Reklama

Reklama

Cashback

Krátkometrážní / Komedie / Drama
Velká Británie, 2004, 18 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní snímek Cashback je předchůdcem celovečeráku se stejným názvem z roku 2006 a dá se říct, že je i jeho plnohodnotnou částí. Klip vypráví o každodenním shonu při noční směně v supermarketu a o tom, jak se s ním každý z pracovníků vypořádává - hlavní hrdina třeba zmrazí čas a snaží se zachytit ženskou krásu na papír... (cubajz)

(více)

Recenze (39)

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Cashback (2004) je krátky film, který byl mimojiné v roce 2006 nominován na Oscara. Díky svým úspěchům se zároveň stal základem pro natočení celovečerní verze. Tu jsem právě shlédl... Ve filmu je část, ktérá z něho i přes celkovou dokonalost natolik vyčnívá, a ze které jsem zůstal naprosto uchvácen. O to přijemnější bylo následné zjištění, že právě tato část až na několik drobností představuje původní verzi o které je řeč právě zde. Absolutně nemám slov, naposledy jsem byl takto unesen z Americké krásy. Bravo! 100% ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

V rámci tohoto krátkometrážního snímku prakticky neopustíme prostory jednoho supermarketu Sainsbury's, ale s pomocí fantazie se dostáváme z tradičního prostředí do netradičních koutů myšlenkových proudů hlavní postavy Bena. Děj je zaměřen na dění uprostřed obyčejného supermarketu, ale rozličnými prostředky je ozvláštněn natolik, že dostává určitý náboj a proto je svým způsobem zajímavý. Atmosféra některých scén a asociací je vskutku nevídaná. ()

Reklama

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

"And when I'm ready, the only thing I need to do to start time again... is crack my fingers." Lehce melancholický kraťas o nejlepším způsobu vypořádávání se s pomalu ubíhajícímu nočními při práci v supermarketu a fascinaci ženskou krásou, příjemně říznutý trochou humoru a pěknou hudbou. Ještě jen tak na okraj – jméno Biggerstaff má o dost jiný původ a význam, než by si člověk na první pohled myslel. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Retrospektívne (ako som sa na to ja díval) vzato, je tento krátky snímok zostrihom pojmu cashback v konkrétnom celovečernom filme. Myslel som, že to bude nejaký skôr doplnok no inak, keď sa na to dívam z chronologického pohľadu, tak krátky film je veľmi dobrý a to, čo z neho vytrieskali o dva roky takisto. ()

sanikope 

všechny recenze uživatele

Pri pozeraní celovečerného filmu som si hovoril že tam kde končí krátky film tam by mohol skončiť i ten celovečerák, a to som nemal ani páru že skutočne existuje takýto kraťas a že bol predchodcom celovečeráku. Až po vzhliadnutí som sa dozvedel o jeho bytí. Už počas sledovania tej dlhej verzie som si vychutnal tú nádhernú časť v saintsbury's keď si hrdina zastaví čas a nechá sa kolísať stojacim časom keď letiaci čas na chvíľu zastaví. A plus si ešte veľmi dobre pamätám na tie noci v kauflandoch a teskách kedy noci nemali konca a rána neprichádzali. ()

Zajímavosti (3)

  • Režisér Sean Ellis musel vedení skutečného obchodního řetězce, který má otevřeno 24 hodin denně, přemlouvat, aby mu dali k dispozici na 3 dny jeden ze svých supermarketů. Scény, kdy jsou nakupující dívky svlečené, tak raději nechal na poslední natáčecí den a vyplatilo se mu to, protože hned následující den měl telefonát se zděšeným manažerem, který se obával, že v jejich supermarketu se natáčelo porno. (Zdroj: LFŠ) (ynot)
  • Po natáčení byl hotový film předložen ke schválení na soukromé projekci deseti vysokým manažerům řetězce Sainsbury's. Po skončení promítání byla přibližně polovina nadšena a druhá polovina znechucena. I přes obavy z poškození značky dali filmu nakonec zelenou. (Zdroj: LFŠ) (ynot)
  • V každém Ellisově filmu se objevuje číslovka představující jeho aktuální věk. V případě Cashbacku je to číslo domu, kde bydlí Sharon (Emilia Fox), tedy 34. (ynot)

Související novinky

Britský filmař se pokouší o atentát

Britský filmař se pokouší o atentát

15.02.2015

Jeho krátkometrážní Cashback byl nominovaný na Oscara. Nedoceněný londýnský horor Střepy v hlavě skoro nikdo neviděl. Aby mohl natočit Metro Manila, zastavil vlastní dům. Ale vyplatilo se, film… (více)

Reklama

Reklama