Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět Západoevropanů hledá na cestách po Asii sebe sama, „skutečnou“ Asii a únik od svých dosavadních problémů. Hotel Very Welcome je okouzlující epizodický film, tak uvolněný, jak by si sami jeho protagonisté přáli být. Sonja Heissová projevuje ve svém celovečerním debutu, plynoucím v rytmu živelné muziky a doplněném sympatickými hereckými výkony, dokumentární smysl pro vystižení tváře, jakou Indie a Thajsko nastavují mladým západním turistům. Heissová se představuje jako slibná autorka s dobrými pozorovacími schopnostmi a s citem pro jemnou komiku. Cesty pětice protagonistů roztroušených po ploše dvou států se sotva kdy protnou, přesto film svými střídavými skoky mezi příběhy jednotlivých postav vytváří jakýsi skupinový portrét. Přes svůj lehce komický nádech je to obraz velmi naléhavý a ukazuje typický vzorek Západoevropanů. (MFF Karlovy Vary) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Trapno, rozbředlost, nezaostřenost, nedotaženost etc. v žádném případě nejdou navrub filmu, jsou nedílnou součástí docela svěže a přesně zachycovaného tématu. Umím si představit krutější, sžíravější i hlubší sondu, ale i tahle tomu fenoménu úniku třicetiletých bezradných lidí z tísnivé západní společnosti do Indie, kde se jen ještě očividněji míjejí s podstatou všeho, sluší dost.*~ ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Taková rozpadlá mozaika, která nemá žádný začátek ani konec. Jsou tu jen epizodky pěti evropských turistů poskládané do čtyř linií, odehrávajících se v Indii a Thajsku. Ode mne žádné nadšení nečekejte. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Indii a Thajsku. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 13. února 2007 na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu. (BMW12)

Reklama

Reklama