Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2021 první expedice s lidskou posádkou dorazila na planetu Mars. Výprava zachytí na monitorech podivný objekt a vypraví se k němu. Dojdou k hoře, ke které vyšlou radarový signál. Ten však vyvolá obrovský písečný vír, ve kterém zahynou všichni kromě velitele Luka Grahama. Na místě, kde stála záhadná hora, se objeví socha obřího ženského obličeje. Vzápětí vyráží k Marsu záchranná výprava. Po téměř půlroční cestě je jejich loď těsně před sestupem na oběžnou dráhu poškozena rojem mikrometeoritů. Jedinou nadějí astronautů je zásobovací modul předchozí výpravy. Podaří se jim přistát poblíž poničené základny předchozí výpravy. Objeví tu pološíleného Luka Grahama, který přežil v provizorním skleníku. Když se vzpamatuje, pustí kolegům záznam signálu, který vycházel z vnitřku sochy. Podařilo se mu ho dešifrovat a zjistil, že to je elektromagnetické zobrazení lidské DNA. Podivné je, že kousek chybí. Astronauté se chystají k odletu, potom je napadne, že signál je možná klíčem k tajemství sochy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ne tak hrozné, jak jsem čekal, ale ne tak dobré, jak by mohlo být. Celý film si hraje na takovou novou verzi 2001 v dynamičtějším pojetí, jenže právě ten myšlenkový přesah je tak naivní a jednoduchý, že působí jako z filmu pro děti. Asi proto byla dodána úvodní scéna s první výpravou, která má pro celý další děj pouze ten význam, aby se nám vysvětlilo, kde udělali soudruzi z NDR chybu při komunikaci s neznámými silami. Mise na Mars je film, který nijak nenaštve, ale ani příliš nezaujme a nedonutí přemýšlet. Všechno je nám hezky polopaticky naservírováno, aby i Gusta Prouzů ze čtvrtý měšťanský o nic nepřišel. Ale jak píše Arcoss, proti Rudé planetě veledílo. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je strašně zvláštní film. A proč? Můžete si vybrat: buď v jeho závěru nenacházíte žádnou pointu, nebo ji nacházíte, ale přijde vám absolutně nijaká. V obou případech to nejspíš vyjde nastejno. Tenhle snímek má jednu zásadní chybu - moc fylosofických myšlenek smíchaných se sentimentem a pramálo akce. Ale ať si říká kdo chce, co chce - mně se "Mise na Mars" celkem líbí.;-) ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Tento film patri mezi ma oblibenejsi sci-fi, ikdyz o zadny majstrstyk se nejedna. Misty je diva kale opravdu napjaty a hltave ocekava veci pristi. A vizualni efekty na konci filmu byly v te dobe prekvapive a krasne. Pozitivni vzpominka pretrvava a i dnes se da u Mise na Mars stravit prijemne odpoledne. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě položilo! Co to mělo být ... snad prequel ke kultovní Cameronově Propasti??? Co ta grafika mimozemšťánka, co ta vykořistěná idea dýchání v zavodněných plících ... sakra scenaristé asi nepředpokládali, že to někdo zná, že to někdo před patnácti lety viděl! Ale nebudu tak vostrá, nebýt poslední půlhodinky, dala bych za ***. Protože je mi Brian de Palma sympatický svou režií, protože Gary Sinise klidně zastoupí mimozemšťana a Tim Robins s Donem Cheadlem jsou příjemní herci. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Misiu na Mars som videl strasne davno, ako aj v priblizne rovnakom case natoceny podobny sci-fi thriller CERVENU PLANETU (2000) s Valom Kilmerom, ale uplne som na oba filmy zabudol, takze bolo treba reprizu aspon jedneho z nich. Moje pocity zostali podobne, ako aj pred 10-timi rokmi a chvilkami som uvazoval aj nad dvomi hiezdickami, ale predsa len zaujimavy scenar a prekvapivy koniec ma presvedcilo pridat aj tu tretiu. Postaralo sa o to aj zaujimave herecke obsadenie, ako aj skuseny reziser Brian De Palma, avsak prave preto mal reziser velku nevyhodu, ze kazdy ocakaval nejaky velky blockbuster, nastastie ja som bol pripraveny iba na priemerny sci-fi thriller. Niektore hudobne motivy Ennia Morriconeho mi vo filme tiez chvilkami pripadali ako zo sci-fi filmov z 80-tych rokov, co som v tej chvili nepovazoval za dobry napad, ale stale si ho vazim, ako jedneho z najlepsich medzinarodnych, ale predovsetkym hollywoodskych filmovych skladatelov. _________ Gary Sinise - (Jim McConnell) +++ Tim Robbins - (Woody Blake) +++ Don Cheadle - (Luke Graham) +++ Connie Nielsen - (Terri Fisher) +++ Jerry O'Connell - (Phil Ohlmyer) +++ Peter Outerbridge - (Sergei Kirov) +++ Kavan Smith - (Nicholas Willis) +++ Produkcia: David S. Goyer +++ ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Povrch planety Mars o rozloze 55 akrů byl postaven z písečných dun, pokryt tisíci kubíky betonu a obarven statisíci litry červené latexové barvy. Ve své době šlo o největší filmovou konstrukci a filmaři ji postavili nedaleko Vancouveru. [Zdroj: měsíčník Cinema 6/2000] (Locksley)

Související novinky

Tom Hanks bydlí na Měsíci

Tom Hanks bydlí na Měsíci

30.03.2009

Hračkářský gigant Mattel se už nemůže dívat, jak konkurenční Hasbro vydělává na filmech inspirovaných svými produkty (Transformers letos dostanou posily v podobě týmu G. I. Joe). Pokud čekáte akční… (více)

Reklama

Reklama