo pro jednoho jedince velice smutné. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlověstná atmosféra z románu je ta tam a stejně vzal za své i původní děj. Sice je to škoda, ale zase jsem rád, že jsem shlédl něco jiného než otrocký přepis. Toto zpracování mělo něco do sebe, i když ten konec byl nějak moc překombinovaný, i když do jisté míry emotivní, jak se dá od nových zpracování A. Christie očekávat. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Typicky zauzlený dej alá A. Christie, no v tomto prípade obohatený o retrospektívne zábery z minulosti a o ich umné prelínanie s prítomnosťou. Dejová linka tak ešte viac nabrala čo to z mysterióznej atmosféry. Len škoda, že vraha bolo celkom netypicky možné odhaliť už veľmi skoro a tiež tie veci okolo vojnového veterána boli viac menej jasné už od samotného začiatku, čo bolo celkom na škodu. Neostávalo nič iné, iba vyčkávať, či je moja teória správna... no a bola. I tak slušný nadpriemer. 80/100 ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle dílko mi dlouho unikalo, řadím je mezi ty nejlepší marplovky, protože "staré hříchy vrhají dlouhé stíny" (Agathino oblíbené rčení) a taky pro to tajemno. Stejně jako slečna Marplová se divím, že ji Rafiel pojmenoval jako Nemesis, bohyni odplaty, tu si představuji poněkud jinak. Každého vraha asi překvapilo, že jej odhalila stará panna, která si v koutku pletla jakousi šálu a zdálo se, že největší soustředění věnuje barvě klubíček. V tomto příběhu se mi velice líbil výběr herců, obzvlášť mě potěšila Ruth Wilson v roli průvodkyně a Richard E. Grant jako zhýralý synovec- spisovatel. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, ano, ano !!! Jane ….nejdřiv se musíš stát znovu tou bohyní odplaty a spravedlivého hněvu. Ještě jednou být Nemesis. Slečna Marple a synovec Raymond West ("Červený bedrník" Richard E. Grant) na zájezdu s deseti zdánlivě nepropojenými lidskými osudy vedoucímu k nevyřešenému případu mladé ženy VERITY. Mráz po zádech LET JUSTICE ROLL DOWN LIKE WATERS, AND RIGHTEOUSNESS LIKE AN EVERLASTING STREAM Člověk nechová psa, aby štěkal sám ! ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama