Reklama

Reklama

Slečna Marpleová řeší svůj doposud nejzapeklitější případ, když dostane od přítele, zesnulého pana Rafiela, instrukce, aby prošetřila případný zločin, ale sama neví, o jaký zločin jde. (Viasat)

Recenze (41)

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel toto zpracování mě vůbec nenadchlo. Pamatuju si, že tempo v knižní předloze bylo také trošku pomalejší, ale o nudě nemohlo být řeči. Věřil jsem, že se tu tajuplnou atmosféru podaří přenést i do filmu. Tentokrát to však nějak nevyšlo a zdálo se mi to všechno trochu přitažené za vlasy. Herci, mimo samotné a jako vždy vynikající Geraldiny McEwan, na mě působili apaticky a většinou se mi ve svých rolích moc nezamlouvali, žádný výjimečný výkon k vidění není. V případě Nemesis se odchýlení od předlohy geniální Agathy moc nevyplatilo. Výprava je sice ucházející, ale v knížce je úplně jiná a byl jsem zvědavý jak si s tím tvůrci poradí...inu moc dobře ne, místo historických domů a zahrad - laciná náhražka. Ze třetí série se mi tento díl zatím jeví jako nejméně povedený...Na druhou stranu je to ale v porovnání s jinými TV filmy pořád velmi dobré, kameře, hudbě a kostýmům není co vytknout. A ještě jedna malá poznámka k dabingu paní Brožové: už nikdy více!...60% P.S. Verze s Joan Hickson je nesrovnatelně lepší. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlověstná atmosféra z románu je ta tam a stejně vzal za své i původní děj. Sice je to škoda, ale zase jsem rád, že jsem shlédl něco jiného než otrocký přepis. Toto zpracování mělo něco do sebe, i když ten konec byl nějak moc překombinovaný, i když do jisté míry emotivní, jak se dá od nových zpracování A. Christie očekávat. ()

Reklama

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zřejmě první slečna Marplová, k níž nemám výhrady. I když byla zase složitá jako žebřík. Ale kdyby nebyla, nebyla by to slečna M. nebo tady vlastně N. :-)) K napětí a tajemnu se přidalo i něco (málo) humoru, zatraceně hezký mladý muž (ještě navíc z pro Brity neoblíbeného národa, a o to víc se samozřejmě líbil mně). No prostě pro mě zatím z celé řady detektivek o staré a chytré slečně ten nejlepší díl. (Malý spoiler: Co asi přimělo starého pána s gramofonem, aby po své smrti tuto šarádu zinscenoval, když za života se k ničemu neměl, ač byl o to žádán? Nebo snad ano a domákl se všeho daleko dříve a proto...???) Opětovné vidění květen 2019: Dan Stevens je tam ještě hezčí (a lepší než v Panství Downtown) a příběh povedenější než v knize. Stále nejlepší díl Slečny Marplové, i když poslední série (v níž již bohužel nemohla hrát Geraldine, taky byla bez chyb). ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předlohu jsem zatím nečetla. Stejně na mě zpracování působilo podivným dojmem a atmosférou. Možná i knižní předloha je slabší, ale tohle bylo opravdu vyloženě poprvé, co jsem vraha znala už od třetiny filmu. Potěšil mě synovec Raymond, ale zbytek obsazení mi přišel zvláštní, možná to bylo i celkem nevhodným dabingem. (Řidička autobusu....) Konečné rozřešení působí spíše nechtěně komicky. Tak předvídatelnou Marplovou jsem opravdu hodně dlouho neviděla a je to pro mě celkem zklamání. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle dílko mi dlouho unikalo, řadím je mezi ty nejlepší marplovky, protože "staré hříchy vrhají dlouhé stíny" (Agathino oblíbené rčení) a taky pro to tajemno. Stejně jako slečna Marplová se divím, že ji Rafiel pojmenoval jako Nemesis, bohyni odplaty, tu si představuji poněkud jinak. Každého vraha asi překvapilo, že jej odhalila stará panna, která si v koutku pletla jakousi šálu a zdálo se, že největší soustředění věnuje barvě klubíček. V tomto příběhu se mi velice líbil výběr herců, obzvlášť mě potěšila Ruth Wilson v roli průvodkyně a Richard E. Grant jako zhýralý synovec- spisovatel. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama