Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ethan Hunt pracuje v elitním týmu agentů CIA, kterému velí Jim Phelps. Tentokrát na ně čeká mise v Praze, kde mají chytit při činu muže, který se chystá ukrást seznam agentů CIA ve východní Evropě. Vše jde hladce, ale pak začne umírat jeden agent za druhým. Nakonec celou akci přežije jen Ethan. Ten o všem informuje svého šéfa a je skutečně velká náhoda, že Kittridge zrovna večeří v Praze. Kittridge a Ethan se sešli a Kittridge Ethana obvinil z vynášení informací ze CIA. Kittridge prý již delší dobu hledá krysu, která táhne CIA ke dnu. Ethan se naštval a odešel. Ethan se naštvaný vrátil do bytu, kde měli s týmem základnu. Tam narazil na Claire, která je také agentkou a která také útok přežila. Ethan a Claire jsou rozhodnutí zjistit, kdo je ona krysa v CIA. Ethanovi se podařilo zkontaktovat kupce, který chtěl koupit seznam agentů. Ethan na Maxe zapůsobil tím, že věděl, že seznam, který Max získal, je falešný. Max je ve skutečnosti žena, která je ochotná spolupracovat s Ethanem, dokonce mu i zaplatí, ale Ethan jí musí dodat seznam agentů z celého světa. Ethan souhlasí, pokud mu Max předhodí onu krysu. Ethan ví, že celý seznam mají jen v ústředí CIA. Ethan dá dohromady tým z nežádoucích agentů CIA a chce se tam vloupat. Ethanovi a jeho týmu se podaří do ústředí vloupat a nakonec i ukrást onen seznam. Ethan si domluvil schůzku s Maxem ve vlaku TGV. Mezitím se na scéně opět objevil Jim, který útok na Ethanův tým také přežil. Jim a Claire jsou manželé, ale Ethan je do Claire zamilovaný. Ethan Jimovi věří, ale přitom právě Jim je ona krysa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (655)

tron 

všechny recenze uživatele

Je neuveriteľné, že celá sága začína scénou s Emiliom Estevezom. S Emiliom Estevezom! Ako pôvodná verzia zo šesťdesiatich, tak seriálový remake z 80. rokov boli o niečom inom. Jasné, nemožné misie v nich samozrejme hrali kľúčovú rolu, ale hrdinom v žiadnom prípade nebol osamelý vlk Ethan Hunt, ale celý tím, ktorému vlastne vôbec nešéfoval, bol len jeho súčasťou. Tvorcovia celovečernej adaptácie celý tento koncept prevrátili na hlavu a to, čo vo filme spravili z Jima Phelpsa, sa dokonca nedá prirovnať k ničomu menšiemu, než ako keby niekto z Raťafáka Plachtu spravil drogovo závislého maniaka. Veď uvidíte. Seriálový mix akcie, megalomanských zloduchov, geniálnych masiek a do detailu premyslených plánov bol chytľavý, no keď sa v polovici 90. rokov 34-ročný (!) Cruise rozhodol spraviť celovečerák, nikto s ním nič nechcel mať spoločné. Všetci čakali prepadák. Fakt nikto neočakával trhák roka. Dvojnásobne v na hity preplnenom roku 1996 (TWISTER, SKALA...). Rozpočet 80 miliónov, celosvetová tržba 457, čo dodať. MISSION: IMPOSSIBLE je mimochodom prvý film, u ktorého sa Cruise podieľal na produkcii. Po premiére trojky sa objavili správy, že trojka je najlepšia zo série. Bola výborná, ale určite by som (na rozdiel od dvojky Johna Woo) nezabúdal ani na mrazivý originál Briana De Palmu. Režisér CARRIE dostal k dispozícii bombastický scenár Davida „JURSKÝ PARK“ Koeppa, Roberta „ČÍNSKA ŠTVRŤ“ Townea a Stevena "SCHINDLEROV ZOZNAM“ Zailliana a je to poznať. Cruise dodal parádny rozpočet, postaral sa o skvelé akčné scény (kultový prienik do nepreniknuteľnej agentúry) a celé to odsýpa, české exteriéry sú príjemne postkomunisticky ťaživé, dialógy výborné, počítačové efekty krásne a o tom, ako to celé dobre funguje, svedčí fakt, že si logické nezmysly (helikoptéra v tuneli) nevšimnete. Radšej sa necháte unášať napínavým dejom, plným zvratov, intríg, vtipov, šokujúcich odhalení, nečakaných úmrtí a ešte nečakanejších zmŕtvychvstaní. Čerešničkou je brutálna kombinácia zdanlivo neskombinovateľných hercov (Cruise, Rhames a Reno v jednom kupé, to musíte vidieť). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Převést seriál o špionážních agentech, kteří podnikají až zdánlivě nemožné mise, do filmové verze se v roce 1996 povedl De Palmovi myslím že více než solidně. Přecejen Brian De Palma je zkušený režisér. Hlavní role padla na Toma Cruise a to se ukázalo jako skvělá volba. První díl ještě není tolik přepálený jako jeho následovníci a více se zde pracuje s atmosférou. Praha je zde mimochodem opravdu krásná. Jsou zde ovšem dvě akční scény (loupež v Langley, honička na střeše TGV), které i v rámci série jsou stále na jedničku. 75% ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Cruise si vybral dobře. Nejen sérii, které se chce věnovat a opečovávat, ale taky režiséra, který prvotinu této ságy natočí. De Palma naprosto přesně vystihl špiónský thriller a za pražské mlhy a neustálých špiónských praktik rozdmýchává paranoiu na nejvyšší otáčky. Je to zdaleka nejvážnější a nejdepresivnější díl ze všech a má své kouzlo a ikonické momenty (pasáž v Langley je dechberoucí). Bohužel ten přepálený akční konec je už dnes vyloženě k smíchu a sráží celkový dojem dolů. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Solidní věc, ale nic božího. Film trpí tím, že je zbytečně překombinovanej. Navíc jako fanouškovi seriálu Nulová šance, kterej je stejně v mých očích nepřekonatelnej, se mi tady prostě některý věci nezdají. Hlavně to jak Jim Phelps nechá zlikvidovat svůj vlastní tým. Vidím to na lepší průměr. Na víc to není.60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $180,981,856Tržby Celosvetovo $457,696,359║ Až na pár slušných momentiek ničím zaujímavá tláchačka, kde nejde skoro o nič. Scenáristicky vývar od Davida Koeppa a režijná rutina od Briana De Palmu. /45%/ ()

Galerie (80)

Zajímavosti (61)

  • Společnost Apple zaplatila 15 milionů amerických dolarů za propagaci svých produktů prostřednictvím filmu. Vznikly tak například televizní reklamy se záběry ze snímku a Powerbook 5300c se dokonce dostal do filmu v rámci product placementu. (Azurovydrak)
  • Pro ikonickou scénu, kdy se Ethan Hunt (Tom Cruise) spouští ze stropu v přísně střežené místnosti, si musel Tom Cruise dát mince do bot, aby vyrovnal své tělo a udržel rovnováhu. Bez nich se totiž opakovaně dotýkal hlavou země. (Azurovydrak)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Reklama

Reklama