Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ethan Hunt pracuje v elitním týmu agentů CIA, kterému velí Jim Phelps. Tentokrát na ně čeká mise v Praze, kde mají chytit při činu muže, který se chystá ukrást seznam agentů CIA ve východní Evropě. Vše jde hladce, ale pak začne umírat jeden agent za druhým. Nakonec celou akci přežije jen Ethan. Ten o všem informuje svého šéfa a je skutečně velká náhoda, že Kittridge zrovna večeří v Praze. Kittridge a Ethan se sešli a Kittridge Ethana obvinil z vynášení informací ze CIA. Kittridge prý již delší dobu hledá krysu, která táhne CIA ke dnu. Ethan se naštval a odešel. Ethan se naštvaný vrátil do bytu, kde měli s týmem základnu. Tam narazil na Claire, která je také agentkou a která také útok přežila. Ethan a Claire jsou rozhodnutí zjistit, kdo je ona krysa v CIA. Ethanovi se podařilo zkontaktovat kupce, který chtěl koupit seznam agentů. Ethan na Maxe zapůsobil tím, že věděl, že seznam, který Max získal, je falešný. Max je ve skutečnosti žena, která je ochotná spolupracovat s Ethanem, dokonce mu i zaplatí, ale Ethan jí musí dodat seznam agentů z celého světa. Ethan souhlasí, pokud mu Max předhodí onu krysu. Ethan ví, že celý seznam mají jen v ústředí CIA. Ethan dá dohromady tým z nežádoucích agentů CIA a chce se tam vloupat. Ethanovi a jeho týmu se podaří do ústředí vloupat a nakonec i ukrást onen seznam. Ethan si domluvil schůzku s Maxem ve vlaku TGV. Mezitím se na scéně opět objevil Jim, který útok na Ethanův tým také přežil. Jim a Claire jsou manželé, ale Ethan je do Claire zamilovaný. Ethan Jimovi věří, ale přitom právě Jim je ona krysa... (TV Prima)

(více)

Recenze (656)

tron 

všechny recenze uživatele

Je neuveriteľné, že celá sága začína scénou s Emiliom Estevezom. S Emiliom Estevezom! Ako pôvodná verzia zo šesťdesiatich, tak seriálový remake z 80. rokov boli o niečom inom. Jasné, nemožné misie v nich samozrejme hrali kľúčovú rolu, ale hrdinom v žiadnom prípade nebol osamelý vlk Ethan Hunt, ale celý tím, ktorému vlastne vôbec nešéfoval, bol len jeho súčasťou. Tvorcovia celovečernej adaptácie celý tento koncept prevrátili na hlavu a to, čo vo filme spravili z Jima Phelpsa, sa dokonca nedá prirovnať k ničomu menšiemu, než ako keby niekto z Raťafáka Plachtu spravil drogovo závislého maniaka. Veď uvidíte. Seriálový mix akcie, megalomanských zloduchov, geniálnych masiek a do detailu premyslených plánov bol chytľavý, no keď sa v polovici 90. rokov 34-ročný (!) Cruise rozhodol spraviť celovečerák, nikto s ním nič nechcel mať spoločné. Všetci čakali prepadák. Fakt nikto neočakával trhák roka. Dvojnásobne v na hity preplnenom roku 1996 (TWISTER, SKALA...). Rozpočet 80 miliónov, celosvetová tržba 457, čo dodať. MISSION: IMPOSSIBLE je mimochodom prvý film, u ktorého sa Cruise podieľal na produkcii. Po premiére trojky sa objavili správy, že trojka je najlepšia zo série. Bola výborná, ale určite by som (na rozdiel od dvojky Johna Woo) nezabúdal ani na mrazivý originál Briana De Palmu. Režisér CARRIE dostal k dispozícii bombastický scenár Davida „JURSKÝ PARK“ Koeppa, Roberta „ČÍNSKA ŠTVRŤ“ Townea a Stevena "SCHINDLEROV ZOZNAM“ Zailliana a je to poznať. Cruise dodal parádny rozpočet, postaral sa o skvelé akčné scény (kultový prienik do nepreniknuteľnej agentúry) a celé to odsýpa, české exteriéry sú príjemne postkomunisticky ťaživé, dialógy výborné, počítačové efekty krásne a o tom, ako to celé dobre funguje, svedčí fakt, že si logické nezmysly (helikoptéra v tuneli) nevšimnete. Radšej sa necháte unášať napínavým dejom, plným zvratov, intríg, vtipov, šokujúcich odhalení, nečakaných úmrtí a ešte nečakanejších zmŕtvychvstaní. Čerešničkou je brutálna kombinácia zdanlivo neskombinovateľných hercov (Cruise, Rhames a Reno v jednom kupé, to musíte vidieť). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Puvodni serial jsem sice nevidel, ale podle ukazek to bude asi docela nuda, kdezto tenhle film je slusna jizda. De Palma natocil hodne dobrej akcni thriller s nekolika spionaznima vychytavkama. Pribeh sice neni nic originalniho a urcite bych si predstavil i vic impossible ukoly, nicmene nenudi a je napinavej. A to tu jsou v podstate jen dve akce, dnes uz legendarni hacknuti pocitace a zaverecna rezba na vlaku. Herci jsou taky v pohode, hlavne Jean Reno, i kdyz ma malo prostoru, potesi a Cruise se snazi. A je tu naprosto skvela hlavni melodie. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Snímek, který ve své době pozvedl upadající akční žánr, hlavně díky sice průměrnému scénáři, který je nápaditě zrežírovený De Palmou a rychlému střihu. Tom Cruise zahrál slušně a na roli agenta se poměrně hodí. Zatím asi poslední skvělý snímek Briana De Palmy (možná ještě Hadí oči o dva roky déle nebyly špatné). Na pět hvězdiček to není, ale rozhodně nudit se nebudete a vždy se na tento snímek rád podívám......... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zaparkovat vrtulník v trezoru je mnohem snadnější než se vloupat někam do sídla ústředny CIA." Ani jednu z těchto činností jsem nikdy neprováděl, takže nemohu posoudit, zda je tato úvaha správná. Co však posoudit mohu, tak to je skutečnost, že od chvíle, co jsem slyšel rockovou verzi znělky od Adama Claytona a Larryho Mullena, tak jsem se v kině příjemně usadil a hltal jsem první vystoupení agenta Hunta. A byl jsem z něj nadšený, protože to mělo tempo, nasazovaly se obličeje, akcí se nešetřilo, občas se napínavě viselo na laně, taky se vlálo na vlaku a nikdo si nemohl být zcela jistý tím, kdo je dobrý, kdo je zlý a kde se tam vzal Vašut. O některých detailech se samozřejmě nesmělo moc přemýšlet, ale vzpomínka na osobní prohlídku agentky Claire mi to stejně nedovolila. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Technologie stárnou (posílat textový soubor několik minut je fakt vtipné), tenhle film ne. De Palma i Cruise na vrcholu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

De Palma pravděpodobně chtěl natočit hardcore špionážní akci s dusnou atmosférou a mnoha nečekanými zvraty... A povedlo se mu to tak napůl. Akční scény jsou dobré, ať už jde o úvodní nezdařenou misi, či dnes již celkem známé spouštění se na laně do centrály CIA (=lahůdka). Scénář je však poměrně zmatený, jednotlivé zvraty mohly být podány trochu srozumitelněji a efekt(iv)něji, ale to mě osobně ani tolik nevadí... Mission Impossible se jakoby cítí příliš důležitě a hraje si na nejlepší bondovku všech dob, kterou však zcela úplně není. Faktem ale bezesporu zůstává, že jde o velmi slušnou odpočinkovou zábavu, či nadprůměrný pořad do večerní TV. 7/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

De Palma zase v jiném žánru, zase podle svého (a přitom podle jiných). Vývoj mého vnímání tohohle filmu šel od ignorance po poměrné nadšení až po střídmé uznání, že se to žánrově povedlo. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborná akce, vychytávky lepší než má James Bond a spousta vábornejch herců v čele s Tomem Cruisem. To je Mission Impossible, pro mě jeden z dalších výborných akčních filmů Toma Cruise a fakt mě nenapadá nic proč to má tak nízký hodnocení, doknce i děj mi přijde nadprůměrnej a o nějaký nudě se ani nedá mluvit a dokonce je to točený v Praze, takže dobrý 4* si to určitě zaslouží ()

choze 

všechny recenze uživatele

Mám pro Toma a ten jeho rošťácký úsměv takovou slabost, že tomu hollywoodskému ignorantovi odpustím i zmasakrování týmového ducha seriálu v zájmu soustředění veškeré pozornosti jen na sebe a - SPOJLER - že mrknutím oka udělá z Jima Phelpse záporáka a zabije ho. Člověk znalý seriálu neví, jestli to brát jako nabubřelé prznění předlohy typické pro továrnu na sny nebo okázale agresívní renovaci. Nejspíš je to od každého trochu. Důkladně zamotaný scénář Davida Koeppa a Roberta Towneho podpořený vynikající kamerou a de Palmovou stylovou a hračičkovskou režií nás vrhá do světa mezinárodních špionů IMF, kde nejen že nic není nemožné (jak vidno ze strhující scény nabourání počítače v ústředí CIA nebo akčního finále s rychlovlakem a helikoptérou v tunelu), ale hlavně nic není, jak se zdá (viz. scéna, kde Cruise čaruje před Renem s diskem). Stejně obojaký je i tenhle moderní film stavící na starých (seriálových) kořenech a spojující hi-tech špionážního thriller s historickou aurou Prahy, čímž navozuje velmi zvláštní atmosféru. A Emmanuelle Béart je přímo nemožně sexy. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Se sérií Mission: Impossible jsem skončil hned po prvním dobrodružství Ethana Hunta s tím, že na další mise se již dívat nepotřebuju. Ale ve světle úspěchů nejnovějších filmů mě napadlo, že by mohlo být fajn zkusit restart a podívat se na všechny díly pěkně popořádku. No, začátek mě svou nechtěnou směšností trochu vyděsil, a celkově je nutné přiznat, že v pár ohledech film trošku zestárl (a ne, nejde jen o to, že Vašut už nemá vlasy), ale dál už to bylo čím dál lepší a co do zábavnosti snímek léty očividně nic neztratil. Stále má pořádnou dávku napětí, akce a dynamičnosti. A Cruise je pořád tím sympaťákem, kterému můžete fandit. A jeho parťáci/soupeři nijak zvlášť nezaostávají. Škoda jen, že to zdařile „nepodařené“ akci z ambasády a grandiózní hodinářské práci z centrály CIA kazí za vlasy přitažené hrátky s vlakem a helikoptérou (ne že bych u nich musel vypínat mozek, protože mi i normálně pracuje na úsporný režim, který nejde přepnout, ale přece jen…musel jsem se začít smát). No, nevadí, slušné 4* a pokračování příště. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neptejte se mě proč, ale po honu na lišku je potřeba zničit krtka a taky jednu krysu.. Špionážní pikle s úkolem diváka permanentně překvapovat jsou orámovány třemi zásadními akcemi. Ta na americké ambasádě v Praze odpovídá době vzniku a Vašut při ní dostane víc prostoru než Estevez nad výtahem. Napínavá loupež v centrále CIA je ukázkou De Palmova režisérského umu a vy se zatajeným dechem sledujete, jestli se z Cruise nezačnou sypat drobáky. Bezesporu předčasný vrchol filmu. Zúčtování na TGV už jen připomínalo špatnou bondovku s Rogerem Moorem a vrtulníček Reno v tunelu či omdlévající mašinfíra do něj vnesly až parodický tón. Pár dnů zpátky jsem zhlédl MI:6 a teď po jedničce si uvědomil, jak se Hunt posunul do role týmovějšího hráče a kolik ubylo samolibosti z Cruiseova obličeje.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Na první misi jsem změnil názor. Není to tak dávno, co mě děsně nudila, ale dal jsem jí další šanci a musím uznat, že je to příjemná zábava. Jediný problém je, že za těch deset let tenhle film zestárl tak moc, že to vypadá, jako by byl starý tak dvacet. Akce v tunelu už působí dost divně, ale výbušná žvýkačka je super a Vašut ve své mini roli je naprosto skvělý. :) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

První dva díly série Mission Impossible mi trochu nesedly. Ethan Hunt postrádá jakékoli charisma, Jon Voight je snad nejhorší záporák v dějinách thrilleru. Sice potěší účast Jeana Rena, Vinga Rhamese či Marka Vašuta. To ale dokonalý film nedělá. Mně osobně se více líbil seriál. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

V druhej polovici deväťdesiatych rokov sa už začala tvár áčkového akčného žánru razantne meniť, s čím som sa v tej dobe zmieroval len ťažko, ale postupom času som sa tomu predsa len lepšie prispôsobil. A práve Mission: Impossible je jeden z tých najzásadnejších predstaviteľov, pričom rozbehol sériu, ktorá je tu s nami stále aj po štvrťstoročí. Nikdy som moc nebol na tieto špionážne zápletky, snaží sa to tváriť realisticky, ale predsa len to úplne nejde, no tu je ten dej podaný dostatočne zaujímavo. Kľudne by som bral aj dlhší úvod s lepším predstavením tímu, tu sa ide na vec takmer okamžite. Tempo je síce polovicu filmu také pomalšie a chýbajú mi nejaké skutočne zapamätania hodné situácie, ale je to zaujímavé a celkom nepredvídateľné, divák si nemôže byť ničím istý. A v druhej polovici už sú karty rozdané, pribudnú výborné postavy a nezabudnuteľné atrakcie, tu sa je už stále na čo pozerať. Obsadeniu sa tu nedá moc vytknúť, Tom Cruise ma v týchto mladých rokoch nebavil ešte ani zďaleka tak, ako teraz, ešte sa v tomto žánri len hľadal a vidno to aj tu. Herecky tu občas zaostáva a aj tá jeho postava mi prišla taká všelijaká, miestami sebavedomý a následne ustráchaný, hlavne v tej prvej polovici, ale som samozrejme veľmi rád, že tu bol, lebo inak by sa séria nikdy nedostala tam, kde je teraz. A mimo neho poteší hlavne trio, John Voight, Jean Reno a samozrejme Ving Rhames, ktorý už sérii zostal verný. Akcia je vo svojej kategórii veľmi dobrá, toto nie je primárne akčný film, takže klasická akcia sa tu nenájde, Cruise dokonca ani raz nevystrelí a rozdá asi dva údery, ale o to tu nejde. Vniknutie do databázy CIA je jedna z najslávnejších scén vôbec a je skutočne perfektne vymyslená a o napätie nie je núdza a finále s TGV je síce ako z iného filmu, zvyšok filmu sa aspoň tvári celkom uveriteľne, toto už je riadne prestrelené, ale aj tak je to nápadité a s pár výbornými momentmi. Brian De Palma nie je akčný režisér, takže aj k tejto látke pristúpil inak, než tvorcovia po ňom, ale odviedol nemenej dobrú prácu, A k tomu tá hudba, ktorá ma baví vo všetkých variáciách, Takže tento prvý Mission: Impossible ma kedysi vôbec nezaujímal, ale s odstupom času si ma získal a nemôžem ho kritizovať, lebo rozbehol sériu, ktorá sa v súčasnosti nachádza na vrchole akčného žánru. 75% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Oldschoolovka, ktorá sa nesie v starom dobrom štýle špionážnych thrillerov, v ktorých má pred efektmi prednosť poriadny scenár. Celý dej je domotaný ako klbko bavlny, ktoré si na hodinu zobral do parády kocúr. Všetko sa však viac-menej dá vytušiť a zvraty tak nemajú tu razanciu a wow-efekt ako by som si želal. Na druhej strany atmosféra tajomnej Prahy a celkového príbehu je skvostná, všetko je zahalené rúškom tajomstva, od žiadnej z postá sa nedá vytušiť, čo od nej očakávať. Herecky fajn všetci sa snažili, 90. roky sú však Renova parketa, takže svojou charizmou schová do vrecka aj Cruisea. Pre mňa teda vychytaný thriller, ku ktorému sa budem vracať rovnako rád ako ku tradičným bondovkám. 85%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ten Tomáš je fakt borec! Ve třista kilometrové rychlosti se udržet na stěrači u TGV, to by nedokázal ani Srstka a že to byl nějaký kaskadér! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

De Palma, když se na to podívám z jistým časovým odstupem, natočil rozhodně nejtemnější a nejzamotanější MISSION: IMPOSIBLE. Geniálně natočená je celá akce dobývání Langley. Nikdo mi nevymluví, že by na ně scéna s balancujícím Cruisem neudělala dojem. Dusivé ticho a napětí se dají doslova krájet. Pěkně natočené je i finální odhalování intrik, kdy Hunt pomalu dává dohromady střípky "toho co jsme neviděli" z Prahy. K úplné spokojenosti opravdu schází jen přehlednější orientování ději. První M:I rozhodně není tak průměrná jak se o ní říká. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Celkom pozerateľná špionóvka s pár už možno povedať legendárnymi scénami, ktoré sa nevyhli parodovaniu (Scary Movie, Shrek). K ideii seriálu to ma predsa len bližšie ako vyslovene akčná dbojka, takže ca človek dočká aj nejakých tých "nečakaných" prekvapení. Toto sú silné tri hviezdy. 70% ()

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Reklama

Reklama