Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

VOD (1)

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (412)

Luke7 

všechny recenze uživatele

1.díl Polární kruh 4*; 2.díl Alabama 4*; 3.díl Vietnam 3*; 4.díl Texas 4*; 5.díl Aliaska 5*; 6.díl Irsko 3*, 7.díl Dominikánská republika 4*; 8.díl Turecko 5*; 9.díl Jižní Dakota (USA) 5*; 10.díl Namibie 5*; 11.díl Tichomořské ostrovy 5*; 12.díl Transylvania (Rumunsko) 5*; 13.díl Oregon 4*; 14.díl Sierra Nevada 4*; 15.díl džungle Belize 5*; 16.díl Sahara I. 4*; 17.díl Sahara II. 5*; 18.díl Poušť Baja (Mexiko) 5*; 19.díl Kruh ohne (Sumatra) 4*; 20.díl Yukon (Kanada) 4*; 21.díl Zambie 4*; 22.díl Čína 3*; 23.díl Montana 5*; 24.díl ; ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dokonalé dobrodružstvo, dokonalá zábava...Tento chlapík má pevné nervy a riadny kus odvahy, niekady si hovorím , že ho asi vidím naposledy, lebo teraz už určite spadne...nie?, tak asi teraz !... nie. Ten batman má niekedy viac štastia ako rozumu. Napchať sa z červíkmi, zjesť netopiera, potkana ...čo len chceš, alebo presnejšie povedané čo musíš, keď nechceš skapať. Dobrodružstvo, ktoré vám dá mnoho neoceniteľných informácií.100%. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z každého dílu dýchá pocit, že je to vše připravené, že za kameramanem stojí tým hrdlořezů, kteří Bearovi stloukají vor, chytají zvěř, z marcipánu vyrábí imitace červů a v noci dělají stínové divadlo na stěnu skaliska, aby se Bear nenudil mezi natáčením. To všechno beru, protože i přes to všechno je seriál velice zábavný a zároveň poučný. Dech beroucí dobrodružství je natolik podmanivé, že divák nakonec na toho kameramana a jeho tým brzo zapomene a plně se nechá vtáhnout do zrádné a nebezpečné divočiny. Pro ty, co se v životě nedostanou dál, jak na dovolenou do Bulharska asi není takovým přínosem, ale i tak lze zde čerpat neocenitelné rady nutné k přežití. A úplně je pak nejlepší, když na konci Bear Grylls grills a bear. ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Tehle chlápek ví co dělá a až se někde ztratím, budu si přát abych potkal právě jeho. Vcelku je to i zajímavé a naučné. Ale přijde mi to strašně hrané a strojené. Když jste ve Skalistých horách a přespáváte v ručně vyrobeném obydlí z kmenů a mechu, tak je světlo od osvětlovače asi jako kdyby za ním v dáli projížděli auta po silnici. Mě to osobně strašně ruší a snižuje prožitek jinak zajímavého dokumentu. Upgrade po shlédnutí první řady. Ano, už chápu co se na tom všem líbí, je to naprosto super :-) Medvídek Grylls je fakt profík a nebojí se udělat cokoliv. ()

StrYke odpad!

všechny recenze uživatele

Co se vám všem na tomhle líbí? Sice je to zábavný seriál, ale u mně to celé sráží stále nenažraný Bear Grylls, který uvažuje o sežrání každého zvířete, které uvidí (a to doslova). Prostě zbytečnost, ve které ještě zbytečněji umírají desítky zvířat jen proto, že si nějakej vůl zamanul natočit seriál, a krom toho občas nedokáže ani to zvíře zabít a začne ho žrát zaživa.. Například jako raka, kterého vyloví z bahna, ukousne mu zadeček a potom ho hodí zpátky, a Gryllsova poznámka "Chutná to jako močál" potom dokáže nasrat ještě víc. Jinak by to ale byl docela dobrý a hlavně zajímavý seriál, docela zábavný - nebo spíše nenudící. Prostředí a atmosféra nemá chybu a některé okamžiky jsou úchvatné a občas (těsně před tim než pan žrout nějaké zvíře zabije a sežere) se i dozvím něco nového a zajímavého - i když se to moc často nestává. Ale bohužel mi celý prožitek kazí ta "genocida", takže nemůžu reagovat nijak jinak než Odpadem!... A tak trochu doufám, aby Gryllse něco uštklo a on se poučil. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Zoznam tekutín, pomocou ktorých sa snažil uspokojiť smäd: vlastná moč (niekoľkokrát), krv, špinavá voda z kaluží a nezdravých stojatých vôd, voda zo žalúdka ťavy, voda z vymačkaného slonieho trusu, tekutina z korytnačky a rôzne miazgy z rastlín i stromov. (Greenpeacak)
  • Spolu s Bearem Gryllsem si přežití v divočině vyzkoušelo i několik celebrit, a to například Will Ferrell nebo Jake Gyllenhaal. (ČSFD)
  • Bear Grills je bývalým členom anglickej elitnej jednotky SAS, ktorá je preslávená práve náročným tréningom prežitia v divočine. V jednotlivých dieloch sa Bear často zmieňuje o skúsenostiach z SAS. (Odpocivadlo)

Reklama

Reklama