Reklama

Reklama

Tajemství divočiny

(seriál)
Japonsko, 2004, 78x25 min

Obsahy(1)

Japonský dokumentární cyklus.

Jednotlivé díly:

1. řada: 2. řada:  1. Rodinný život šakalů
2. Kapustňáci, něžní obři z předměstí
3. Vrány hrubozobé, městští válečníci
4. Vorvani, poutníci oceánských hlubin
5. Tučňák kroužkový: boj s živly
6. Kahau nosatí z Bornea
7. Delfíni a člověk - spojenectví v lovu
8. Island: ptáci ohně a ledu
9. Torontští sokoli
10. Sibiřské léto
11. Mekong, znovuzrozená řeka
12. Záhada lví hřívy
13. Snáry, kolébka jižních oceánů

3. řada:  1. Gepard: život na útěku
2. Datel černý - lesní tesař
3. Japonští králíci z říše stínů
4. Palauské medúzy
5. Lori - fantom pralesa
6. Plch japonský - zázrak přírody
7. Strašilkovci - poslové pravěku
8. Světlušky - světélka zamilovaných
9. Tuláci afrických savan
10. Sněžný balet
11. Malý potápěč
12. Sněžné opice: horolezci z Yarigatake
13. Léky na jídelníčku

4. řada:  1.-Dželady
2.-Lemuři
3.-Kostlín kubánský
4.-Poklady Vánočního ostrova
5.-Pelikáni bílí
6.-Jednorožci ledových moří
7.-Kachničky mandarinské
8.-Karety zelenavé
9.-Medvědi s hlavou v oblacích
10.-Termitiště
11.-Vydry mořské
12.-Zima hojnosti
13.-Dravec z korun stromů

5. řada:  1. Šakal čabrakový
2. Žirafy z pouště Namib
3. Splešťule tagame
4. Bobři
5. Sloni indičtí
6. Kočkodani husarští
7. Koaly
8. Země ztepilých buků
9. Metaříci žlutí
10. Velemlok japonský
11. Chápani pavoučí
12. Orel mořský
13. Trubači bělokřídlí

6. řada:  1.-Kukačka kohoutí
2.-Klokan rudý
3.-Manta, ďábel z hlubin
4.-Království sépií
5.-Sršně žlutavé
6.-Iriomote a moře květů
7.-Tichomořští sledi
8.-Medvědi z Ašia
9.-Pilulky, mistr a učeň
10.-Letuchy
11.-Sajgy tatarské
12.-Fascinující svět orchidejí
13.-Arapaimy, vládci amazonských vod (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Takové dobré hodnocení a přitom taková blbost... Což o to, zajímavé věci se tu občas ukazují, ale když je to natočené tak příšerně pitvořivým infantilním způsobem, s naprosto nepadnoucí hudbou, dětskými animacemi a celkově po všech stránkách neprofesionálně, že je vám za tvůrce stydno jak za porno s Emanuelem Moravcem, tak se to prostě nedá. Já chápu, že Japonci točí trochu jinak, ale co je moc, to je moc. ()

xerno 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný dokumentární seriál, který nám prozradí zatím neprozrazená skutečná tajemství přírody, opravdu jsem netušil, že šimpanzi používají léky a tak pokročile na svou inteligenci přemýšlí a chovají se skoro, jako tamní domorodci. Moc pěkný seriál, který převršuje skoro věechny takové podobné, které dávali na Nově a Primě, toto bylo na ČT2, a tudíž se jedná o neporovnatelnou kvalitu... ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

3,5 (81/22) Až potom, ako som videl špičkové dokumenty od BBC s Davidom Attenbroughom (napr. Planet Earth), som pochopil, ako má vyzerať skvelý prírodopisný dokument. Dokumenty ako tento, ktoré sa mi voľakedy veľmi páčili, mi už teraz pripadajú ako slabší odvar. Žiadne zábery, pri ktorých by uchádzal zrak, žiadne vzácne zábery, ktoré nikto predtým nenatočil (len výnimočne). Žiadna lahodná hudba v pozadí, ladiaca s obrazom, len akýsi podivný syntetický zvuk, príp. typicky japonská hudba nevhodne sprevádzajúca obrazy fauny z opačného konca zemegule. Napriek všetkému má tento dokument určite svoje kvality. Každá z epizód je venovaná jednému živočíšnemu druhu a snaží sa priblížiť jeho spôsob života a podať o ňom čo najviac zaujímavých informácií. A to je určite chvályhodné.   2. séria: - Cheetah: Life on the run: 4   (Gepard: Život v behu) - Black Woodpecker: The hole story: 3,5   (Ďateľ čierny: Príbeh dier) - Amani Rabbit: Rabbit of the Shadows: 3   (Amanský králik: Králik zo sveta tieňov) - Palka Jellyfish: Mysteries of the Golden Orbs: 4,5   (Medúzy z Palau: Záhady zlatých kotúčov) - Slender Loris: Phantom of the Forest: 3,5   (Loris: Duch lesa) - Japanese Dormice: Little Miracles: 3,5   (Japonský plch: Malý zazrak) - Heelwalkers: Stepping out of the past: 3   (Strašilkovci: Prichádzajú z ďalekej minulosti) - Fireflies: List Up For Love: 3   (Svetlušky: Svietia si na lásku) - Wild Dogs: African Rovers: 4,5   (Psi hyenovití: Africkí kočovníci) - Japanase Cranes: Dancing in the Show: 3,5   (Žeriav mandžuský: Tanec v snehu) - Bearded Deal: Baby Diver: 4   (Tuleň fúzatý: Malý potápač) - Japanese Macaques:   Mountaineers of Yarigatake: 4   (Makak červenolíci: Horolezci na Yarigatake) - Chimpanzees: Medicine on the Menu: 3   (Šimpanzi: Lieky na jedálničku)   4. séria: - Gelada Baboons (paviáni): The High Life: 4 - Crowned Lemurs (Lemur korunkový):   Monarchs of the Pocket Forest: 4 - Cuban Gar (Manfari): Survivor of the Swamp: 3,5 - The Gift of Christmas: 3   (vtáci a ryby na Vianočnom ostrove, Kiribati) - Great White Pelicans: Masses on the Marsh: 3,5 - Narwhal: Unicorn of the Arctic Ocean: 3,5   (Narval jednorohý) - Mandarin Ducks: Faithful Fowl: 4   (Kačička mandarínska) - Olive Ridley Turtle: Arribada at Ostional: 4,5   (Kareta zelenavá) - Spectacled Bear: Head in the Clouds: 4   (Medveď okuliarnatý) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Detailní seznámení s životem málo známých živočišných druhů na exotických místech. Ekologové se dají dělit na 1) Outdooroví nadšenci, kteří se zaměřují na udržování čistoty v chráněných územích a podporu ochrany divoké přírody, 2) Zdravotní fanatici, kteří nakupují bioprodukty, přírodní kosmetiku a čisticí prostředky, 3) Šetřiči zdrojů, kteří šetří vodou a energií, třídí odpad a vyhýbají se výrobkům na jedno použití a 4) Milovníci zvířat, kteří jsou často vegany nebo vegetariány, odmítají kosmetiku testovanou na zvířatech a kožešiny. Na druhé straně jsou také popírači environmentálních problémů jako protiklad alarmistů. Dokument Tajemství (království) divočiny je zdá se určen pro skupinu 1 a 4. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem náhodně jediný díl, ale forma tohoto dokumentu mi tedy vůbec nesedí. Odkazovat se v průběhu na prachobyčejný atlas zvířat a tvářit se, že jde o klíčový zdroj informací, bulíkovat divákovi, že to či ono tajemství přírodní říše pomohla vyřešit až supermoderní kamera použitá právě při natáčení tohoto dokumentu a nikdy dříve, jinými slovy, že právě a jedině jeho tvůrci všechno objevili a na všechno přišli, to je docela dost silné kafe... 65% ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama