Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu začíná v sirotčinci Svatého Jana, kde vychovatelka brutálně trestá své svěřence, mezi kterými je i malý Albert H.Fish. Po letech do New Yorku přijíždí mladý, zapálený detektiv Will King a ihned dostává případ pohřešované holčičky. Pro detektiva se případ stává noční můrou a na rozřešení si počká téměř deset let. Příběh podle skutečných událostí a případů se odehrává ve 20. letech minulého století a popisuje z hlavní části vyšetřování jednoho konkrétního případu malé Grace Budd, která byla jednou z obětí brutálního masového vraha a kanibala dětských obětí Alberta H.Fishe. Z jeho činů čerpal i známý Hannibal Lecter. (cinemaboy7)

(více)

Recenze (3)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda nevyužitého potenciálu, ktorý film o Albertovi Fishovi určite má. Je to látka na trojhodinový veľkofilm. Neviem či tu nepustil rozpočet, ale mnoho kľúčových faktov tu bolo vynechaných. Film popisuje len jednu vraždu, ale pán Fish sa priznal k približne 400. Zároveň to bol polyhistor na poli úchyliek. Z toho, čo sa podarilo dokázať, bol vrahom, násilníkom, kanibalom, nekrofilom, sadistom, masochistom a pedofilom, okrem toho aj zlodejom, bigamistom. Film takisto neukazuje samotnú vraždu, ktorou sa zaoberá a ktorá bola spáchaná brutálnym spôsobom rozdelením tela na tri časti, trup pribil o dvere, hlavu zahodil v lese atď. No a jeho záver bol úplne iný. Keď ho sudca odsúdil na trest smrti v elektrickom kresle, Fish sa po vypočutí rozsudku úctivo poďakoval za tento rozsudok. Prehlásil, že elektrické kreslo ešte nevyskúšal a zaiste bude pre neho „vrcholným vzrušením“. Keď sa 16. januára 1936 posadil do elektrického kresla vo väzení Sing sing, sám nedočkavo pomáhal pripevniť si elektrické elektródy k telu. Fish si popravu vyslovene užíval, hoci stále nechápal, čo také hrozné urobil. Jeho posledné slová zneli: „Ani neviem, prečo som vlastne tu.“ Podľa zhromaždených novinárov vyzeral po prvej dávke prúdu „rozhodne radostne“. Nič z toho vo filme nebolo a je preto nezvládnutým počinom. ()

cinemaboy7 

všechny recenze uživatele

Kdo by řekl, že tenhle milý, sympatický, prošedivělý "strýček od vedle" se dokáže vetřít do vaší rodiny, pozvat vaší malou, krásnou dcerku v bílých šatičkách na výlet, na nádraží koupit 2 lístky, ale jen jeden zpáteční a ve starém, opuštěném domě zabouchnout za nevinnou holčičkou dveře... I když ve filmu neuvidíte jedinou krvavou scénu, představivost funguje dokonale a často je hrůznější než záběry na řezající pilu do lidského masa. A komu představivost nefunguje, vše se dozví z dopisu, zaslaného matce holčičky, u které je asi dobře, že se nenaučila číst. Syrový příběh, z kterého údajně čerpal i Hannibal Lecter, je postaven na skutečných událostech a tím je nechutnější a realističtější než jeho kolegové. A to vše pravděpodobně kvůli traumatu z dětství ne příliš mírumilovného sirotčince. Rozhodně se nejedná o popcornovou podívanou a skouknutí doporučuji jen v dobrém psychickém stavu.70% ()

Reklama

Reklama