Reklama

Reklama

Tlačítko "REC" stiske mladá televizní reportérka a její kameraman, kteří natáčejí noční směnu v místní požární stanici. Po chvíli přijímají hasiči tísňovou výzvu staré ženy, která je uvězněna ve svém domě. Když dorazí na místo, ozve se strašidelný křik. Tím začíná dlouhá noční múra a unikátní dramatická televizní reportáž. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (1 514)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Záhada Blair Witch je stísňující hned od počátku, tohle začne být opravdu zajímavé až po dvou třetinách filmu. Reportérka občas příšerná (ale ne autenticky příšerná jako třeba právě ta holčina z Blair) a pár dementních berliček, kdy se postavy chovají tak, že si ten kousanec zaslouží. Tomuhle druhu filmů zběsilost a nepřehledné scény v pohybu moc nesluší. Autentičnosti Blairské čaroděnice se tohle zdaleka neblíží a nejspíš už nikdy nic nebude. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nevšední, byť ne neviděné. Bajagueró a Plaza mě bohužel nepřesvědčili, že se dívám na autentický záznam, takže mě to nedokázalo úplně vtáhnout. Téměř vůbec jsem se nebál, spíš jsem byl v nervózním očekávání. Nicméně tohleto bude asi hodně individuální, takže doporučuji se po [Rec] poohlédnout! 70% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €1,5miliónaTržby USA $-Tržby Celosvetovo $32,492,948║ Dokonca aj Španielsko dokáže prekvapiť a nielen vo futbale, toto je asi aj možno prvý film čo som z tejto krajiny videl, keď nepočítam koprodukcie a hneď musím priznať, že dokážu točiť strhujúcejšie zombii filmy než Americké veľkoprodukcie, hlavne vrátene nedávnej Som legenda. Koncepcia filmu je výborne skomponovaná, od samotnej kamery, ktorá dokáže navodiť slušnú skľúčenosť až priblížiť reálnosť, až po zostavenie samotného príbehu, aj keď z občasným navodením klišé ale asi bez toho by sa to niekedy nedalo. U mňa slušných 70% a prikláňam sa za snahu tvorcov k hodnoteniu 4****. "A za posledné roky najoriginálnejšie podaní zombii horror!" ()

Shit 

všechny recenze uživatele

85 minut plný strachu, napětí a dokonalých hororových scén, při kterých sem se fakt bál a několikrát sem se až nechutně lek, i když sem ty scény čekal a to se mi zas nějak často nestává. A díky stylu ala dokument natočenej na jednu kameru jednim kameramanem a famozním hereckým výkonům to je ještě úžasně realistický s perfektní atmosférou. Takhle hodně sem si už dlouho žádnej horor neužil, fakt paráda, vůbec nelituju, že sem si z lenosti nezjistil ani o čem to je, protože, to je podle mě jeden ze základu jak si tenhle parádní horor užít od začátku do konce v napětí, i když i bez toho to bude mít stále tu dokonalou atmosféru, která díky krátký stopáži a nasazenýmu vysokýmu tempu vydrží po celou dobu. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Paradoxně tím co ubírá filmu na jeho věrohodnosti je až přílišná snaha o realističnost. Vcelku přirozeně vypadá [Rec] řekněme tak prvních 10 minut, jenže pak přichází první nakažený a několik maličkých kiksů úplně základní premisu rozhodí. Když zapomenu na to podivně nahrané přetáčení zpět na scénu střelby, zbývá ještě naprosto nečekaně reagující reportérka, která se začně chovat jakoby viděla zombie. Normálně nemám s logikou u hororů žádný problém, ale to co je možné vidět [Rec] je opravdovým vrcholem blbosti. Naopak na druhou stranu je třeba režisérům připočíst snahu o co největší využití potenciálu domu. Zatímco v první fázi herci pobíhají jen v jedné části, ke konci uvidíme stísněný prostor v plné kráse. Navíc to zhasínající světlo v chodně je naprostá nádhera. Když už to nakousli i ostatní, tak i já musím dohnat, že v autentičnosti tohle nesahá Blair Witch ani po kotníky. Podivné prostřihy a zvuky kamery zbytečně vytrhávají diváka z děje a způsob nasnímání ruší v podstatě téměř vždy. Navíc postava kameramana se v některých momentech zaměřuje na naprosto absurdní detaily (hlavně závěr je tedy z jeho pohledu šílenost, když místo neustálého sledování anorektičky kontroluje svou spolupracovnici). [Rec] bohužel nepřekvapil ani z hlediska originality. Ty nejzajímavější scény jsme již několikrát mohli vidět (podkroví v Nenávisti...) a lekačky samotné jsou tak dlouho natahované, že v podstatě tušíte několik dlouhých vteřin (někdy i déle) co se přesně stane. Ničím nezajímavá nuda, s poněkud legračním koncem. Podivnou estrádu s policisty za okny raději úplně ignorovat. Že se bát nebudete dokazuje i koment známého strašpytla Toma Riddlea, který ani v domě plném chorých agresorů nevyhnal z hlavy neustále se opakující myšlenky o své dívce. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (26)

  • Pracovní název filmu byl Bombers, což v katalánštině znamená Hasiči. (KucC)
  • Ve scéně, kdy mladý požárník spadne ze schodů, žádný z herců nevěděl, že se tak stane. Všichni si mysleli, že došlo k nehodě při natáčení. Zděšené reakce herců jsou tedy reálné. (POMO)
  • V celosvětových kinech film utržil 32,5 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Španělský král hororu chystá další film

Španělský král hororu chystá další film

03.11.2014

Jaume Balagueró je pevně spjatý se španělskou produkční společností Filmax, která se specializuje na žánrové filmy a pod jejíž hlavičkou si udělal mezinárodní renomé hororovou sérií REC. Poslední díl… (více)

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Emmerich a „skromná sci-fi“?

Emmerich a „skromná sci-fi“?

02.11.2010

Zní to jako dvě neslučitelné věci, ale Roland to asi myslí vážně. Momentálně dolaďuje svůj záhadný projekt Anonymous, který má být „historickým thrillerem o tom, kdo doopravdy napsal Shakespearovy… (více)

Reklama

Reklama