Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní přepis stejnojmenné povídky Karla Čapka se odehrává v období po první světové válce. Kapitán Bendl (J. Klem) navštíví policejního radu (Z. Řehoř) s problémem. Dostal za úkol vyšetřit autora anonymů údajně šifrovaných vyzvědačských zpráv. Rada ale tyto anonymy nepovažuje za závažnou věc, narozdíl od Bendlova nadřízeného, plukovníka (V. Krška). Plukovníkův nastávající zeť kapitán Bendl má starosti. Nejen že se ještě nechce ženit, ale ještě má řešit tyto hloupé anonymy. Bendl v baru podlehne flirtu půvabné komtesy Ester (M. Málková) a zjistí, že anonymy psala ona… (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Režijně podprůměrné, herecky nepřesvědčivé, po stránce scénáristické je to úplná tragédie. Co jiného ale očekávat od lidí, kteří nikdy nerozuměli jak geniálnímu Čapkovi, tak především kráse první republiky. Výjimku tvoří pouze Jiří Kodet, který se v uniformě a s monoklem pohyboval se samozřejmou jistotou. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Noblesní a svůdná Málková, ani nemusí promluvit a je centrem pozornosti. Povídka to je ovšem slabší. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Malkova tak jak ji chceme videt, ostatni jen takova omacka kolem. neprilis zabavna komedie. Ale je to kratke, coz je plus. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama