Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Začínají prázdniny a sedmičlenná parta teenagerů vyráží na pařbu do osamělá chatky. Je mezi nimi i hororový nadšenec Mike, který např. ví, že není dobrý nápad chodit na noční procházky pouze s baterkou nebo přebývat na místě, kde někdo zemřel za záhadných okolností. A v okolí opravdu něco je a evidentně to nehodlá nechat nikoho naživu, s čímž se musí Mike (a ostatní) díky svým znalostem hororového žánru náležitě vypořádat. (Tuxedo)

(více)

Recenze (16)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Výrazným pozitivem rozhodně je, že tvůrci přesně věděli, co se divákům na slasherech a podobných hororech líbí a taky to velkou měrou přenesli do filmu. Ve filmu se tak téměř neustále prohání potencionální oběť/slečna nahoře bez a neustále je slyšet osmdesátková hudba, která příjemně nalaďuje ticho před bouří. Na druhou stranu filmu dost ubližuje amatérský původ, takže v mnohých scénách vidíme špatně zakryté scény, v nichž by měl být nějaký trik (např. skok oknem apod.) a samotné monstrum také není moc děsivé. Je to situované do lehké parodie, což podporuje i postava hororového znalce Mika, jehož hlášky se ale velmi rychle okoukají. Nic nezkazíte, když si film seženete, ale z podobného ranku se mnohem více pobavíte u raných děl Sama Raimiho a Petera Jacksona, tady se výsledek dostavil jen z poloviny. 7/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tahle scifi-hororová komedie se vážně povedla a to i přes nepříliš zdařilé a hlavně levné triky. Právě ty však dodali filmu svůj nezaměnitelný půvab a společně se svým humorným pojetím, kdy si tohle béčko na nic nehraje, si mne tvůrci získali. Mám rád, když si ze svého díla dokáže scénárista a režisér v jedné osobě udělat srandu a jejich prvotním úmyslem je diváka především pobavit. Když se k tomu navíc přidá i několik „působivých“ mord scén, mávnu rukou i nad nedostatky, které se tu objevili. Samozřejmě nesmí chybět ani trocha té vkusné erotiky (no a především pohledné herečky) prominu i směšně vypadající monstrum a jeho laserovou show. V neposlední řadě nesmím opomenout ani několik trefných hlášek, kterých je tu dostatek. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Dosť amatérske, ale pobavilo. Gumený kríženec žaby a krokodíla s chápadlami asi nevydesí, ale pri niektorých scénkach sa nedalo nezasmiať. Je to také typické, mierne erotické béčko, páčila sa mi paródia na Indiana Jonesa a vtipná scénka v závere. Hudba bola kvalitná, prostredie tiež pekné, navyše v tom hrajú sympatické herečky. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V podstatě strašná hovadinka, ale docela zábavná. Tahle nízkorozpočtová sci-fi komedie si utahuje z hororových pravidel všech vyvražďovaček, a to hlavně skrz zdejšího hrdiny - filmovýho maniaka. Ten komentuje většinu špatných rozhodnutí svých kamarádů ("nelézt v noci do lesa s baterkou, nekoupat se v rybníku"), protože správně tuší, že v okolí se pohybuje mutantní mimozemšťan. Jeho podoba sice může vyvolat výbuch smíchu, ale tenhle defekt se snaží kompenzovat svou vytrvalostí uhnat svou oběť a rozežrat jí ksicht. Navíc nějakej ten sex, kozičky a demoliční finále. Malý, sympatický béčko. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Docela vtipná parodie na lesní slashery s emzáckým motivem, která si sympaticky na nic nehraje a snaží se diváka především pobavit. To se jí docela daří, byť zpočátku se to malinko vleče a veškerou zábavu obstarávají náctileté nahotinky (ne že bych si stěžoval :-)). Jakmile se na světlo světa dostaneme zelená žaboidní potvora neznámého původu, je o zábavu teprve postaráno. Souboj party teenagerů s touhle bestií je místy opravdu vtipný a především Mike má sarkastických hlášek na rozdávání. Rozesmála mě velmi vtipná pointa, která podtrhla úsměvný tón celého filmu. Tenhle film zkrátka jako relax funguje báječně a určitě se na něj někdy ještě jednou mrknu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Scény z domu sa natáčali v troch rôznych domoch. (beso74)
  • Režisér Rolfe Kanefsky si zahral vo filme cameo – postavu kráčajúceho študenta na internáte. (beso74)
  • V úvodnej scéne vo videopožičovni je možné v televízii vidieť režisérov krátky film Just Listen (1988). (beso74)

Reklama

Reklama