Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Za to, že tento "dramatický dokument" pôsobí naozaj autenticky a dokáže diváka pripútať k obrazovke viac, ako nejaký thriller, by som bol schopný dať plné hodnotenie. Za to, že Bear Grylls je len falošný parchant, ktorý zahrá pred kamerou divadielko o tom, v akom je nebezpečenstve, pričom je to všetko blbosť, by som dal najradšej odpad. Preto volím zlatú strednú cestu a ponúkam milé videá: http://www.youtube.com/watch?v=3UpSlpvb1is , http://www.youtube.com/watch?v=BBmhNA7JME4&feature=channel ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Fascinuje mě, co všechno tenhle chlapík dokáže. I když tam má celej svůj tým, tak musí všecko dostupovat a žrát ty sračky co vyloženě vyhledává. On to bude trochu úchyl, ale i tak je to je úžasný, co všechno dokáže. Viděl jsem snad všechny díly a nejvíc mě zaujaly filmy ze zamrzlého prostředí. Když vlezl do té ledové vody a potom vytáhl tu botu s totálně zmrzlou tkaničkou, tak to jsem vážně čuměl. Nějaké jeho výstupy, jako je pití vlastní moči jsou vážně přehnané a myslím si, že by ani tolik nepomohli, ale když mu to chutná, tak proč ne. Nutné k přežití je skvělý seriál. Když někde ztroskotám, tak budu vědět co dělat. A to se vyplatí. ()

Reklama

zipper111 

všechny recenze uživatele

Neskutečnej borec, kterej i přes to, že má za sebou štáb a objevily se rúzné zvěsti o tom, že je to celé podvod.... žere nechutný hmyzy, pije svojí moč, loví hady a prostě neskutečně boj o přežití dává. Opravdu člověk, kterej si zaslouží můj obdiv!(hlavně za to co dokázal, pořad je jen třešnička...) (btw jedinej pořad, na který se kouknu v televizi, kterou vlastně ani nemám :D) ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Bezesporu špičkou mezi dokumentárními seriály je tahle perlička, která vás dokáže udržet naživu v jakémkoli prostředí kdekoli na světě. Odvážný, bláznivý a nezdolný Bear Grylls se zde potýká s nástrahami, které mu připravuje sama příroda. Používá při tom jen svůj nůž a zbytek si vlastnoručně vyrábí. Pojídá cokoli najde, aby přežil. Hledá nejlepší cestu do civilizace, aby se zachránil. Velice dobrodružný seriál, který vás prostě musí bavit. Skvělý počin a jednoznačný trhák. 100% ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci poučný seriál. Videl som prvé štyri série a najmä prvé dve hodnotím vysoko. V tretej a štvrtej ma už rozčuľovali najmä typicky americké spoty (napr. čo ešte uvidíme a pod.). Inak kvalita, okrem Beara Gryllsa si veľkú pochvalu zaslúži aj jeho štáb, ktorý sa tiež často vystavoval ohrozeniu života. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Již v roce 2006 vyšlo najevo, že ne všechny scény jsou autentické. 1) Grylls strávil noc v motelu místo v poušti jak bylo prezentováno v pořadu. 2) Na výrobě raftu se podíleli členové štábu, ale měl být vyroben jen Gryllsem. 3) Grylls zkoušel jezdit na divokém koni, ale kůň nebyl divoký - štáb si ho půjčil z farmy. 4) Natáčení mělo probíhat na opuštěném ostrově v Jižním Pacifiku, ale ve skutečnosti probíhalo v oblíbené filmařské lokalitě na Havaji. Všechny incidenty Channel 4 přiznal s tím, že se nejedná o dokument, ale o "návod jak přežít" a všechny tyto incidenty jsou v tomto kontextu akceptovatelné. (Riker)
  • Celý štáb musel pred začatím natáčania prejsť výcvikom horolezectva a kurzom prežitia. (Philip_J_Fry)
  • V roku 2008 vydal Grylls v spolupráci Discovery knihu, ktorá obsahuje tipy ako prežiť. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama