Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ethan Hunt pracuje v elitním týmu agentů CIA, kterému velí Jim Phelps. Tentokrát na ně čeká mise v Praze, kde mají chytit při činu muže, který se chystá ukrást seznam agentů CIA ve východní Evropě. Vše jde hladce, ale pak začne umírat jeden agent za druhým. Nakonec celou akci přežije jen Ethan. Ten o všem informuje svého šéfa a je skutečně velká náhoda, že Kittridge zrovna večeří v Praze. Kittridge a Ethan se sešli a Kittridge Ethana obvinil z vynášení informací ze CIA. Kittridge prý již delší dobu hledá krysu, která táhne CIA ke dnu. Ethan se naštval a odešel. Ethan se naštvaný vrátil do bytu, kde měli s týmem základnu. Tam narazil na Claire, která je také agentkou a která také útok přežila. Ethan a Claire jsou rozhodnutí zjistit, kdo je ona krysa v CIA. Ethanovi se podařilo zkontaktovat kupce, který chtěl koupit seznam agentů. Ethan na Maxe zapůsobil tím, že věděl, že seznam, který Max získal, je falešný. Max je ve skutečnosti žena, která je ochotná spolupracovat s Ethanem, dokonce mu i zaplatí, ale Ethan jí musí dodat seznam agentů z celého světa. Ethan souhlasí, pokud mu Max předhodí onu krysu. Ethan ví, že celý seznam mají jen v ústředí CIA. Ethan dá dohromady tým z nežádoucích agentů CIA a chce se tam vloupat. Ethanovi a jeho týmu se podaří do ústředí vloupat a nakonec i ukrást onen seznam. Ethan si domluvil schůzku s Maxem ve vlaku TGV. Mezitím se na scéně opět objevil Jim, který útok na Ethanův tým také přežil. Jim a Claire jsou manželé, ale Ethan je do Claire zamilovaný. Ethan Jimovi věří, ale přitom právě Jim je ona krysa... (TV Prima)

(více)

Recenze (655)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale zásluhou několika scén, v nichž se napětí ždímá jako podle učebnice (gymnastika v CIA trezoru, gymnastika na rychlíku), se asi nakonec přikloním ke štědřejšímu hodnocení. Scénář je každopádně hrozně překombinovanej, v závěru to do sebe sice zaklapne alespoň na úrovni "ten je zlý, tenhle hodný" ... ale kdo v průběhu děje na koho co hrál, to mi moc jasný neni. Úvodní pražská pasáž potěšila. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Chaoticky zostrihaná a dejovo neprehľadná spleť intríg a elektrickej, nadživotnej a technicky brilantnej akcie. Spústa originálnych scénok, často citovaných v neskorších filmoch. Štýlové špionážne orgie. Potešenie pre oči a uši, zbytočne prekombinovaný twister pre hlavu. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Vynikající. Odpočinková zábava s lehce zamotaným dějem (to si nechám vždycky líbit), De Palma rozhodně nenatočil tak průměrný film, jak se povídá. Některé scény jsou vyloženě esencí napínavého thrilleru - dobývání se do CIA, bitka na vlaku... ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Zajímaví herci se z děje vytratí dřív, než se člověk stačí vzpamatovat a zbytek filmu si divák musí vystačit s Tomem Cruisem a mdlou režií Briana DePalmy. Ještě že je tu alespoň ten Jean Reno a pár povedených akčních scén. Zbytek je jen nudný, nepropracovaný a navíc velice sterilní akční film. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Hodně špatný scenář, nebýt několika de Palmových režijních vychytávek, nedalo by se na to koukat. Jediné, co snad stojí za zmínku, je scéna s akrobatickým číslem Cruise, zavěšeným na lanech. Tady si vážně de Palma vyhrál. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Trochu až moc překombinovaný film - vinou scénáře. Pár výtečných okamžiků (zlodějna v centrále CIA) nemůže vytáhnout zbytek filmu z akčního průměru. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Chuťovka pro každého vyznavače špionážní akce. Cruise a vůbec všichni jsou sice až moc neprůstřelní (viz honička Eurotunelem), ale film je skvěle natočený - příběhem počínaje a návštěvou v Langley konče. I po těch letech, co uplynuly od doby, kdy jsem neuvěřitelně žral televizní seriál, dávám 70%. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Perfektní ukázka špionážního filmu. Skvěle promyšlené akce, důmyslný příběh a tajemný host v pozadí. Vše jak má být - radost pohledět... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Možná nejmíň akční, ale vypravěčsky zároveň nejdůmyslnější díl série. Slast spíše pro naratology než pro diváka, který čeká popcornovou zábavu. 75% Zajímavé komentáře: berg.12, PALINO, Cornon, Rimsy ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Máme to zase jeden překombinovaný akčni thiller, který místy malinko nudí. Staroměstský náměstí asi už nikdy nebude prázdnější. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $180,981,856Tržby Celosvetovo $457,696,359║ Až na pár slušných momentiek ničím zaujímavá tláchačka, kde nejde skoro o nič. Scenáristicky vývar od Davida Koeppa a režijná rutina od Briana De Palmu. /45%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vlastně to vyhlíží jako americká odpověď na Bondovky, příběh se profiluje jako typický špionážní zámotek plný intrik a falešných identit, akce se zpočátku celkem drží při zemi, aby v závěru přerostla v cosi poměrně zábavně nereálného a pošahaného. Tom Cruise coby Ethan Hunt hraje opravdu jen tváří, jinak je jeho agent vytvořený jako indiferentní věšák na pěkné hadry ve tvaru klaďase přímo archetypálního. Brian DePalma osciluje svým stylem mezi napínavou špionkou a adrenalinovým akčňákem, ale nelze říci, že by MI měla nějaký výrazný styl, silný náboj, moment překvapení. Připadá mi, že i hlavní twist prošumí vinou špatného načasování. Oproti bondovkám opravdu dosti bezduché, ale přeci jen zábavné. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak se člověk vyvíjí. MI jsem poprvé viděl někdy v roce 2004, následně párkrát potom v televizi a teprve v jeden večer roku 2012 jsem se k němu vrátil, bez všech vzpomínek a myšlenek na "jen průměrnou zábavu". Získal jsem za to mnohem plnohodnotnější zážitek, v kterém si lze všímat velkého množství typického De Palmovského rukopisu (ostření, kompozice, detaily, podhledy, použití zvuků, ...). Ten je přesný, i když nemusí sedět všem, dvojnásob ve spojení s nehorázně, ale opravdu nehorázně na efekt vytvořenými scénami. Raději kompletně vynechám posledních 15 minut, protože TGV - pokud se film neodehrává někdy v roce 1975 - využívá závislou trakci, ale vedení se filmařům viditelně nehodilo:), dále restaurace (bum akvárium, po pul minutě bum druhé akvárium, přitom by měli současně, když už...), náhodná setkání, celkově hromada náhod... Na druhou stranu je zábavné sledovat, jak se v 96 vyvíjel žánr, který znal Jamese Bonda a čekal na svého Bournea. Ethan Hunt je něco mezi nimi, i když má blíže jednoznačně k Bondovi. Na začátku filmu však ukáže několik praktických a reálných nápadů (sklo na chodbě), ale jeho cesta je cíleně směřována do hi-tech prostředí, které působí až trochu scifi jako třeba scéna s počítačem (ach, 2001 vesmírná odysea). V kontextu celé Huntovské série je však první díl určitě řemeslně výborný, příběhově odvážný a určuje první směr hlavní postavy, být hi-tech agentem, který nemůže nikomu věřit a jenž bude často velmi efektně bavit diváky svými atrakcemi. Skoro bych až řekl, první cíleně chytrý-hloupý blockbuster v rukou kvalitního režiséra a s hromadou zajímavých herců. Vždyť to byl 3. nejvýdělečnější film a stál víc než Den nezávislosti:). ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Koepp, Robert Towne .. Seriál Nulová šance z osmdesátých let mám velmi rád. V co jej přetvořili tvůrci celovečerního Mission: Impossible je na jednu stranu neodpustitelné, neboť z precizní, technicky založené týmové práce vytvořili one man show Toma Cruise jako tajného agenta Ethana Hunta. Na stranu druhou se jedná o zajímavou alternativu k bondovkám a především slušný špionážní thriller. Scénář je sice mírně kostrbatý, ale celek zachraňuje hlavně De Palmova neakční režie. Za klad možno přičíst domácí prostředí hlavního města a postavu Jeana Reno. 70%. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Přes mnohé odsudky, mně se tento film líbí hodně, rozhodně více než dvojka. Komplikovanost mi nevadí, mrzí mě jen rychle zlikvidování zajímavých herců, ale Cruise sám je také výborný a pak ta dvojka Rhames + Reno - to je něco. Elfman přeci jen mohl víckrát pustit hlavní motiv od Schifrina, sám nic moc nenabízí. Hlavní hrdina film je ale režisér - skvělá scéna z ústředí CIA, i ten krásně přehnaný závěr, to si nechám líbit. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Divná slátanina, kterou jsem ani na druhý pokus nedokoukal celou. Z mikrospánků se staly makrospánky a až na třetí pokus jsem (vybavený nemalou dávkou prášků proti usnutí) film dokoukal. No, opravdu to za to nestálo. Nepřehledný děj, šílený scénář a nejedna logická chyba dělá z filmu opravdu špatnou podívanou. Ani ta Praha to nezachrání... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

S vypnutým mozkem? Proč ne? Každopádně Brian je hodně mimo. Cruise je ten nejubožejší hezounek, co byl kdy uveden na obrazovku. Voight zůstal věrný svému vymetání kanálů. Reno nic moc. A co tam dělá Emmanuelle vážně nechápu. Jedno plus to ale asi má - ta pražská pasáž je o něco lepší než ty z Lundgrenova Střelce. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Danny Elfman: 1. Theme From Mission: Impossible - Larry Mullen And Adam Clayton ,2. Spying Glass - Massive Attack ,3. I Spy - Pulp ,4. Impossible Mission - Danny Elfman ,5. Headphones - Bjork ,6. Weak - Skunk Anansie ,7. On And On - Longpins ,8. Claire - Danny Elfman ,9. Dreams - The Cranberries ,10. You, Me And World War III - Gavin Friday ,11. So - Salt ,12. Trouble - Danny Elfman ,13. No Government - Nicolette ,14. Alright - Cast ,15. Mission: Impossible Theme (Mission Accomplished) - Adam Clayton And Larry Mullen , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V době, kdy tvůrčí otěže celé série drží pevně v rukou Christopher McQuarrie, se jen těžko věří tomu, že před čtvrt stoletím tu byl film, ve kterém hlavní hrdina nebyl důsledná legenda s chladným pohledem a s kaskadérským kouskem v rukávu, jak ho máme v hlavě teď, ale nesnesitelný floutek hrající překvapivě často na náhodu. De Palmův příspěvek do archivu IMF jsem dlouhé roky vnímal jako tuhou špionážní epizodu, dnes na mě naopak působí překvapivě svěže díky Praze, legendárnímu (a nestárnoucímu) vloupání do Langley nebo příjemně přepálenému vlakovému finále. Jejím zásadním problémem ale zůstává do očí bijící nekonzistentnost. Jednu chvíli je Ethan zdrcený ztrátou všech jistot, aby během pár minut bezstarostně tokal s nepřítelem nebo předváděl laciné kouzelnické triky, čistě proto, aby naštval parťáka, co mu zrovna nepadl do oka. Takže i přesto, že je Cruise až překvapivě špatný a chvílemi se mi před očima odehrávají dva až tři snímky najednou, smířlivě zvedám hodnocení do nadprůměru. Tempo se totiž na rozdíl od následujících dílů ani na okamžik nezastaví a v rámci zábavných špionážních akcí, které z kin nenávratně zmizely, musím tuzemským eskapádám nostalgicky přidat. ()

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Reklama

Reklama