Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z každého dílu dýchá pocit, že je to vše připravené, že za kameramanem stojí tým hrdlořezů, kteří Bearovi stloukají vor, chytají zvěř, z marcipánu vyrábí imitace červů a v noci dělají stínové divadlo na stěnu skaliska, aby se Bear nenudil mezi natáčením. To všechno beru, protože i přes to všechno je seriál velice zábavný a zároveň poučný. Dech beroucí dobrodružství je natolik podmanivé, že divák nakonec na toho kameramana a jeho tým brzo zapomene a plně se nechá vtáhnout do zrádné a nebezpečné divočiny. Pro ty, co se v životě nedostanou dál, jak na dovolenou do Bulharska asi není takovým přínosem, ale i tak lze zde čerpat neocenitelné rady nutné k přežití. A úplně je pak nejlepší, když na konci Bear Grylls grills a bear. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Man vs. Wild. Člověk proti divočině. Je paradoxem vývoje lidského druhu, tedy civilizace, že se pojmy v názvu staví takto proti sobě. V podání BG jde totiž o symbiózu Člověka a divočiny. Největší chybou naší civilizace je totiž fakt, že vytrhává člověka ze systému přírody a staví ho kamsi mimo, dle titulu dokonce proti ní. Man vs. Wild je skutečně obohacujícím zážitkem. Taková řada praktických poznatků pro pobyt v přírodě vydá za audiovizuální encyklopedii a už jen proto je dobré to vidět (i kdyby třeba Bear spal přes noc v přistaveném přívěsu filmového štábu, jak je mu občas podsouváno) a inspirovat se - vyjma tedy jeho stravovacích návyků, které mne jakožto vegetariána dráždí, ale fakticky jen dokazují, že člověk je všežravec a sní skutečně cokoliv. Navíc, proč to nepřiznat, Bear Grylls je archetyp muže-lovce a prototyp člověka-nejvyššího predátora a já bych chtěl být jako on. Při sledování lidí, jako je Bear Grylls, člověk dobře pozná, kde máme jakožto živočišný druh hranice možností... Man vs. Wild je vlastně cestou proti proudu času, kdy byl boj o přežití prakticky jediným smyslem života každého lidského jedince, v kůži Bearyho Gryllse prožijeme spolu s ním život lovce, našeho lidského předka, který se ještě nemohl spoléhat na civilizaci, ale pouze sám na sebe. Strhující ,,dokument"... Podobné seriály: Útěk k legiím ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Bezesporu špičkou mezi dokumentárními seriály je tahle perlička, která vás dokáže udržet naživu v jakémkoli prostředí kdekoli na světě. Odvážný, bláznivý a nezdolný Bear Grylls se zde potýká s nástrahami, které mu připravuje sama příroda. Používá při tom jen svůj nůž a zbytek si vlastnoručně vyrábí. Pojídá cokoli najde, aby přežil. Hledá nejlepší cestu do civilizace, aby se zachránil. Velice dobrodružný seriál, který vás prostě musí bavit. Skvělý počin a jednoznačný trhák. 100% ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

"Moč obsahuje 95 % vody, ale pite ju iba čerstvú.Pridlhé čakanie z nej urobí liaheń pre bakterie........Môžete urobiť to, že vypijete tekutinu z čerstvého slonieho trusu, celkom nechutné, ale môže vám to zachrániť život..."....,,,,,,...."Argghh :(..rozhodne som už pil lepšieveci!" Takto Bear Grylls doslova opisuje návody ako prežiť a pred kamerou to predvádza v praxi.Je chrobáky, hadov, škorpiony, byliny, trávy.Nauči vás zakladať ohen v divočine..neváha skočiť do vody pod ľadom, či do bažiny a ukáže ako z nej von.Skrátka predvádza ako si zachrániť život na najnebezpečnejších miestach na svete.Stručné 43 minútové zhrnutie všetkých častí je v nasledujúcom odkaze. Boj o přežití - Základní principy .......................................................................................................................................................................................................................... Koho zaujíma táto téma, tak jednoznačne odporúčam zohnať si knížku SAS příručka jak přežít ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimátní šílenec, který než vyrazí z domu tak si s sebou vezme nůž a křesadlo, doma nechá pud sebezáchovy a chuťové buňky, a jde se s chutí zakousnout do první jedlý žáby, kterou potká. (mimochodem, to bych radši sežral jednoho člena štábu, než kousat žábě hlavu) :D Každopádně veškerej obdiv a uznání patří Bearu Gryllsovi za neskutečné ukázky přežití ve všech nemyslitelných a okrajově i myslitelných podmínkách. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Bear Grylls sa pri natáčaní jednej epizódy zranil a museli ho previezť leteckou službou. Dobrodruh sa kĺzal v horách po snehu, pričom sa malým čakanom zachytil o ľad. V tej chvíli sa len pár centimetrov od jeho hlavy prehnala kamera, ktorá mu trafila nohu. Kosť sa však našťastie nezlomila. Po incidente povedal: "Bolo to varovanie." (Greenpeacak)
  • Keď sa Bear nachádza v divočine, v topánke má schovanú fotku svojej rodiny. (Philip_J_Fry)
  • Bear Grylls odhalil, že v pouštní epizodě nepil vlastní moč jenom on, ale i zbytek štábu. Nenesli sebou žádnou vodu navíc a chtěli mít zkušenost, jaké je zůstat bez prostředků a muset se uchýlit k čemukoli, jen aby přežili. (džanik)

Reklama

Reklama