Reklama

Reklama

Napříč časem

Trailer

Dvě války, dva naprosto odlišné světy, které dělí dvě století, spojuje jedna rodina a její sídlo. Píše se rok 1944 a třináctiletý Tolly Oldknow (Alex Etel) jede na Vánoce k babičce (Maggie Smith). Jeho matka zatím ve válkou zasaženém Londýně pátrá po jakékoli zprávě o chlapcově otci. Ve starobylém domě se hoch stává nejen očitým svědkem událostí z napoleonských válek, ale nakonec i jedním z účastníků dramatu. Skrytý očím svých předků Tolly pomalu odkrývá dvě stě let staré rodinné tajemství. Než tuhle záhadu úplně rozluští, prožije své dosud největší dobrodružství… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Film pro věčné děti a nenapravitelné romantiky, pragmatici z něj odvázaní nebudou. Ačkoliv se řadím spíš do druhé z výše uvedených skupin, Napříč časem hodnotím pozitivně- za výpravu, za kostýmy, za tu tlustou dělící čáru mezi inteligencí a hloupostí, velkorysostí a malostí, dobrem a zlem. Někdy je potřeba vypnout, tenhle film je k tomu ideální. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Televizní pohádkovo-příběhově dramatická duchařina s poněkud za vlasy přitaženým "cestováním" časem. Příběhové berličky se dají u takovéto televizní produkce přehlédnout. Plusem pro mě jednoznačně Timothy Spall, Maggie Smith a doba a prostředí druhoválečného anglického venkova. Zbytek hereckého obsazení a filmu prostě jen...byl. A ten použitý kamerový filtr už byl taky trochu moc. Celkově příjemně odpočinkový snímek. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší zo snímkov s pre mňa zaujímavým námetom a motívom, kde hrá hlavnú úlohu čas. V tomto prípade jeho šikovne vymyslené prelínanie, a to v rámci dvoch časových rovín. Tiež ma potešilo, že sa tu zišla pomerne silná zostava, avšak žiaľ všetky tu prítomné herecké esá hrali iba vedľajšie postavy. Tá hlavná sa ušla chalanovi, ktorý toho teda moc nepredviedol. Ale to by sa dalo ešte prekusnúť. Väčšia škoda je, že aj keď je nosná kostra príbehu v rámci dvoch časových rovín s ich vzájomným prelínaním ohľadom postupného odkrývania rodinného tajomstva pomere zaujímavá, výstavba a koncepcia dejovej linky bola v niektorých miestach pomerne chaotická. Tiež na záver to chcelo ešte nejaký nápad a uvítal by som aj viac emócií. Akosi to v tomto smere na mňa pôsobilo neutrálne. Priemer. 60/100 ()

Margerie 

všechny recenze uživatele

Žánrově by to byl přesně můj šálek čaje. Jenže k dokonalosti toho filmu chybí spousta - především jiný, sympatičtější hlavní herec, lepší herci do vedlejších rolí, lepší filmové triky, zajímavější kamera a střih, propracovanější scénář s aspoň jedním překvapivým zvratem. Takhle se jedná spíše o lehce podprůměrnou podívanou, která je zoufale předvídavá a lehce nudná. Třetí hvězdička je jen pro jako vždy dokonalou a úžasnou Maggie Smith. Kdybych mohla mít třetí babičku, chtěla bych, aby to byla ona! ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Svojský film. Taková kombinace anglické představy o sci-fi či fantasy (á la Narnia) v kombinaci s hororovými či pohádkovými prvky, odehrávající se v prostředí zámku á la Black Mirror ze hry Posel Smrti. Svojská, ale rozhodně velmi koukatelná jednohubka. 4* --- Na závěr speciální bonus za to, že konečně někdo nechal Douga Bootha hrát zápornou roli :-). ()

Galerie (73)

Reklama

Reklama