Reklama

Reklama

Cashback

Krátkometrážní / Komedie / Drama
Velká Británie, 2004, 18 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní snímek Cashback je předchůdcem celovečeráku se stejným názvem z roku 2006 a dá se říct, že je i jeho plnohodnotnou částí. Klip vypráví o každodenním shonu při noční směně v supermarketu a o tom, jak se s ním každý z pracovníků vypořádává - hlavní hrdina třeba zmrazí čas a snaží se zachytit ženskou krásu na papír... (cubajz)

(více)

Recenze (39)

Matty 

všechny recenze uživatele

Sněhová vločka unikátního tvaru, ze které Ellis následně naprosto zbytečně učinil součást ordinérní vánice. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Únik z každodenního shonu, dojemné ocenění ženské krásy a kouzla okamžiku. Ovšem při pohledu na snad až příliš dokonalé křivky všech přítomných slečen jednoho třeba napadne, proč nebylo obsazeno i pár holek s "obyčejným" a přitom svým způsobem také krásným tělem..? ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní film Cashback jsem viděl až potom co jsem viděl celovečerní verzi. Je to přesně výstřižek 18ti minut z celého filmu. Konkrétně pasáž v obchodě, kde představuje spolupracovníky a kreslí tam v zastaveném čase nahé holky. Takže pokud jste viděli celovečerní verzi, viděli jste i tuhle. Naprosto přesná kopie a obě jsou skvěle udělaný frame po frame. Jen je v tomhle jina hudba - klasika. Sean Ellis má otevřenou bránu do Hollywoodu a jsem zvědav na jeho nový film, který je žánrově odlišný. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Výňatek toho nejlepšího z filmu Cashback, respektive celá jedna čtvrthodinová pasáž. Použitelné jako dlouhý trailer - jen je životaschopný sám o sobě. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší scéna celovečerního snímku Cashback, který vznikl o pár let později. Ta smyslná poetika zde vyvěrá každou sekundou filmu. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Kraťas, ktorý je absolútne o niečom inom ako neskorší umelo natiahnutý celovečerák. A to aj napriek tomu, že "rejžo" len dokrútil k už existujúcim záberom nový materiál. (10.10.2007) ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Krátký film, který se stal základním kamenem a nejzajímavější pasáží filmu Cashback dotočeného o pár let později. 90% Viděl jsem až po shlédnutí celovečerního filmu. Doporučuji Vám to udělat také tak. ()

easaque

všechny recenze uživatele

nebudu hodnotit, protože se jedná o předfilm k později celovečernímu filmu a vlastně celý se v něm objevuje. Sice samotný kraťas taky funguje, ale film je film. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Zažádal jsem si v Diskuzi o přidání tohoto filmečku, ale Baki mě s dokonalým komentářem stejně předběhl. Tak alespoň navštivte web tohoto filmu a zaposlouchejte se do té úžasné hudby... ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

bezvadná myšlenka i zpracování - ostatně to samé platí i u celovečeráku, ale řekl bych že tento krátkometrážní snímek představuje ten nejlepší výňatek s celého filmu - navíc dost ženské nahoty, nelze dát jinak než za pět:) ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je zkouknout tento kraťas až po celovečeráku, protože pouze nostalgicky vzpomínáte. Vidět pouze toto, přijdete o výborné scénky a na hlavní hrdiny brzy zapomenete. A to se vám po celovečerním kousku nestane. ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Cashback (2004) je krátky film, který byl mimojiné v roce 2006 nominován na Oscara. Díky svým úspěchům se zároveň stal základem pro natočení celovečerní verze. Tu jsem právě shlédl... Ve filmu je část, ktérá z něho i přes celkovou dokonalost natolik vyčnívá, a ze které jsem zůstal naprosto uchvácen. O to přijemnější bylo následné zjištění, že právě tato část až na několik drobností představuje původní verzi o které je řeč právě zde. Absolutně nemám slov, naposledy jsem byl takto unesen z Americké krásy. Bravo! 100% ()

Související novinky

Britský filmař se pokouší o atentát

Britský filmař se pokouší o atentát

15.02.2015

Jeho krátkometrážní Cashback byl nominovaný na Oscara. Nedoceněný londýnský horor Střepy v hlavě skoro nikdo neviděl. Aby mohl natočit Metro Manila, zastavil vlastní dům. Ale vyplatilo se, film… (více)

Reklama

Reklama