Reklama

Reklama

Péče o filmovou kopii

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1956, 23 min

Obsahy(1)

Krátký český instrukční film, který nás poučuje o tom jak je třeba zacházet s filmovými kopiemi a chránit je před poškozením, a tím prodlužovat jejich životnost. (Filmový přehled)

Recenze (4)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Z názvu jsem čekal něco pro filmové archiváře, ale ona cílová skupina byla mnohem větší: promítači. Jelikož jsem v promítací kabině nikdy nebyl, bylo to pro mne velmi poučné. Přestože dnes se takhle promítá kromě pražského Ponrepa snad jen na některých festivalech. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Instrukční film určený pro promítače kin, které natočilo Studio FAMU za spolupráce učebního oddělení Správy kin. Psala se 50. léta a je to znát i zde. "Hospodářský průzkum dokazuje, že každá filmová kopie není-li správně ošetřována, má jen velmi malou životnost a z toho vyplývající menší hospodářský výsledek pro každého z nás." OŠETŘUJ KOPIE - JSOU TVOU VISITKOU je psáno na cedulce pověšené na zdi. Pro návštěvníky kin to však bylo velice přínosné. Celuloidové filmy se dali velmi lehce poškodit a tak bylo mrzuté, když byla kopie filmu značně poškrábaná nebo během představení dokonce praskla. Dnes už technický vývoj pokročil a vše je jinak. Tento krátkometrážní film už může sloužit pouze jako filmový svědek historie o promítačích a jejich povinnostech. ()

Reklama

Reklama