Reklama

Reklama

Záhady Pittsburghu

  • USA The Mysteries of Pittsburgh
Trailer

Obsahy(1)

Hrdina amerického romantického dramatu Art Bechstein (Jon Foster) stojí na rozcestí. Školu má za sebou, mejdany už ho nebaví, ale na usedlý život a založení rodiny ještě není připravený. Nepočítá ale s tím, že mu do života vstoupí láska. A to dost zvláštní...  Možná nejhorší období v životě mladého člověka je doba, kdy dostuduje. Ve škole už po něm nikdo netouží, nekonečné pitky s kamarády unavují stárnoucí organismus víc, než by se člověku líbilo a budoucnost nenabízí nic jiného, než vyhlídky na stereotypních čtyřicet let strávených v nudném zaměstnání. Co teď? Art Bechstein (Jon Foster) neví. Školu má za sebou, ale na usedlý život a založení rodiny dosud není připravený. Rád by si zkrátka ještě trochu užil. Vyzkoušel nové typy alkoholu, seznámil se se zajímavými lidmi a žil bez přemýšlení o tom, co bude zítra. Nepočítá ale s tím, že mu do života vstoupí láska. A dost zvláštní. Art se totiž zamiluje nejen do vdané ženy, ale zároveň i do jejího manžela. Tohle první léto po univerzitě zkrátka nebude úplně normální... (HBO Europe)

(více)

Recenze (38)

predators 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, tak mé pocity jsou z Pittsburghu hodně rozporuplné. Nemůžu však říct, že se jedná o špatný film. V tomto případě jde o milostný trojúhelník, jehož vztahy jsem moc nepochopil... :-) Navíc je první půlka filmu o třídu lepší, takže s příbývajícím koncem už se na něj víc a víc těšíte. No a od další části už jsem jen čekal, jak to celé dopadne...tvrdě! :-D 60% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Opravdu nechápu tolik nízké hodnocení. Myslím, že snímek by si zasloužil rozhodně vyšší procentuální stav. Knihu jsem sice nečetla, ale myslím, že i tak by se mi film nelíbil o nic méně. Děj je příjemný s lehkým humorem a skvělým obsazením. Většinou tolik oslavovaná Sienna Miller mě ale nijak neuchvátila. Jak jsou z ní všichni nadšeni, tak mě přijde obyčejná. Jo, jasně, je hezká, blonďatá a má pěknou postavu. Ale to je pro mě na ní vše. Nic více na ní zatím nevidím. Já měla oči především pro fešného Jona Fostera a Petera Sarsgaarda. Jejich společné scény mě dostaly a je škoda, že netrvaly déle:) Ano, můj dojem ze Záhad Pittsburghu je nejspíše ovlivněn jejich vztahem a vzájemnou chemií, která se projeví nejvíce pouze ve dvou scénách. Vím, je možná dětinské hodnotit celý snímek pouze na základě toho, ale nemohu jinak. Film balancuje na hraně milostného trojúhelníku a mafiánské zápletky. Možná trochu nevyrovnaně, ale to mi celkový zážitek rozhodně neznepříjemnilo. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Na Siennu bych sa mohol dívať donekonečna, ale Jon Foster mi tam akosi nesedel. Inak veľmi dobré ! Sienna je fakt koťátko! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film, o kterém, abych pravdu řekl, nevím zcela jistě, co si mám myslet. Na jednu stranu se zde řeší celkem chytlavá témata jako jsou mezilidské vztahy, lidská sexualita, budoucnost a tak dále, avšak na druhou stranu jsem měl po celou dobu tak trochu pocit, že se z toho dalo vyždímat přece jenom více. Herecké obsazení bylo sympatické a všem jejich role sedla, v tomto ohledu jsem byl spokojený. Zkrátka snímek, kterému nejvíce podráží nohy nevyužitý potenciál, který tam někde opravdu dřímal. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Vopravdu pekelná nuda. Kde se zrovna nekopčí Laurel Canyon, tam se vaří přepjatá a poněkud slizká "dramatická" všehochuť v čele s tragickym mužskym tandemem, jehož složení bylo až obdivuhodně vyvážený. Foster mě totiž sral za vosumnáct facek, Sarsgaard bez dvou za dvacet. Jediný štěstí, že je Sienna taková bohyně, který opět nejde nepodlehnout, i když třeba zrovna brečí a je totálně zoufalá. Právě ona, spolu s hudbou spolehlivýho Thea, odtáhla pittsburgský záhady aspoň na ty dvě umolousaný hvězdičky. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nemastný neslaný príbeh o mladíkovi, ktorý je na rozcestí medzi nalinkovanou budúcnosťou od svojho otca a hľadaním toho, čo vlastne chce. A ako to už býva, tak ho k správnemu rozhodnutiu nakopne až láska. Ale ten jeho spasiteľ je celkom prekvapivý. Bežne proti tejto téme nič nemám, ale tu mi to prišlo dosť prekombinované. Takisto som mal veľký problém s hlavným predstaviteľom Fosterom, ktorý je totálne necharizmatický chlapík a že tam také pako všetkých ošuká mi pripadalo dosť WTF. Dve hviezdičky dávam hlavne za Menu Suvari, ktorá sa tam zase raz ukáže hore bez. Sienna Miller ma tam nebavila rovnako ako celý ten milostný trojuholník. 4/10. ()

tibenskym 

všechny recenze uživatele

Perfektne natočené, skvele zahrané, výborná hudba, ale od polky filmu to ide ku..a scenaristicky brutálne dole. Moje prvotné nadšenie začalo s každou ďalšou minutou upadať. Chvíľami som mal pocit, že sledujem dva rôzne filmy, pričom ani jeden nie je dotiahnutý dokonca....Nádherná Sienna Miller... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zlé, ale znovu se nepodívám. 1) Michaelu Chabonovi bylo 25 let, když v roce 1988 po třech létech práce a studia uveřejnil svou částečně autobiografickou prvotinu - The Mysteries of Pittsburgh. Obrovský čtenářský úspěch ho ihned katapultoval mezi americké spisovatelské celebrity. 33letý režisér Rawson Marshall Thurber napsal scénář, který se, stejně jako film, stal předmětem silné kritiky rozvášněných příznivců knihy, protože pozměnil povahu a chování hlavních postav díla. 2) Knížku jsem nečetl, ale s výhradami fanoušků mohu jen souhlasit. Děj mi připadá plytký a poněkud nudný, 24letý Jon Foster (Art - gangsterův syn) herecky nevýrazný, do 37letého Petera Sarsgaarda bych se asi nezamiloval a nakonec mi, považte, připadne jako nejatraktivnější 27letá SIenna Millerová. 3) Spoiler. Příběh samozřejmě není o homosexualitě nebo bisexualitě. Hlavní hrdina pouze hledá vlastní identitu a způsob, jak se vymanit z područí svého otce. Konfrontace s neočekávaným citem tu slouží jako spouštěč jeho emancipace. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Začíná to moc pěkně. V úvodních minutách se objevuje sice lehoučký, ale velmi zajímavý mysteriózní nádech, který mě navnadil snad až moc dobře na další dějovou "show". První půle je ještě snesitelná a nese znaky typického nezávisláku - žádná monstrózní výprava, v náznacích lyrická kamera a čistě civilní režie, která sleduje pocity ústřední trojice a (pořád ještě) docela zajímavě proplétá jejich osudy. Nicméně poté přijde scénáristický majstrštyk, jehož účinky jsou takřka vražedné. Obávám se, že pokud bude mít někdo zoufalou potřebu analyzovat a ospravedlňovat počínání obou hlavních mužských postav, bude to pro něj mít fatální důsledky. Nejhorší ale je, že se mi v závěru (možná i v důsledku onoho "smrtícího dějového zvratu") začala hnusit i zpočátku ne úplně nezajímavá linie s otcem, což srazilo výsledné hodnocení ještě o stupeň dolů. Kreativitě se nebráním, ale je třeba rozlišovat mezi vkusnou scénáristickou hříčkou a exhibicionistickou bezobsažnou onanií. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Popis k filmu ma celkom navnadil na zaujímavý príbeh - no napokon sa z toho vykľul úplne nezaujímavý a nezáživný film, hoci spočiatku vyzeral veľmi nádejne! Hlavný hrdina mi svojim správaním bol úplne nesympatický, aj keď v niektorých momentoch mi ho prišlo celkom ľúto - ale inak to bol nevďačný hajzlík, rovnako ako jeho mafiánsky otecko. Čo sa týka tej zápletky, ktorá bola takmer komplet vyplnená milostným trojuholníkom, bolo to dosť zvrátené a keďže podvádzal každý každého, tak z tejto trojky sa stali celkom dobrí priatelia. No nič, pre mňa dosť nudný film. Ešte aj tá postava, ktorá ma zaujímala najviac (menovite Mena Suvari) sa v príbehu nezdržala dlho, škoda. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Vlastně si ani nejsem jistý, co bylo nosnou myšlenkou celého filmu, ale rozhodně byl zajímavý, nenudil a občas potěšil. Netradiční milostný trojúhelník okořeněný o trošku zbytečnou mafiánskou zápletku, mladík, který bojuje proti "osudu", který mu naplánoval vlastní otec, miluje muže i ženu z jednoho páru. Rozhodně zajímavé. Možná pomalu plynoucí, ale ne unylé. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý film , no v konečnom dôsledku mätúci. Je tu pôsobivé obsadenie fotogenických a talentovaných hercov, no zdá sa, že strih vynechal časti príbehu, ktoré by vysvetľovali jeho priebeh. Výsledkom je, že postavu, ktorú stvárňuje Foster, je len čiastočne uveriteľný a chýba mu dojemnosť, ktorú človek cíti. Herecké výkony hlavných hercov sú dobré, ale poskytnuté linky a úpravy nechávajú veľa na domýšlaní. 6/10 ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Film plný rozporuplností. Alebo že by Pittsburg bol mestom podivností?....Netvrdím, že to bolo zlé, avšak celý príbeh mi prišiel pomerne absurdný a vyvolal vo mne pachuť neúprimnosti. ()

Toto 

všechny recenze uživatele

On ľúbi ju, ona jeho nie. Ona ľúbi jeho, on ju nie. On ľúbi jeho, aj on ho ľúbi . A mafia. Inak ako sprosto to nemôže skončiť. Sienna Miller je očarujúca. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Přilákala mě dvě jména: Michael Chabon (autor předlohy) a Sienna Miller. Záhady jsou ale průměrné romantické drama, kde je málo romantiky, málo dramatu a skoro žádná záhada. Cesta a vývoj hlavního hrdiny jsou sice pevně orámovány začátkem i koncem filmu, ale vše mezi těmito dvěma body je bloumání odnikud nikam. 50% (303 hodnotících přede mnou dává průměr 55%). ()

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Nádejný syn mafiána, z nepochopiteľných príčin bez priateľov, trávi leto s dvoma pochybnými individuami. Jeho účast na spoločných aktivitách sa dá najlepšie charakterizovať slovami "páty kolo u vozu" alebo rozprávkou "Ako divný Janko vtieral do vzťahu princa a princezny". V okamihu, keď sa na obrazovke navyše začali bisexuálne krížiť pohlavia, som snímok radšej vypol (nechcel som riskovať že im do postele vbehne ešte aj pes v snahe skompletizovať zbierku). Ani zďaleka nejde o úplnu blbosť (preto jedna hviezdička), avšak scenár a ani téma ma nezaujali, hoci to z počiatku vyzeralo veľmi nádejne. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

No, od adaptace Chabona jsem čekal víc, než tradiční hledání sama sebe, poznávání životní reality s příjemným soundtrackem a zajímavým obsazením. Film trpí naprostou nezajímavostí, okoukaností tématu na průměrností zpracování. Od režiséra Vybíjené a nositele Pullitzera jsem prostě čekal víc. Jon má před sebou poslední léto jako student, mafiánský otec ho tlačí k dospělosti a on by si ale ještě chtěl zablbnout. Tak si zablbne, zjistí, že všechno něco stojí a my zjistíme, že tento snímek za moc nestojí... 40% ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Sienna Miller stále okouzlující a v podobných sympatiích se nese i první třetina filmu, ale pak se nepochopitelně v milostném trojúhelníku objeví gay vložka a přidaná hodnota v podobě mafiánské zápletky... ()

Reklama

Reklama