Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Nápad se proměnil ve skutečnost, díky které dnes můžeme jen tupě přihlížet, že i v našem konzumním světě se dá přežít pouze s nožem a velkým odhodláním. Jako geografický seriál jedinečná podívaná do tajů přírody, kulinářská vtom, že se dá sníst téměř cokoliv a hlavně je to seriál, který tu chyběl v takové kvalitě i rozsahu s nepopsatelnou atmosférou. Bear Grylls si rozhodně zaslouží maximální hodnocení, už jen za neuvěřitelné výkony, které podává a je ochoten pouze pro ukázku divákům riskovat svůj holý život (Samozřejmě je to vše nahrané). Trochu mi u tohoto seriálu vadilo, že je vše zaváděno do extrémů, což by normálního bojovníka o přežití ani nenapadlo dělat, jako je lezení po liáně nad propastí a skákání po kamenech ostrých jako břitva. Výborný seriál, který je více zábavou a panoramatickou podívanou, než skutečným bojem o přežití 85% ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Pro mě bez debat nejvyvedenější pořad o boji s drsnou divočinou mě provázel v mých letech strávených ve skautském oddílu a Bear Grylls se stal v tomto ohledu mým největším vzorem. Také jako jediný pořad mi k něčemu Ultimate Survivor byl, jelikož jsem pár triků dokázal využít v praxi, takže obrovský palec nahoru. 100% ()

Reklama

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Bear Grylls - chlapík, co když ho hodíte do Amazonky, tak tam sežere piraně a opíchá krokodýla. V Africe si vyždímá sloní trus k pití a poobědvá s lidožrouty. A u protinožců chodí po hlavě a vyspí se u klokana v kapse...Prý zakládá síť rychlého občerstvení ,, A La Bear Grylls,,. Mám ho rád kluka jednoho. http://www.beargrylls.cz/worstcase.php ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Edward Michael Grylls, prezývaný Bear (medveď), je týpek, ktorého len tak niečo nezaskočí. Svoje dlhoročné skúsenosti a náročný výcvik z armády, špeciálnych vojenských jednotiek SAS teraz využíva ku tomu, aby ukázal televíznym divákom, to ako sa dá prežiť v skutočne nezávideniahodných situáciach. Dokáže prežiť na tých najnehostinejších, najnebezpečnejších miestach. Nezloží ho vyprahnutá púšť, hustý prales, zahnívajúce močiare ani chladné ľadové planiny. Jeho vytrvalosť, zručnosť, fyzická aj psychická kondícia a znalosti prírody sú obdivuhodné. Je to chlapík, ktorý dobre vie, čo je "Nutné k prežitiu". *** ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vynikající a chvílemi dech i chuť beroucí seriál se sympatickým a nezničitelným Bearem Gryllsem. Bohužel skutečnost není tak krásná a tento seriál po větších i menších skandálech byl přijat spíše jako "jak na přežít" než "tohle je skutečnost". Je to škoda, protože vypadá každý díl velmi věrohodně a každé prostředí, které Bear navštíví působí svým nezaměnitelně děsivým kouzlem. Právě nově nastavená linie poučování a vysvětlování jak přežít je příjemnější a pro obyčejného člověka smysluplnější než snaha předstírat skutečné prostředí bez jakékoliv pomoci široko daleko. Těžko se odtrhávají oči i od způsobů, jak si vytvořit nebo nalézt místo na spaní v zatopeném lese... a je toho samozřejmě mnohem více. Plných 5* však vzhledem ke snaze lhát divákovi dát nejde. Takový speciální díl, "co jíst v divočině" některé určitě dorazí, protože tolik nechutných hmyzích tvorů nikde nikdo nikdy nesnědl:). Krom toho všeho, Bear Grylis stejně jako já nosí boty značky Merrell... :) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Bearove skutočné meno je Edward Michael Grylls. (Philip_J_Fry)
  • Podobne ako s nožmi je to aj s hodinkami. Bear pravidelne strieda značky: Casio Dynamic Wave Ceptor, Bremont ALT1-P a Breiting Emergency diver pro black. (Greenpeacak)
  • Pred každou epizódou sa v danej oblasti robí prieskum a následne Grylls dva dni vypracúva stratégiu ako prežiť. Grylls sám povedal, že pozná 80% toho, čo sa stane vopred. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama