Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi populární pestrobarevná krychle se do názvu televizní hry nedostala náhodou. V příběhu ji sice zahlédneme jen v roli ozdobného přívěsku ke klíčům, tvůrce však zřejmě zaujala spíš jako symbol hlavolamu, jehož každou jednotlivost je nutno přísně logicky umístit tam, kam patří, stejně jako fakta v detektivce... Začátek příběhu se odehrává na letišti a v mezinárodním rychlíku, kterým cestuje německý občan Otto Lang (J. Tomsa). Průvodčí (O. Pavelka) a jeho přítelkyně (V. Freimanová) řeší problém společného bydlení a zdá se, že průvodčí přišel k velkým penězům. Večer proběhne v blízké hospodě rvačka dvou mladíků. Druhého dne se poblíž trati najde mrtvola jednoho z nich. Vyšetřovatelé (R. Brzobohatý a K. Hlušička) však v lese narazí na další mrtvolu, tentokrát jde o neznámého muže. Snaží se vypátrat jeho totožnost a vztah mezi mrtvými. Začnou vyslýchat lidi, kteří měli tu noc v rychlíku službu. Narazí i na několik hotelových podvodníků. Pak se objeví další stopa – heroin nalezený u jiného německého občana. S každým novým faktem se pátrání zdá obtížnější… (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Předejte službu, vemte si kartáček na zuby a ..." Tak tady se lhalo a vraždilo a soudruzi vyšetřovatelé museli nejednoho prozápadního živla odhalit. To byla hrůza. Posudte sami závažnost zločinů - vražda, heroin, prostituce a hlavně nepřihlášených deset marek!!! Tak to jsem si oddechl, když to soudruzi rozpletli a má bezpečnost zůstala zachována až do Sametu. Ale až nyní jsem si uvědomil, jak těžká musela být změna režimu pro zodpovědné sousedky udavačky, protože dneska tuto společensky zodpovědnou činnost nikdo řádně neocení. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, v co jsem doufal, když jsem si pustil tuhle osmdesátkovou televizní detektivku. Prostě jsem si chtěl připomenout, jak vypadala tehdejší televizní tvorba, a poměřit ji s dnešním stavem. Každopádně jde o nejslabší práci režiséra Svobody, s jakou jsem se dosud setkal. Nuda, šeď, zoufalství. Dnešní televizní břídilové mají na co navazovat. Celkový dojem: 10 % za herce. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Trochu zbytečně překombinovaná kriminálka ve které jsem i přes ty všechny zvraty už zhruba v půlce tušil pointu i to kdo jsou pachatelé, ale aspoň solidní herci to na ty 3* nakonec vytáhnou.50% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle může fungovat jen jako studijní materiál jaké debility jen pár let před převratem byl schopen někdo natočit a jak i ta komunistická ideologie nám byla pořád rvána do krku jak husám šišky. Západ jsou prostě drogy, hnus, naštěstí tu máme chrabrou VB, která reje umí rozplést a vrátit do toho nefungujícího socialistického zřízení klid a pořádek. Je smutné, že je film plný solidních hereckých jmen. Ale tehdy si asi nešlo moc vybírat a složenky, ty krávy zelený nenažraný musel zcela jistě platit i Radoslav Brzobohatý, nebo Pavel Nový, Pavelka... Dávám za jednu desetimárovku a radši jí přihlásím aby si pro mně nepřišel Skopal jak pro Přeučila! * ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Svatá, tedy přesněji socialistická, prostoto, do čeho jsi to filmový materiál dala? Takhle primitivní detektivku jsem již dlouho neviděla. Jedna hvězdička za sympatické vyšetřovatele. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Mít příběh o 20 minut a 10 policajtů míň (nebo aspoň naopak), tak by byl i koukatelný. Mínus za hudební doprovod. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková detektivka s poctivou porcí napětí a synťáckou hudbou Jozefa Revalla, jehož hudbu mám rád u všech filmů režiséra Svobody. Příběh se točí kolem dvou zdánlivě nesouvisejících vražd a vyšetřovatelé v čele se sympatickým a hláškujícím Radkem Brzobohatým narazí na hlavní stopu až díky rubikové kostce, kterou má jedna podezřelá osoba na klíčích od svého auta, ve kterém pachatelé odváželi mrtvolu. Nasvícení jednotlivých záběrů včetně nočních scén má tu pravou krimi atmošku. Takhle to v dnešní době už nikdo nenatočí. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Trochu mi přijde, že si tvůrci chtěli hrát na inteligentní složitou detektivku, jako jsou jejich západní příklady, ale zůstalo zase u malé české kriminálky. Nalezneme sice náznak napětí, přimíchána je i kapka akce a postav je zde více než na Orloji, ale celé to vyznívá poněkud křečovitě, strnule, ukecaně a nezáživně. Detektivové či esenbáci, nebo jak tu směs vyšetřovatelů nazvat, jsou nesourodá skupina, padouši se zase zjevují a mizí, prostě celé to skřípe a přijde mi natahované, přestože je to televizní a ne celovečerní film. Nejzajímavější je obsazení, kterému dominuje charismatický Radoslav Brzobohatý, na ostatní role ale neměli autoři filmu takové štěstí a mrzí mě, že zapadli v maličkých rolích herci jako Jiří Zahajský či Svatopluk Skopal, na úkor Hlušičky, Pohana či Kuby. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Mně se tahle staromódní kriminálka moc líbila. Slušná zápletka, kvantum známých herců, nestále stejná ale fungující nervní hudba, napětí až do konce. Tohle pátrání po vrahovi Němce vyhozeného z vlaku a také po vrahovi mladíka, který byl na nesprávném místě v nesprávnou dobu, slušně graduje a kromě starých detektivních metod, které mimochodem jsou zde velmi slušně ukázány, nemá čím nudit. Pro mně osobně velmi podařená kriminální televizní inscenace. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dobra a napinava tv detektivka. Jak se spravne kolem zminuje, Novy, podobne jako ve filmu Retez, za zlyho padoucha. A samozrejme vynikajici Preucil. :-) 3+ ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Televízna detektívka, ktorá ma zaujala neuveriteľným počtom kriminalistov. No nakoniec sa ukázal R.Brzobohatý , ako hlavný vyšetrovatel. Film mal jasnú líniu a moc neprekvapil. Hodnotím 50%. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tohle pochopitelně nejsou stejný 4 hvězdy jako pro nějakej plnotučnej biják. Chci jimi vyjádřit jen to, že mi to celkově přišlo nadprůměrný- spletitost toho případu, herecké obsazení i výkony, líbily se mi kvalitativní rozdíly mezi policisty, logické úvahy kapitána v podání pana Brzobohatého… Líbily se mi motivy desperátů, třeba paní lehčích mravů ztělesněná Evou Hudečkovou chtěla stůj co stůj na západ a byla pro to ochotna udělat cokoliv- tohle byl v roce 1984 poměrně odvážný počin, ukázat někoho takového. Totální finále se trochu zvrhlo, bylo to už moc jako na divadle, ale v té chvíli už jsem měl o svém hodnocení jasnou představu a nenechal jsem se tím zviklat. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Opět další výborná detektivka z pera ,,soudruha,,.Velké díky patří týmu kriminalistů.Jedno herecké eso za druhým,prostě chlapi s jiskrou v oku.V popředí stál R.Brzobohatý na kterého se moc hezky dívá,je to borec. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké obsazení. Zajímavá atmosféra i případ, který skupina vyšetřuje. Za mě skvělá záležitost s vládnoucí hudbou. ()

Reklama

Reklama