Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá Stáňa (K. Pollertová) se vypravila do hájovny Kopidlanských (J. Vala, M. Hynková a T. Juřička) pro vajíčka. Tam ale nedorazila a domů se nevrátila. Je zahájeno pátrání, které však končí tragicky. Holčička je nalezena v lese zavražděná a její pes Hektor, který ji doprovázel, je postřelený. Zločin uvede do pohybu rozsáhlou pátrací akci, kterou vede kapitán Vízek (L. Munzar). Čas pracuje pro vraha, na straně kriminalistů stojí dlouholetá zkušenost a znalost místních poměrů… (Česká televize)

(více)

Recenze (73)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Napínavý příběh? Pchá, jen normalizační blud o vyšetřujících příslušnících SNB, kde napětí je budováno obzvlášť podivnou hudbou a ostrým nájezdem kamery na detail obličeje Luďka Munzara... Všem tam ta uniforma náramně slušela (hlavně Jiřímu Štěpničkovi). Poctivá práce pana režiséra Sokolovského...čest jeho práci! :-( ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Evžen Sokolovský byl opravdu bizarní tvůrce. Když zrovna netočil perly typu Chlapci a chlapi nebo Okres na severu, tak si střihnul takovouhle televizní mini-detektivku. Oficiální text distributora vypadá docela slibně, herecký obsazení taky neni nejhorší a výsledek stojí za hovno. Je to akorát samý soudruhování, dramatický chvíle vypadaj spíš komicky a hraje do toho nějaká šílená hudba. 35% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět téhle kriminálky totálně zazdila nezajímavá režie. Herci naštěstí dělali co mohli, a tak jsem alespoň vydržel do (nepřekvapivého) konce, ačkoliv druhá polovina byla opravdu úmorně nudná. Mimochodem netuším, kdo byla či je Marta Jiráčková, která skládala hudbu, ale její pokus o kopírování Zdeňka Lišky dopadl nešťastně. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak největší úchyl je režisér kterej (Spoiler) připraví osmiletý holce obzvlášť krutou smrt znásilnění a zavraždění úchylným shnilým dědkem. Ano vrahem v tomto případě není zahradník, ale pytlák! Pytlák je sadista a když zrovna neklade oka na pytlácké stezce tak przní a vraždí červený karkulky! A sakra teď jsem vykecal celou pointu, no co už tak ten koment nečtěte. Jinak průměrná detektivka, která neoslní ani neurazí. Munzar je držák jako vždy a jeho výkon je na filmu to nejlepší. Pointa trochu předvídatelná, ale ušlo to.55% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Přehrávané... nicméně poměrně atmosférická česká krimi. Vrah kombinoval až překombinoval a ta stopáž s "trampy" je mimořádně trapná, inu socialismus.. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když čtete u režie jméno Evžen Sokolovský, máte garantovanou pořádnou porci zábavy. Tedy pokud ovšem máte odvahu a sestoupíte do zapáchajících, smrdutých a stojatých normalizačních vod. Tehdá ovšem soudruzi zcela jitě nepočítali s tím, že di divák tuhle detektivku pustí v rámci guilty pleasure. Nikdo úplně normální, nebo z přirozených pohnutek by totiž do tohohle dobrovolně nemohl jít. Munzar v roli pražského kriminalisty přivolaného kamsi do zapadákova k vraždě si asi neuvědomil, že není na divadle a tak jeho dramatický projev ostře kontrastuje se scénáristickou bídou a textem. A to tak až je to blbé. Dalším bodrým příslušníkem VB je Jiří Štěpnička, u kterého se (znaje osudy jeho komunisty perzekuované rodiny) nikdy nepřestanu nad těmito rolemi podivovat. Přiznávám, že deviantní zvrhlík a vrah byla nakonec postava od níž bych to nečekal. Spíše jsem to typoval na ty proradné trampy, co hulákají v lese a vykrádají sámošky ) ano tehdy režimu tento druh lidí vyznávající svobodu, co nešel nijak organizovat a myslel si o nesvobodě a diktatuře své, hodně ležel v žaludku). Celkově je to dost hrůzostrašná normalizační záležitost, která funguje jen jako otisk doby a její tehdejší televizní zábavy. Dávám za jednu učkrcenou lišku. * ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Najdou se tam i roztomilé prvky, například, když zraněného psa nenajde pes jdoucí po stopě, ale policista, který pár kroků za ním jen tak šátrá listím. Pointa sama patří do kategorie blbá a překombinovaná. Jenže to všechno vynahradí parta výborných českých herců, kteří v počtu nemalém dělají, co mohou, aby té ptákovině dali alespoň trochu glanc. A celkem se jim to daří. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Socialisticky orientovaný Poirot. Poctivá tv kriminálka ze zašlých časů dostává přednost před současným trendem mechanického vršení povrchních tv krimi historek. Tehdejší cenzuře unikl hrůzný čin ze stažených kalhot pedofila, nicméně soudružská cenzurní komise toho času do éteru pustila i šokující mrtvé stopařky a zase byl u toho herec Zdeněk Martínek. V tomto případě je hlavní a jedinou obětí v mechu a kapradí pohlavně zneužitá osmiletá dívenka a objasnit tento hrůzný čin přijíždí kovaný pražský kriminalista Luděk Munzar. Okruh podezřelých je zúžený na čundráka (Rostislav Kuba), starého pytláka (Ota Sklenčka) a duševně postiženého mladíka (Tomáš Juřička). Vedení strany se rozhodlo, že jednoho z herců a zároveň podezřelých, který byl straníkem, uvede do nepěkného světla a udělá z něj skandálního vraha. Jak řekli, tak udělali. Munzar a jeho tým příliš indícií nemá, přesto se v jeho pátrání objeví drobnost, za života totiž zavražděná holčička svému tátovi (Jiří Zahajský) vyprávěla fantazijní báchorku o sovím hnízdě, která je klíčem k odemčení celého případu. Bizarnosti se vrší, horečnaté teplo záhy střídá podzimní atmosféra lesa a hájenky, důmyslně ukrytá mladíkova flinta vydá své svědectví a Munzar si v závěrečném odhalení vraha sezve všechny důležité přítomné do místnosti a bezpečně identifikuje komunistického maniaka. Jaká to úleva, že v příštích dnech se už po hvozdech nebudou nezletilé holčičky bát jít (s vlčákem) na procházku. Není známo, jak moc řval Evžen Sokolovský po hercích, že mu zkazili záběr a neumějí text. Rovněž není známo, zda byl scenárista Filip Urban potrestán za užití příjmení Hokeš, které poměrně značně evokovalo příjmení tehdejšího nechvalně proslulého politika. Ovšem ta užitá, usuzuji převážně nevědomá bizarnost, tvůrčí neotřelost, kvalitní herecké obsazení a v neposlední řadě i určitá odvaha přijít s něčím malinko šokujícím v normalizačních poměrech tehdejší doby, to ze mě vyrazilo příslušné solidní hodnocení. 7/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem mohl vidět dobré české herce. Ještě ta kamera ušla. Ale lidičky, ten příběh byl neskutečně pitomý. MOŽNÝ SPOILER. Když už odhalíme efektně vraha, ne že by nám také někdo vysvětlil, proč to udělal, když se zdá, že celý život s tím neměl problém, ani ho holčičky nezajímaly. PROČ by něco takového dělal?! Nebo detektiv moudře poznamená, že když nemohli s případem pohnout, vrah by je nasměroval. Jenže ten, kdo policajty ke skrýši nasměřoval, byl otec zavražděné holčičky! Ale ten vrah není, nebojte. Prostě je to celé na efekt, vraha si autor příběhu vytáhl z klobouku, a podle toho to celé vypadá. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na televizní kriminálku vcelku snesitelná podívaná. Příběh samotný sice není žádné „terno“, ale slušné herecké výkony tomu přece jenom dodali nějakou tu kvalitu. Byla celkem škoda, že to vyšetřování mělo poněkud vlažnější tempo, ale tak na zabití jedné hodiny, se to dá překousnout. Atmosféra byla jakžtakž v pohodě a nejvíc pobavil drzý tramp při výslechu… ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku se mluví o ráchání v rybníce a že venku je hrozný vedro. Všichni ovšem mají na sobě až třívrstvé oblečení, nemluvě o tom, že mrtvola byla zakrytá chrastícím říjnovým listím. Takže jsem si říkal, aha, tady bude něco špatně. Nakonec úplně špatně to všechno nebylo. Jenže jeden slušnej zvrat je na takovej příběh málo. Navíc, není to první televizní inscenace, ve který jsem viděl závěrečnou rekonstrukci takříkajíc po poirotovsku. Jenže, přátelé, dobrý detektivky o mnoha slovech a málo činech uměla jenom Agatha Christie. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Mě přišlo, že to bylo mnohem delší, než je uváděná stopáž. Asi to bylo tím, že tady není nic napínavého nebo něco zamotaného. Dokonce tu chtěli odvézt pozornost na něhoko jiného. Ale udělali to až příliš okatě, takže muselo být hned jasné, že ten to být nemůže. Námět byl dobrý a herecké obsazení taky. Škoda jen, že tomu chybělo více šťávy. Mohlo to být mnohem zajímavější. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Televizní inscenace o brutální vraždě malého děvčete, kterou vyšetřuje kapitán v podání Luďka Munzara. Podezřelých je hodně, napětí houstne. Atmosféru umocňuje krásné podzimní protředí lesa, ve kterém se z velké části snímek odehrává. Hudba Marty Jiráčkové mě hodně připomínala alkoholickou léčebnu v Tažných ptácích (ta křídlovka hlavně) a dobré byly i různé chorály nebo jiné chaotické zvuky/ruchy. Škoda, že tento její počin byl její jediný. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Mne to zoufale nebavilo. Stihla jsem při tom sto a jednu věc, což je neklamné znamení nebetyčné nudy, kde neupoutá ani jediný prvek, ani herci, ani námět, ani zpracování, nedej bože ta příšerná hudba, která to tam rozehrávala. Grrr!!! Musím si spravit chuť, nebo zůstanu otrávená na celý zbytek večera. A to se mi opravdu moc nechce. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Ačkoli to chvíli na začátku vypadalo na upravenou červenou karkulku a pak na soudružskou zkazku o potrestání závadových živlů, vyklubala se z toho snesitelná detektivka průměrného ražení. Již tu někdo zmínil hudbu a právě za ni přidávám ještě jednu ☆ ()

Reklama

Reklama