Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá Stáňa (K. Pollertová) se vypravila do hájovny Kopidlanských (J. Vala, M. Hynková a T. Juřička) pro vajíčka. Tam ale nedorazila a domů se nevrátila. Je zahájeno pátrání, které však končí tragicky. Holčička je nalezena v lese zavražděná a její pes Hektor, který ji doprovázel, je postřelený. Zločin uvede do pohybu rozsáhlou pátrací akci, kterou vede kapitán Vízek (L. Munzar). Čas pracuje pro vraha, na straně kriminalistů stojí dlouholetá zkušenost a znalost místních poměrů… (Česká televize)

(více)

Recenze (73)

mosem 

všechny recenze uživatele

dvě hvězdy, a to jen díky hereckému obsazení. I když, kromě Luďka Munzara který si držel zlatý standard, ostatní předváděli více či méně lepší amatérské výkony. Směřování k domnělému pachateli bylo tak návodné, že bylo jasné, že to musí dopadnout jinak. Ani socialistická detektivka nemohla být tak blbě vystavěná, jak se snažila ukazovat od počátku. Na výpravě byly nejhezčí uniformy policajtů, a model Červená Karkulka na začátku. Kulisy byly podprůměrné. S odstupem času za shlédnutí stojí snad jen proto, aby člověk viděl, nač jsme se před 40 lety dívali. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem mohl vidět dobré české herce. Ještě ta kamera ušla. Ale lidičky, ten příběh byl neskutečně pitomý. MOŽNÝ SPOILER. Když už odhalíme efektně vraha, ne že by nám také někdo vysvětlil, proč to udělal, když se zdá, že celý život s tím neměl problém, ani ho holčičky nezajímaly. PROČ by něco takového dělal?! Nebo detektiv moudře poznamená, že když nemohli s případem pohnout, vrah by je nasměroval. Jenže ten, kdo policajty ke skrýši nasměřoval, byl otec zavražděné holčičky! Ale ten vrah není, nebojte. Prostě je to celé na efekt, vraha si autor příběhu vytáhl z klobouku, a podle toho to celé vypadá. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Evžen Sokolovský byl opravdu bizarní tvůrce. Když zrovna netočil perly typu Chlapci a chlapi nebo Okres na severu, tak si střihnul takovouhle televizní mini-detektivku. Oficiální text distributora vypadá docela slibně, herecký obsazení taky neni nejhorší a výsledek stojí za hovno. Je to akorát samý soudruhování, dramatický chvíle vypadaj spíš komicky a hraje do toho nějaká šílená hudba. 35% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Mě přišlo, že to bylo mnohem delší, než je uváděná stopáž. Asi to bylo tím, že tady není nic napínavého nebo něco zamotaného. Dokonce tu chtěli odvézt pozornost na něhoko jiného. Ale udělali to až příliš okatě, takže muselo být hned jasné, že ten to být nemůže. Námět byl dobrý a herecké obsazení taky. Škoda jen, že tomu chybělo více šťávy. Mohlo to být mnohem zajímavější. ()

alonsanfan 

všechny recenze uživatele

Další z řady československých normalizačních blboktivek s ústředním duem mimořádně slizských příslušníků, vyšetřovatel Munzar a esenbák Štěpnička (byť je mám oba rád tohle se jim opravdu nepovedlo). Hlavní podezřelí - nepřátelé socialistického zřízení - zarostlí, vousatí trampové plánující vyloupení místní samoobsluhy; duševně nemocný syn hajného, který si ve volných chvílích chodí střílet kradenou puškou po lese a starý pytlák. Dramatický efekt, jak již popsal Radek99, je utvářen nájezdy na detail tváři příslušníků při vyslovení jména podezřelých a zároveň dostatečně úchylnost zachycující hudbou. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama