Reklama

Reklama

Rozhovory s mým zahradníkem

  • Francie Dialogue avec mon jardinier (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Komediálny príbeh o priateľstve medzi dvomi celkom odlišnými mužmi... Úspešný maliar opúšťa Paríž a vracia sa do rodnej dediny v strednom Francúzsku. Dom, ktorý zdedil po rodičoch, obklopuje pozemok, na ktorého obrábanie nemá ani talent ani chuť, podá teda inzerát, v ktorom hľadá záhradníka. Na jeho veľké prekvapenie sa mu ozve dávny kamarát zo základnej školy. Jeho celkom odlišná životná skúsenosť a ňou ovplyvnený pohľad na svet otvára mužovi z veľkomesta úplne nové životné obzory... (RTVS)

(více)

Recenze (86)

nonick1 

všechny recenze uživatele

Není mnoho důvodů, proč by měla být tato šablonovitá filmová konverzačka, plná rádoby životních mouder venkovského zahradníka, v červených číslech – snad malebnost provensálské krajiny, tak inspirativní pro pařížského umělce? Ale komedie? To ani náhodou. Existuje skvělý film o kamarádském vztahu stárnoucího malíře a jeho přítele, ale to člověk musí do Buenos Aires, ne do Paříže. ()

Richie24 

všechny recenze uživatele

Jasně. Možná se v „Rozhovorech“ až moc tlačí na pilu ve smyslu mezi moudrým a přízemním, duchovním a materiálním, dobrým a zlým. Přesto není od věci si, kor v dnešní době, „návrat ke kořenům člověčenství“ připomenout, na chvíli se zastavit a jen tak být. Ryzí 4 ****. ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

Dva dávní přátelé ze základní školy, dva rozdílné pohledy na svět. Jeden nenápadný francouzský film, který svým přístupem rozsvítí na několik příštích týdnů můj život. Bravo! ()

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Živé, úprimne a krásne. Film utlmuje akékoľvek bolesti na tele i duši. Takéto žánre by som pozeral aj sedem hodín vkuse... ()

llydeb 

všechny recenze uživatele

Skvělá úvodní scéna s petardou na dortu, která vtáhne do děje. Pak to jde trochu z kopce, nejen s hlavním hrdinou, ale také s pozorností diváka. Typický francouzský film: sociálno&intelektuálno. ()

mikhail 

všechny recenze uživatele

Je len málo filmov, ktoré Vám v prvej polovici privodia veľa úsmevov na tvári, aby Vám v druhej polovici vtisli slzy dojatia do očí. Toto je jeden z nich. Vrelo odporúčam. ()

Nalimator 

všechny recenze uživatele

Takovy prijemny filmik, občas nějaké to životní moudro, ale docela pomale. Takkvy klasicky stret 2 svetu- bohateho cleveka z mesta a chudeho venkovana. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Proč jsem si myslel, že film z 2007 roku blížící se k osmdesátce na mně udělá dojem? Neudělal. Poslouchat slabé dialogy je utrpením. Šustí papírem, jsou plné banalit a klišé, tisíc krát otřepaných životních pravd a polopravd (nebo frází?), které všichni známe, a to poslední, co chceme je, slyšet je ve filmu. Tak povrchní scénář by ještě v osmdesátých letech ve Francii nevznikl. Když už nelze dojmout kvalitou filmu, tak tam přidáme aspoň Mozarta, ten nikdy nezklame. Typický produkt současného kina, snažící se o vážnější téma, ale sdělení je na úrovni schematického vrávorání, a proto je impotentní. Smiř se s tím, diváku, lepší už to nebude. V rámci žánru za 3. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Příjemný film o běžném životě, jeho radostech i strastech. Natočeno a zahráno velice slušně, není důvod dát méně než 4 hvězdičky. 83%. ()

DR.SZ 

všechny recenze uživatele

Zábavná tragikomedie, která ukazuje vtipnými dialogy smutnou pravdu. Scénář a herecké výkony dvou hlavních herců jsou nezapomenutelnými. Co mně ale vadilo je útlost a sázka právě jen na onu atmosféru. Jinak vesleý líbivý snímek potěší každého, komu je úzko a i přes téměř žádné problémy (ani počáteční jako u skvělých Nedotknutelných) jsem byl po dokoukání šťasten. Ryzí komedie má být jednoduchá, nevinná, vkusná a zábavná. Tak to bylo i zde. 83% ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

moc pěkný film. O setkání dvou mužů, kteří se spolu kamarádili jako malí kluci. Pak je osud rozdělil a oni se opět potkávají už jako stárnoucí muži. Jak napovídá už název, film se většinu času odehrává jako rozhovor těchto dvou přátel. Jsou tu sice momenty, kdy zajímavost dialogu není až tak vysoká, ale většina času, strávená s tímto filmem, je velmi příjemná, Citlivý, lidský snímek, který dokáže potěšit. Jako komedii jsem to sice moc nevnímal, ale to vůbec nevadí ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka s přesahem. Vcelku fungující kamarádská chemie Auteuila a Darroussina doplňená o venkov vs. město, návratu ke kořenům a finální otázku. ()

frenkie 

všechny recenze uživatele

Psát komentář k tomuto filmu by znamenalo jen opakovat to, co je zde tolikrát řečeno. Milý, zábavný, dojemný, malý film s výbornou ústřední dvojkou herců. Doporučuji sledovat s lahvinkou francouzkého vína. :-) ()

Reklama

Reklama