Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

zipper111 

všechny recenze uživatele

Neskutečnej borec, kterej i přes to, že má za sebou štáb a objevily se rúzné zvěsti o tom, že je to celé podvod.... žere nechutný hmyzy, pije svojí moč, loví hady a prostě neskutečně boj o přežití dává. Opravdu člověk, kterej si zaslouží můj obdiv!(hlavně za to co dokázal, pořad je jen třešnička...) (btw jedinej pořad, na který se kouknu v televizi, kterou vlastně ani nemám :D) ()

StrYke odpad!

všechny recenze uživatele

Co se vám všem na tomhle líbí? Sice je to zábavný seriál, ale u mně to celé sráží stále nenažraný Bear Grylls, který uvažuje o sežrání každého zvířete, které uvidí (a to doslova). Prostě zbytečnost, ve které ještě zbytečněji umírají desítky zvířat jen proto, že si nějakej vůl zamanul natočit seriál, a krom toho občas nedokáže ani to zvíře zabít a začne ho žrát zaživa.. Například jako raka, kterého vyloví z bahna, ukousne mu zadeček a potom ho hodí zpátky, a Gryllsova poznámka "Chutná to jako močál" potom dokáže nasrat ještě víc. Jinak by to ale byl docela dobrý a hlavně zajímavý seriál, docela zábavný - nebo spíše nenudící. Prostředí a atmosféra nemá chybu a některé okamžiky jsou úchvatné a občas (těsně před tim než pan žrout nějaké zvíře zabije a sežere) se i dozvím něco nového a zajímavého - i když se to moc často nestává. Ale bohužel mi celý prožitek kazí ta "genocida", takže nemůžu reagovat nijak jinak než Odpadem!... A tak trochu doufám, aby Gryllse něco uštklo a on se poučil. ()

Reklama

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle já můžu. Pořady, dokumenty i filmy o přežití v přírodě a poznávání různých koutů světa prostě žeru. Provedení, kdy se Bear Grylls vžije do role ztraceného turisty, je výborné. Škoda toho, že jsou některé situace, podle informací v zajímavostech naaranžované. Na druhou stranu o to víc znalostí divák získá. Doporučoval bych na základních školách vyměnit hodinu zeměpisu za hodinu tohoto pořadu. 90% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Sjíždění peřejí na vlastnoručně vyrobeném voru, horolezectví na kluzkých skalách bez jištění, ochočování divokých koní, mrazivá pouštní noc ve společnosti chřestýšů. To vše doplněno poučným komentářem poučeného dobrodruha. Dokument napěchovaný informacemi se snoubí s neskutečným adrenalinem. Na každou epizodu zírám v tichém úžasu a zároveň doufám, že v životě nebudu muset použít Gryllsových metod nezbytných k přežití. Nikdy bych třeba nevěřil, co všechno dokáže pozřít hladový člověk. Přestože mám k přírodě obdobný vztah jako Angličané k pytlíkovému čaji, jde pro mne o jeden z nejvíce fascinujících "reality" seriálů. (Na Discovery vysíláno pod názvem Nutné k přežití.) Apendix: pozření jačího oka - nezapomenu... 90% ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Tehle chlápek ví co dělá a až se někde ztratím, budu si přát abych potkal právě jeho. Vcelku je to i zajímavé a naučné. Ale přijde mi to strašně hrané a strojené. Když jste ve Skalistých horách a přespáváte v ručně vyrobeném obydlí z kmenů a mechu, tak je světlo od osvětlovače asi jako kdyby za ním v dáli projížděli auta po silnici. Mě to osobně strašně ruší a snižuje prožitek jinak zajímavého dokumentu. Upgrade po shlédnutí první řady. Ano, už chápu co se na tom všem líbí, je to naprosto super :-) Medvídek Grylls je fakt profík a nebojí se udělat cokoliv. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Zoznam tekutín, pomocou ktorých sa snažil uspokojiť smäd: vlastná moč (niekoľkokrát), krv, špinavá voda z kaluží a nezdravých stojatých vôd, voda zo žalúdka ťavy, voda z vymačkaného slonieho trusu, tekutina z korytnačky a rôzne miazgy z rastlín i stromov. (Greenpeacak)
  • Od 6. řady používá Bear Grylls nůž Bear Grylls Ultimate Knife Fine Edge. Tento nůž se v roce 2011 stal nejprodávanějším nožem na světě. (Horyo)
  • Bear Grylls sa pri natáčaní jednej epizódy zranil a museli ho previezť leteckou službou. Dobrodruh sa kĺzal v horách po snehu, pričom sa malým čakanom zachytil o ľad. V tej chvíli sa len pár centimetrov od jeho hlavy prehnala kamera, ktorá mu trafila nohu. Kosť sa však našťastie nezlomila. Po incidente povedal: "Bolo to varovanie." (Greenpeacak)

Reklama

Reklama